[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?
artisan - 16-11-2015, 19:12
Gzesiolek bardzo się cieszę że wybrałeś Mazdę . Ja cały czas mam słabość do tej marki i podejrzewam, że następny samochód będzie powrotem do Mazdy. (zresztą cały czas w rodzinie jest Mazda 2, więc tak zupełnie od marki nie odszedłem). Akurat nowa "6" jest moim zdaniem najpiękniejszym aktualnie autem klasy średniej.
Zapraszam na mazdaspeed.pl chociaż pewnie już tam byłeś
gzesiolek - 17-11-2015, 14:55
artisan, na mazdaspeed.pl bylem, ale jakos lepiej sie czuje na mazda6forum.pl ...
Jakos tak luzniej... i wiekszy odzew jesli chodzi o M6 GJ...
Pozdrawiam
Lukaso - 22-11-2015, 15:28 Temat postu: Nissan Pulsar Witam,
Tak czytam od czasu do czasu co tu piszecie i moim zdaniem jak zobaczyłem ostatnio gdzieś recenzję Nissana Pulsara to mi trochę przypomina recenzję lancera sprzed lat. Tylko z jedną podstawową różnicą Lancer to był przebój designu jak Mazda 3 & 6 obecnie. Za to wszelkie inne parametry pulsara w klasie kompakt przewyższają konkurentów tak jak kiedyś lancer - skupiam się głównie na "obszerności".
juar_78 - 22-11-2015, 22:28 Temat postu: Re: Nissan Pulsar
Lukaso napisał/a: | Witam,
Tak czytam od czasu do czasu co tu piszecie i moim zdaniem jak zobaczyłem ostatnio gdzieś recenzję Nissana Pulsara to mi trochę przypomina recenzję lancera sprzed lat. Tylko z jedną podstawową różnicą Lancer to był przebój designu jak Mazda 3 & 6 obecnie. Za to wszelkie inne parametry pulsara w klasie kompakt przewyższają konkurentów tak jak kiedyś lancer - skupiam się głównie na "obszerności". |
Czytałem test i recenzowano kiepskie prowadzenie.
lobuzek - 02-12-2015, 18:28
No i cały misterny plan też w
Następny będzie Accord od kolegi.
RalfPi - 02-12-2015, 18:47
Czekaliśmy... i czekaliśmy, a wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazywały, że nie będzie ani Galanta, ani Carismy.. i niestety Lancera i Ralliarta i Evo też nie.
A szkoda, bo z pewnością wielu zadowolnych z Lancera, przesiadło by się na Galanta - w tym ja
waldinio - 02-12-2015, 18:52
No to teraz --> Mazda 6 192KM.... mniam
RalfPi - 02-12-2015, 21:22
Jakby sprawa była taka prosta...
A może BMW 320i ? albo 520i, albo Volvo V40.. 240KM? Albo SUPERB?
albo Octavia 230KM?
Opcji mnóstwo, co jedna ciekawsza..
lobuzek - 21-01-2016, 21:54
A może nowa Optima? Wczoraj macałem, naprawdę super. 2,0 wolnossąca benzyna skrzynia 6 manual za ok. 100 000.
RalfPi - 11-02-2016, 21:05
Wczoraj zaliczyłem wizytę w Hamburgu Skodą Rapid (1.6 TDI 105KM z 2013 r.) - prawie 1300km w jeden dzień.
Szło to nieźle, nieźle wygłuszone, ale do 1.8 143 KM trochę jednak brakuje - takie moje odczucia - przyjmnie się zbiera jednak na 5 biegu - w Lancerze trzeba zredukować i jechać z buczeniem silnika :/
A spalanie - nie wierzyłem - 5.5l przy prędkościach.. 120-180 (średnio liczyć trzeba 140).
Wydaje mi się, że Lancer, jest dużo słabiej wygłuszony.. ale ma zdecydowanie lepszą kulturę pracy silnika.
Nowa Opitma jest fajna - ale jak sobie myślę, że niektórzy mają 192KM (w Maździe) to by się też chciało mieć te 192 kuce w Optimie - i co by nie mówić, to Mazda zrywa asfalt, a Automat ma bardzo dobry kick-down. A Optima nie ma tego kopyta jedanak
matiudgk - 12-02-2016, 20:18
RalfPi napisał/a: | Jakby sprawa była taka prosta...
A może BMW 320i ? albo 520i, albo Volvo V40.. 240KM? Albo SUPERB?
albo Octavia 230KM?
Opcji mnóstwo, co jedna ciekawsza.. |
Ja gdybym mógł wydać na samochód ~150tyś. to pewnie bym kupił Lexusa IS 200t 250km , od zawsze mi się podobały, szczególnie teraz z tym agresywnym grillem i światłami LED.
RalfPi - 15-02-2016, 17:54
matiudgk napisał/a: | a gdybym mógł wydać na samochód ~150tyś. to pewnie bym kupił Lexusa IS 200t 250km , od zawsze mi się podobały, szczególnie teraz z tym agresywnym grillem i światłami LED |
Piękny samochód - nie powiem - pod moją zeszłą pracą.. no cóż.. wyróżniał się takowy
Mam jednak wrażenie, że te mniejsze Lexusy są dla młodych-gniewnych :/
Takie trochę "przybajerzone".
A w tej cenie, to można mieć Madzię z wolnossącym 192 konnym silnikiem.
Choć Lexus ma teraz dobrą cenę
W "podstawie" (o ile jest tu coś takiego..) kosztuje 130 tysięcy złotych..
W wypasie 168kzł..
Piękny samochód, piękne osiągi, cena całkiem, całkiem jak na taki samochód.
Golotheman - 24-02-2016, 08:06
marcink napisał/a: | - sprawdzona konstrukcja, stała jakość (powtarzalność) produkcji
3-ka jest produkowana w Meksyku (też się zdziwiłem), od dosyć niedawna i jeszcze za wcześnie by stwierdzić, czy nowa fabryka bije japońską na głowę, czy może zaczną wychodzić jakieś defekty (meksykańskie 3-ki jeżdżą u nas dopiero od lutego/marca). Lancerów jeździ całkiem sporo i z tego co widzę trzymają się całkiem nieźle, jak dla mnie przeniesienie produkcji = wyzerowanie licznika niezawodności. |
Marcin, a czy przypadkiem lancery od 2012 roku nie są produkowane w Europie ? Gdzieś na Węgrzech ?
Gdybym miał kupować auto, to bardzo interesował mnie Civic 5d albo tourer. Rozwiązania, jakie tam mają w środku - ta składana kanapa, robiąca drugi bagażnik w kabinie, schowki itp. bardzo mi się podobały. Niestety deska rozdzielcza, to jakaś kreskówka albo anime, bo do niczego sięto nie nadaje razem z obleśną kierownicą. Pod tym kątem lancer mi się bardziej podoba (jestem konserwą, więc muszę mieć ładne zegarki, najlepiej w tubie i gra - cyfrowy prędkościomierz kojarzy mi się z citroenem Picasso i NeedForSpeed4... )
Bizi78 - 24-02-2016, 08:23
Golotheman napisał/a: | a czy przypadkiem lancery od 2012 roku nie są produkowane w Europie ? Gdzieś na Węgrzech ? |
Z artykułu wynika, że nie .
http://www.auto-swiat.pl/...-fabryke/c04fxz
Jedyną fabrykę mieli kiedyś w Holandii.
marcink - 24-02-2016, 11:33
Golotheman, lancer jest produkowany chyba tylko w japonii (target: azja, europa), brazyłi i usa z tego co się orientuję. W holandii produkowali outlandery i może coś jeszcze. Węgry to na pewno suzuki swift, nie wiem czy space star nie jest montowany też w europie.
Można to sprawdzić po pierwszych klku znakach numeru VIN.
Ciekawostka - BMW M3 na rynek Amerykański były/są składane w RPA!
|
|
|