Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...
koszmarek - 19-08-2010, 12:10
Efa!, śmieszne zajście, ale smutne i żałosne jest dla mnie zachowanie większości staruch bo w autobusie nie wystoi i Ci robi uwagi a w kolejce się bić potrafi....
U mnie przy stanowisku pracy też kiedyś babka awanture mi zrobiła, że najpierw obsłużyłam panią w ciąży a nie ją- starego zgreda... ehh
przepraszam, sie uczuliłam na starych ludzi
akbi - 19-08-2010, 12:12
Niestety chamstwo jest ciągle zbyt powszechne w Polsce, pół biedy jak to się objawia w kolejkach ...gorzej jak na drogach.
Aga - 19-08-2010, 12:13
rosomak1983 napisał/a: |
Upraszczajac czy zbijanie wysokiej goraczki przy uzyciu smiertelnie trujacego paracetamolu jest zabiegiem niepotrzebnym ??? |
oczywiście, że niepotrzebnym - w pierwszych dniach tej wysokiej gorączki
wysoka temperatura jest bowiem oznaką tego, że organizm walczy z chorobą
i nie należy mu w tym przeszkadzać podając niepotrzebnie lekarstwa
najczęściej jest tak, że organizm sam sobie poradzi z chorobą i żadne dodatkowe zabiegi nie są potrzebne
jak będziesz miał dziecko to szybko się tego nauczysz
z mojego doświadczenia wynika, ze z kotami jest podobnie - a nawet jeszcze lepiej
zwierzęta bowiem świetnie same sobie radzą z chorobami - to wynika z ich dzikiej natury
londolut - 19-08-2010, 12:17
Się zrobiła poradnia weterynaryjna
Aga - 19-08-2010, 12:20
koszmarek napisał/a: | Efa!, śmieszne zajście, ale smutne i żałosne jest dla mnie zachowanie większości staruch bo w autobusie nie wystoi i Ci robi uwagi a w kolejce się bić potrafi....
U mnie przy stanowisku pracy też kiedyś babka awanture mi zrobiła, że najpierw obsłużyłam panią w ciąży a nie ją- starego zgreda... ehh
przepraszam, sie uczuliłam na starych ludzi |
niestety takie życie...
uważam jednak, że należy twardo egzekwować swoje "przywileje"
będąc w ciąży zawsze podchodziłam w marketach bez kolejki do kas oznaczonych rysunkiem kobiety w ciąży
i wiecie, dopiero wtedy ludzie zauważali, że to kasa uprzywilejowana
większość sądziła, że to kasa ekspresowa
po grzecznym zwróceniu im uwagi na oznaczenie chętnie mnie przepuszczali
autobusem nie jeździłam, więc nie mam takich doświadczeń
ale za to bardzo rozśmieszyła mnie przygoda z Panem Policjantem, który koniecznie chciał mnie ukarać za jazdę bez pasów, mimo wyraźnie widocznego Julka w brzuchu
żądał ode mnie książeczki ciążowej
ech... Panowie Policjanci niezmiennie mnie fascynują...
Efa! - 19-08-2010, 12:24
Ja gdy tylko mogę, korzystam z przywilejów dla ciężarówek - no w końcu za 4 dni zaczynam już 9 miesiąc ciąży. Ale czasami to aż ręce opadają, co się potrafi wtedy dziać z ludźmi Same oszołomy! Najczęściej udają, że mnie nie widzą, albo że nie wiedzą o co chodzi. W marketach do kasy pierwszeństwa to zawsze muszę się przepychać, bo jeszcze nikt nigdy samowolnie mnie nie przepuścił.
A w niektórych sytuacjach przyznam, że mnie odwaga opuszcza i w POLO zamiast prosić o przepuszczenie, kilka razy po prostu zostawiłam zakupy i wyszłam...
No ale w aucie pasy zawsze zapinam. Tym bardziej, że wciąż jeszcze zdarza mi się prowadzić. Zresztą nieważne, czy jako kierowca, czy pasażer, uważam, że ciąża, nie ciąża, a pasy jednak trzeba zapinać.
rosomak1983 - 19-08-2010, 12:27
Efa! napisał/a: | Mówię Wam, ale miałam przez to wszystko wesoły humor do końca dnia, hihi. |
I to jest odpowiednie podejscie
Aga napisał/a: | oczywiście, że niepotrzebnym - w pierwszych dniach tej wysokiej gorączki |
Medycyna ma na ten temat inne zdanie
Krzyzak - 19-08-2010, 12:32
Efa! napisał/a: | ciąża, nie ciąża, a pasy jednak trzeba zapinać |
jest takie specjalne urządzonko - w sumie kilka szmatek odpowiednio pozszywanych - dla ciężarnych prowadzących auta
kładziesz na fotel, zapinasz a potem dół pasa wpinasz w to coś i zamiast naciskać na brzuch, to opasuje on nogi...
poszukaj na Allegro - jak nie teraz, to kiedyś się jeszcze przyda
mi pożyczył Kibloo
sieegurd - 19-08-2010, 12:39
Efa! napisał/a: | Ja gdy tylko mogę, korzystam z przywilejów dla ciężarówek - no w końcu za 4 dni zaczynam już 9 miesiąc ciąży. Ale czasami to aż ręce opadają, co się potrafi wtedy dziać z ludźmi Same oszołomy! Najczęściej udają, że mnie nie widzą, albo że nie wiedzą o co chodzi. W marketach do kasy pierwszeństwa to zawsze muszę się przepychać, bo jeszcze nikt nigdy samowolnie mnie nie przepuścił. |
Korzystaj, bo ludzie to bydlęta, więc trzeba ich uczyć pewnych dobrych manier
Efa! napisał/a: | A w niektórych sytuacjach przyznam, że mnie odwaga opuszcza i w POLO zamiast prosić o przepuszczenie, kilka razy po prostu zostawiłam zakupy i wyszłam...
|
Miałem to szczęście, że kilka razy nawinałem się, gdy jakaś nawiedzona osoba darła się na moją żonę, że nie przepuści - przepuściła, gdy na mnie spojrzała A największe przegiecie, to upychanie wózkiem - widzi matoł, że stoimy przy kasie dla uprzywilejowanych, a pcha się jak krowa. Ale tylko do momentu, kiedy kulturalnie wytłumaczyłem mu jak się zachować
W wielu wypadkach miny szkolonych BEZCENNE
Efa! - 19-08-2010, 12:43
Krzyzak napisał/a: | Efa! napisał/a: | ciąża, nie ciąża, a pasy jednak trzeba zapinać |
jest takie specjalne urządzonko - w sumie kilka szmatek odpowiednio pozszywanych - dla ciężarnych prowadzących auta
kładziesz na fotel, zapinasz a potem dół pasa wpinasz w to coś i zamiast naciskać na brzuch, to opasuje on nogi...
poszukaj na Allegro - jak nie teraz, to kiedyś się jeszcze przyda
mi pożyczył Kibloo |
Dzięki za radę. No ale na tym to akurat postanowiliśmy oszczędzić, kaski za dużo nie ma. No i myślę, że i tak zapominałabym przekładać to coś z auta do auta (a jeżdżę na przemian trzema).
Aga - 19-08-2010, 12:54
rosomak1983 napisał/a: |
Medycyna ma na ten temat inne zdanie |
czyżby????
stwierdzasz to jako lekarz?
cns80 - 19-08-2010, 13:23
Aga napisał/a: | rosomak1983 napisał/a: |
Medycyna ma na ten temat inne zdanie |
czyżby????
| :D:D:D:D:D to był cios poniżej pasa
rosomak1983 - 19-08-2010, 13:58
Aga napisał/a: | czyżby????
|
a powiedz mi co ty masz wspolnego z medycyna oprócz wychowania dzieci i kotów?
Ja studiowałem na Akademi Medycznej a na codzien na metody leczenia farmakologicznego mam pełny podglad...
Fragu - 19-08-2010, 14:01
rosomak1983, ale co tam studiowałeś ?
cns80 - 19-08-2010, 14:10
Fragu napisał/a: | rosomak1983, ale co tam studiowałeś ? | No właśnie ?
|
|
|