Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
Anonymous - 22-10-2007, 11:30
Robert Bryl napisał/a: | Student napisał/a: | Mniejsza o większość, zobaczymy jak będzie ale dziwi mnie ta nienawiść do LiD. |
Dziwi Cie? Dla mnie PiS to taki lekko brunatny socjalizm. Oni i ich wyborcy zawsze nienawidzili czerwonych
Pzdrw. |
a za co ich kochać
Anonymous - 22-10-2007, 11:31
gumas_72 napisał/a: |
i to jest prawdziwy elektorat PO-wszystko na NIE |
Nie jestem elektoratem PO. Jestem zdecydowanym elektoratem negatywnym PiS. Ja po prostu nie wierze w nie cynicznych politykow.
gumas_72 napisał/a: |
miałem nie spytać ale spytam -co było złego w 92? wiem wiem do *cenzura* czerwonym chcieli sie dostać ale i tak czerwone pajaki za 4 lata przestaną istnieć |
Chocby ten palant Macierewicz...
I czerwonz pajaki istniec nie przestana, kolego 'brunatny'. Brunatni zreszta tez...
Pzdrw.
[ Dodano: 22-10-2007, 11:35 ]
gumas_72 napisał/a: | Robert Bryl napisał/a: | Student napisał/a: | Mniejsza o większość, zobaczymy jak będzie ale dziwi mnie ta nienawiść do LiD. |
Dziwi Cie? Dla mnie PiS to taki lekko brunatny socjalizm. Oni i ich wyborcy zawsze nienawidzili czerwonych
Pzdrw. |
a za co ich kochać |
Gumas, ty jestes taki dwupozycyjny? Albo Kochasz albo nienawidzisz?
Mi wiekszosc zwisa. Powiem Ci, gdyby w PïSie nie bylo Jarka , Kurskiego, Ziorry, Macierewicza i paru podobnych, to nie wiem, nie wiem na co bym glosowal. Bo PïS jako taki mi nie przeszkadza. Pewne polityczne byty w PiSie po prostu mnie tak wk...ja, ze zaglosowalem na Tuska, mimo calej mojej do niego niecheci.
Pzdr.
Pzdrw.
Aga - 22-10-2007, 11:38
Robert Bryl napisał/a: | gumas_72 napisał/a:
no Donald to teraz dawaj czadu PO i LiD
No i co by sie zlego stalo? Nie rozumiem, czemu nie? W sumie programowo LiD jest znacznie mniej 'lewy' od PiSu...
|
taaaaa, a Kwachu na ministra spraw zagranicznych !!
przynajmniej popije z kim trzeba i więcej zyska dla Polski niż te, pożal się Boże, świętoszki
Anonymous - 22-10-2007, 11:40
Moherowe Stany
W USA zdecydowana większość miejscowych Polaków - 67% - głosowała w wyborach parlamentarnych na PiS. PO otrzymała 28% głosów.
Partia Kaczyńskich wygrała z dużą przewagą w dwóch największych skupiskach polonijnych: Chicago i Nowym Jorku, natomiast PO - w Waszyngtonie i Los Angeles, gdzie mieszka znacznie mniej Polaków.
W okręgu wyborczym Chicago - oprócz tego miasta obejmującym jeszcze Troy w stanie Michigan, Lamont w Illinois, oraz Minneapolis - PiS zdobył 11 315 głosów (ok. 80%), natomiast PO - 2626 (ok. 17%).
W nowojorskim okręgu wyborczym na PiS głosowało 6285 (56,6%) Polaków, podczas gdy na PO - 3953 (35,6%).
W obu okręgach na trzecim miejscu uplasował się LiD, ale zdobywając zaledwie kilka procent głosów.
ps:brunatny dobre
pozdro88
Anonymous - 22-10-2007, 11:42
Głosują na PIS za wielką wodą a sami w tym bagnie mieszkać nie chcą - zresztą wiadomo było że tam PIS wygra jak tam głównie rejony pd-wsch siedzą (bez obrazy dla ludzi z tego regionu)
Aga - 22-10-2007, 11:42
gumas_72 napisał/a: | W USA zdecydowana większość miejscowych Polaków - 67% - głosowała w wyborach parlamentarnych na PiS. PO otrzymała 28% głosów. |
taaaa, widziałam zdjęcia
staruchy siedzące w Stanach chyba od wojny
głosują na PIS, bo czemu w Polsce ma być lepiej...
wystarczy, że im jest dobrze
Anonymous - 22-10-2007, 11:47
Aga napisał/a: | gumas_72 napisał/a: | W USA zdecydowana większość miejscowych Polaków - 67% - głosowała w wyborach parlamentarnych na PiS. PO otrzymała 28% głosów. |
taaaa, widziałam zdjęcia
: |
pozabijać po co to żyje
no coments
Anonymous - 22-10-2007, 11:49
gumas_72 napisał/a: | pozabijać po co to żyje no coments | Niee pozbawiłbym prawa głosowania..............
A tak an marginesie zaskoczyła mnie pozytywnie decyzja Giertycha- muszę mu przyznać że ma jaja bo przegral wybory a dziś ogłosił że partia pod jego przewodnictwem przegrała i podaje sie do dymicji i odchodzi z polityki i wraca do kancelarii.................. to co robił będąc w rządzie to inne sprawa , ale nie wielu sie tak zachowało po przegranych wyborach.
Aga - 22-10-2007, 11:50
gumas_72 napisał/a: | Aga napisał/a: | gumas_72 napisał/a: | W USA zdecydowana większość miejscowych Polaków - 67% - głosowała w wyborach parlamentarnych na PiS. PO otrzymała 28% głosów. |
taaaa, widziałam zdjęcia
: |
pozabijać po co to żyje
no coments |
nie nauczyłeś się jeszcze, że nie należy wyrywać słów z kontekstu?
masz rację, lepiej nie komentuj moich wypowiedzi...
bo ja zła kobieta jestem...
Anonymous - 22-10-2007, 11:52
a widziałaś TO na końcu
Anonymous - 22-10-2007, 12:03
gumas_72 napisał/a: | a widziałaś TO na końcu |
Tiaa, no comments tez widzielismy
Pzdrw.
Anonymous - 22-10-2007, 12:08
a i jeszcze jeden tekst
Rzecz o celu i metodzie
Wczoraj po głosowaniu poszedłem po zakupy dla domu i jedną z rzeczy którą nabyłem był pewien popularny żrący środek do czyszczenia i dezynfekcji sanitariatów (bez kryptoreklamy) a inną pewien popularny odświeżacz powietrza przeznaczony do miejsc ustronnych (bez kryptoreklamy). Po wieczornej toalecie postanowiłem zrobić użytek z obydwu tych środków (znałem już wtedy wyniki exit polls z przecieku TVN) i kiedy uzbrojony w rękawice i szczotkę myłem ceramikę przyszła mi do głowy pewna analogia. Ja - wyborcy, pomieszczenie - kraj, ceramika - władza, syf na ceramice - patologie, czynności które wykonywałem to wybory a środek czyszczący to partia na którą oddajemy swoje głosy. I tak sobie dumałem czy kamień spłukiwany do odpływu narzeka że traktowanie go żrącym żelem jest niedemokratyczne? Czy to wszystko co zostaje w kolanku zlewu kuchennego i jeśli tego nie potraktować raz w tygodniu tymże żelem zaczyna nieznośnie cuchnąć ma pretensje o jego stosowanie? A jeśli by tak to cos założyło partię i zatrudniło prawników i lobbystów to czy smród w każdym domu nie stałby się wymogiem prawa? Może mój radykalizm w traktowaniu tych nawarstwień to faszyzm czystej wody, może jestem Hitlerem, a może bin Ladenem? A co z muchami? Głodują biedne nie znajdując pożywienia na wyczyszczonym blacie kuchennym?
Tak sobie dumałem patrząc jak plamy znikają pod ścierką i pod szczotką a gdy skończyłem odpakowałem odświeżacz powietrza, przykleiłem do glazury, załozyłem pojemnik z dezodorantem i psiknąłem - rozszedł się miły, leśny zapach, łazienka stała się przyjazmym ludziom miejscem w którym najpierw trzeba rozprawic się z brudem metodami drastycznymi a dopiero potem delektować się salonowa perfumą. I zapewne kazdy to rozumie i każdy postąpił by tak samo u siebie w domu.
Więc dlaczego w skali makro wyrzucamy precz żrący żel i stawiamy na perfumy? Czy państwem rządzą inne prawa niż łazienką? Jakie to prawa? Co powoduje że gdy przychodzi racjonalnie decydować o gospodarowaniu powierzchnią nieco większą niż łazienka postanawiamy postawić na baterię odświeżaczy powietrza odstawiając jednocześnie metody drastyczne? Bo żel śmierdzi chlorem? A niby czym ma śmierdzieć, konwalią?
Smutne jest, że szorowanie polskiej rzeczywistości nie zostało zakończone. Że narośl kamienia i cuchnących resztek pokomunistycznych ekskrementów okazała się na tyle silna medialnie iż zdołała przekonać wyborców, że da się zaprowadzić porządek bez radykalizmu i ciężkiej pracy. Postawiliśmy na dezodorant. Po raz kolejny zresztą, wystarczy prześledzić historię Polski lat 1989-2005. W dniu wczorajszym wyborcy pokazali iż jej nie znają a nieznajomość historii karana jest zawsze tak samo: Skazuje się ignorantów na jej ponowne przeżycie.
Andrzej Zbierzchowski
Biały, hetero, szczęśliwy - przepraszam!
ps:za 6 miesięcy jestem anty po może się razem pośmiejemy?
Aga - 22-10-2007, 12:09
gumas_72 napisał/a: | a widziałaś TO na końcu |
bez względu na to czy piszesz żartem czy serio wolę Cię ostrzec
poza tym uczono mnie, że na forum pisze się jasno i konkretnie bez pokrętnych emotek zmieniających sens wypowiedzi i wprowadzających w błąd
chyba, że dana emotka ten sens potwierdza, to i owszem, można ją wstawić, tak jak ja teraz
Anonymous - 22-10-2007, 12:12
widać mieliśmy innych nauczycieli
zaczynam się bać
Anonymous - 22-10-2007, 12:15
gumas_72 napisał/a: | widać mieliśmy innych nauczycieli
|
Pozno dostrzegasz takie sprawy...
|
|
|