Forum ogólne - Miśki do kupienia
londolut - 11-12-2007, 11:43
http://moto.allegro.pl/it...m_rok_1997.html
Cena Kup Teraz: 7 900,00 zł
Rok produkcji 1997
Przebieg [w km] 129000
Pojemność silnika [w cm3] 1834
Moc silnika [w KM] 135
Skrzynia biegów Manualna
Rodzaj paliwa Benzyna
Typ Sport/Coupe
Liczba drzwi 2/3
Kolor Bordowy
Stan Używany
Uszkodzony Nie
Wyposażenie ABS, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
Proton 418 LRS 1800 DOHC 16V coupe
Samochód pochodzi z listopada 1997. Jest to rzadko spotykana wersja coupe o oznaczeniu LRS. Proton jest firmą korzystającą z licencji Mitsubishi Motors. Większość części posiada napisy "Made in Japan". Auto zakupiłem blisko dwa miesiące temu dla siebie. Po zakupie wymieniłem olej /Valvoline Maxlife 10W40/+filtr oleju, paski alternatora, klimatyzacji, pompy wody, pasek rozrządu, płyn chłodzący. Zrobiłem porządek z hamulcami /odpowietrzanie, przetoczenie tarcz/, wymieniłem przednie amortyzatory na nowe Kayaba /po 250 za sztukę/. Na wszystkie części mam rachunki. Ustawiłem zbieżność przód+tył, wyważyłem koła. Auto jest w dobrej kondycji zarówno blacharskiej jak i technicznej. Był uderzony z przodu /za poprzedniego właściciela/ i uszkodzeniu uległ zderzak, lampy oraz błotniki. Wszystko jest naprawione i sprawne.
Auto posiada przyzwoite wyposażenie:
- ABS,
- poduszka powietrzna,
- wspomaganie kierownicy,
- klimatyzacja dwubiegowa bardzo wydajna,
- centralny zamek,
- elektrycznie regulowane lusterka,
- elektryczne szyby,
- immobilizer,
- regulowane elektrycznie światła,
- halogeny przeciwmgielne
- radio blaupunkt z mp3 /czyta absolutnie wszystkie płyty i nie przeskakuje!/,
- tapicerka recaro!
Z serwisiem Protona nie ma żadnych problemów. Większość części pasuje od Mitsubishi Colt GTI CAO /lata 92-96/. Całe zawieszenie, amortyzatory jest identyczne jak w coltach z lat 92-96., hamulce identyczne jak w Colcie GTI. Różnice są tylko w elementach blacharskich oraz w lampach. Środek auta jest niemal identyczny jak w Colcie.
Proton ma niezłe osiągi przy umiarkowanym spalaniu. 0-100km/h w 8,0s, V-max /uzyskany/ to 225km/h, spalanie trasa: 7,1 /trasa Chojnice-Kraków, 550km/, miasto 8-10L. Do środka mieszczą się cztery dorosłe osoby. Z przodu jest super wygodnie i luźno, z tyłu, jak na coupe wystarczająco. Bagażnik dosyć spory. Pod maską jest silnik 4G93 DOHC 16V 1834ccm - dokładnie ten sam, co w Colcie i Lancerze GTI, moc 135KM z momentem 170Nm!! Jest suchy /nie myty/, cichy i absolutnie sprawny. Popychacze zaworowe ciche /rzadkość w 4G93/.
Zawieszenie absolutnie zdrowe i ciche. Po ustawieniu zbieżności Proton prowadzi się jak po szynach!
W stosunku do Colta poprawiono w fabryce parę rzeczy:
- wydajniejsza klimatyzacja, znacznie mniej niż w colcie obciąża silnik
- lepsza ergonomia w środku
- fotele kubełkowe Recaro
- skuteczniejszy system ABS
- oświetlenie stacyjki - bardzo przydatna rzecz
- dłuższe biegi
- bardziej ekonomiczny silnik
Auto sprzedaję, ponieważ kupiłem nowe, które szukałem już podczas zakupu Protona, ale wtenczas takiego nie było. Proton nie posiada absolutnie żadnych wad ukrytych. Kupiłem go dla siebie, nie na handel, o czym świadczą w/w naprawy/wymiany części. Nikt na handel nie wymienia np. rozrządu czy amortyzatorów. Proton jest zarejestrowany w Polsce i posiada ubezpieczenie do października 2008+przegląd do września 2008. Posiadam do niego książkę serwisową. Auto dwa lata temu zostało sprowadzone z niemiec. Proton jest zachowany w całkowicie oryginalnym stanie, nie tknięty łapami "tunerów", nie jeżdżony w sporcie, choć nie ukrywam, że taki był plan Satysfakcjonująca mnie cena to 7900pln. Protona sprzedaje na kołach zimowych /7mm bieżnika/ na stalowych 14" prostych felgach /na zdjęciach 15" FMG lato/. Dopłata do kół FMG wraz z oponami 2x Bridgestone Potenza RE720 195/50/R15 przebieg: 12.000km + 2x Yokohama AVS V102 Sport 195/50/R15 przebieg /na tylnej osi/: 40.000km - 1200pln. Stan idealny, wyważone, proste. Nie interesuje mnie zamiana. Jeśli kupujący bedzie zainteresowany mogę dać gwarancję /powiedzmy: dwa tygodnie/ na auto. Jestem absolutnie pewien jego stanu technicznego. Samochód celowo wystawiam w kategorii Colt CAO, bo to bratnia konstrukcja, tyle że młodsza o parę lat. W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny: 600-90-55-99 lub mail: zgooras@poczta.fm
http://www.fotosik.pl/pok...4062a232ea.html
http://www.fotosik.pl/pok...e9f1dca7d1.html
Anonymous - 11-12-2007, 14:12
Londolut na jego temat już nawet jest dyskusja na forum w dziale Protona a właścicel jest u nas zarejestrowany. Poprzednio sprzedawał bo maił już niby inne Colta GTI
londolut - 19-12-2007, 20:44
http://allegro.pl/item285...l_polecam_.html
MITSUBISHI COLT NOWY MODEL, WERSJA 3-DRZWIOWA, DRZWI MIAŁY LEKKIE WGNIECENIE CO ZOSTAŁO PROFESJONALNIE NAPRAWIONE;-) Więcej informacji na stronie www.mitsuczesci.pl lub pod numerem telefonu 509-908-702 zapraszamy mile widziany odbiór osobisty DZWOŃ 509-908-702
WWW.MITSUCZESCI.PL
DZWOŃ
509-908-702
MARTA@MITSUCZESCI.PL
Niezły blacharz to robił Wygląda jak strup na kolanie
Anonymous - 19-12-2007, 20:55
Ja tam nie widze na stronie wiecej szczegolow. JAkichkolwiek szczegolow dotyczacych tego auta nie widze. Jak dla mnie nadaje sie do czesci...
londolut - 27-12-2007, 14:32
majki, to jest kopia aukcji więc są popisane różne niepotrzebne rzeczy.
Btw, widział ktoś taki zderzak co CA0?
http://www.allegro.pl/ite...io_stanbdb.html
Nie jest to zderzak z CJ0?? Do CA0 nie pasują te halogeny
Rafal_Szczecin - 27-12-2007, 17:04
wydaje mi sie, ze jest to zderzak z protona
londolut - 28-12-2007, 10:22
Rafal_Szczecin napisał/a: | zderzak z protona |
Tak, na 100% Wczoraj przekopałem allegro i znalazłem taki na rozbitym protonie
Maciek - 29-12-2007, 21:26 Temat postu: Wspaniały Ten MISIOR jest piękny i pragnę go bardzo )) ktos go może już oglądał?
macia - 29-12-2007, 22:36
Maciek napisał/a: | ktos go może już oglądał? |
Ja nie Ale brak diamentów z tyłu... Wypytaj dokładnie
Maciek - 29-12-2007, 22:54
Jakoś dziwnie z obydwu stron boki do tyłu nie leżą jakby (( ale nie dodzwoniłem się dziś do sprzedawcy.
roch_27 - 30-12-2007, 08:13 Temat postu: Re: Wspaniały
Maciek napisał/a: | Ten MISIOR jest piękny i pragnę go bardzo )) ktos go może już oglądał? | Ten Galant był opisywany na forum
>>KLIK<<
pozdro
Maciek - 02-01-2008, 20:23
To AWANTI tak jakoś znajomo Też się na niego napaliłem ale pomny starej zasady zobacz kilka razy to samo zdjęcie - zaczynają wychodzić tzw miody. Wytarta kiera itp co nie pasi do stanu licznika itp.
POZDRO
Anonymous - 21-02-2008, 10:48
Coś takiego
LANCER
Anonymous - 02-04-2008, 09:06
http://www.allegro.pl/ite...dvd_xenon_.html
Ładny, aż za ładny
Anonymous - 08-04-2008, 20:25
Trochę do niego daleko, ale co powiecie na tego: Outlanderka ?
|
|
|