To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

szpala85 - 13-11-2011, 10:59

areksz121, nie jest mój pierwszy ... ale pierwszy od tyłu :wink:

mkm, proszę bardzo 8) ... btw. sam się dziwiłem czemu ta tablica jest na jezdni :wink:

mkm - 13-11-2011, 11:18

Wrzuciłem - 3str. tego tematu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=68015
Powiem Ci, że jestem oburzony.
Do tej pory wydawało mi sie, że nieczytelna tablica dyskwalifikuje zdjęcie, a tu sie okazuje, że szkolenia z retuszu w SM (czy kto tam sie tymi zdjęciam zajmuje) sie odbywały... :doubt:
Przegięcie.
Jeszcze jakbys tam leciał faktycznie z wariacką prędkością, to jeszcze bym znalazł jakieś wytłumaczenie, że trzeba było się postarać, żeby Cię namierzyć i ukarać, ale przy 20km/h więcej tyle zachodu :shock: ?

szpala85 - 13-11-2011, 11:36

mkm, szczerze to jak dostałem ten list to miałem tego samego dnia jechać do Karpacza do SM i wyjaśniać o co biega z tą tablicą ..... i to że nie możliwe że jechałem tam 70 na godzinę ....... ale odpuściłem bo na paliwo więcej bym wydał niż na ten mandat .....

btw. jak bym nie wskazał kierującego to musiał bym zapłacić 300 zł .... taka ciekawostka

a i ten fotoradar jest przenośny ... ustawiają go sobie przy drodze i gościu idzie do auta schowanego 30 metrów dalej i czeka ....

viader - 14-11-2011, 08:17

Radzę pogrzebać w przepisach bo SM ustawiając radar ma obowiązek ustawić tablicę informującą o kontroli i mogą ustawiać radary wyłącznie w terenie zabudowanym.
szpala85 - 21-12-2011, 17:06

Upgrade :

nic ciekawego się nie działo Galant jeździ bezawaryjnie :wink:

- wymieniłem olej Castrol Maganatec 5w40 .... filter ...... cykało jak zwykle dałem ceramizer i już nie cyka :lol: ..... prosta receptura na mojego Gala

- dostałem od kuzi -iego dwie przednie zwrotnice od Gala EAx z czujnikami ABS ... dzisiaj je delikatnie pociąłem i wyjąłem czujniki .... które to zamontowałem u siebie w Galu ... efekt = ABS działa poprawnie TCL też ....

ps. wychodzi na to że Gale muszą mieć ori czujniki bo na innych zamiennikach nie trybi

ps. czujniki ABS od EAx pasują do E5x !!!!!!!!

to na tyle , jadę zalać Pb puki taka tania 5,53 zł/l :lol:

k@rol - 21-12-2011, 20:29

szpala85 napisał/a:
dałem ceramizer i już nie cyka

dajesz go przy każdej wymianie oleju?? jaki zapodajesz i ile to to kosztuje??

Hugo - 21-12-2011, 20:54

szpala85 napisał/a:
czujniki ABS od EAx pasują do E5x !!!!!!!!
Hola, hola pasują, ale tylko od EA do drugiego liftu. Po drugim lifcie są krótsze.
Anonymous - 21-12-2011, 21:08

szpala85 napisał/a:
- dostałem od kuzi -iego dwie przednie zwrotnice od Gala EAx z czujnikami ABS ... dzisiaj je delikatnie pociąłem i wyjąłem czujniki .... które to zamontowałem u siebie w Galu ... efekt = ABS działa poprawnie TCL też ....

Widzę, że kolega zadowolony. :)

szpala85 - 22-12-2011, 00:08

Hugo, zgadza się :wink: przedliftowe ..... ahhh te wasze EAx lifty i polifty :mrgreen:

kuzi, jestem bardzo zadowolony 8) w sumie miałem zamiar montować całe zwrotnice od ciebie , ale jakoś mi się nie chciało :wink: to je pociąłem i przełożyłem same czujniki (bo tylko na nich mi zależało ) :mrgreen:

k@rol, przy każdej wymianie i po dłuższym użytkowaniu też , zależy jak bardzo irytuje mnie poranne stukanie popychaczy , ale średnio zalewam 1 ceramizer na 5 tyś km i mam ciszę , a cenowo to około 60 zł -1 ceramizer (zależy czy kupujesz na stronce int. czy w jakimś lokalnym sklepie mot. )

areksz121 - 22-12-2011, 07:38

Czy ja wiem...ja tam ceramizera zalałem tylko raz, i na poprzednich olejach w tym na końcu MObil cykał nawet przy ujemnej temp przez kilkanaście sekund...Dopiero po płukance i zalaniu Valvo ostatnimi czasy efekt wydłużył się do kilku minut. Jakby nie było, to te 4g ceramizera objechały 40tys od aplikacji, tym razem chyba też zaleję... na kolejne 40tys... :twisted: :P
KaWu - 22-12-2011, 07:52

szpala85 napisał/a:
zależy jak bardzo irytuje mnie poranne stukanie popychaczy , ale średnio zalewam 1 ceramizer na 5 tyś km i mam ciszę , a cenowo to około 60 zł -1 ceramizer (

Ile już ich kupiłeś :?:
Nie taniej wyklepane popychacze wymienic :?: :)

szpala85 napisał/a:
jadę zalać Pb puki taka tania 5,53 zł/l

O a z reguły w Jeleniej G. zawsze była droższa niż u nas :shock:

szpala85 - 22-12-2011, 13:57

KaWu, 4 może 5 :wink:

szczerze to gdyby była taka możliwość to zalał bym to jak normalny olej i na tym jeździł :mrgreen: naprawdę zadziwia mnie en specyfik

a co do samych popychaczy to przyjdzie i czas na nie ,ale wszystkie na raz :wink:
na razie jest jak jest znalazłem jakieś tam rozwiązanie i jest dobrze :wink:

m6riano - 23-12-2011, 17:42

szpala85 napisał/a:
jadę zalać Pb puki taka tania 5,53 zł/l :lol:

Ja przedwczoraj na tesko(jest tani tu sie rymowało ;-)
zatankowałem po 5,36;-)

Edit: m6riano...

szpala85 - 31-01-2012, 21:56

update:

wyrwałem sobie dzisiaj przedni zderzak jak wyjeżdżałem z garażu .... :lol:
zawsze jak parkuje w garażu to przodem najeżdżam na taki podnośnik (używam go do różnych reperacji Gala ) , i dzisiaj coś tam robiłem w okolicach tego podnośnika i kilka razy ruszyłem tą wajchą od podnoszenia , niestety siłownik dostał oleju i podniósł się ten pierdolnik ... nie zauważyłem tego i cofając dosyć szybko podnośnik zaczepił się o dół zderzaka ,a ta wajcha od pompowania o szafkę :? .... jak wyszedłem z auta to zderzak trzymał się na kabelkach od halogenów :lol: ...

nie robiłem fotek aby oszczędzić wam tych przykrych widoków :wink:

ale przy okazji naprawię trąbki od trąbienia bo coś licho trąbią :mrgreen:

k@rol - 31-01-2012, 22:35

współczuję :( , ja miałem kiedyś dość podobny wypadek ale w porę się zatrzymałem na szczęście i skończyło się "tylko" wyrwaniem plastikowych osłon pod silnikiem...