To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

rezon - 02-03-2010, 13:58

Dora napisał/a:
jak wybieram numer to rozmowa jest ok ale rozmowy przychodzące idą przez telefon (chinol tylko się ściszy).
wciskanie klawiszy na wyświeltanym panelu jest bez żadnego efektu?
Dora - 02-03-2010, 14:07

Tak, odbieram słuchawką przyciskiem w telefonie lub w chinolu i efekt ten sam czyli ściszenie chinola ale dźwięk idzie przez telefon.
rezon - 02-03-2010, 17:58

Na panelu po prawej jeszcze masz przyciski private oraz Voice. Private przenosi dźwięk do komórki - spróbuj może któryś nich pomoże
13zbyszek13 - 02-03-2010, 20:13

kolego a spróbuj na innym modelu telefonu.Ja akurat mam nokie i parowałem już 6 modeli z czego 4 do bani a 2 super przenoszą rozmowę
out_luk - 02-03-2010, 21:19

13zbyszek13 napisał/a:
out_luk,

rozmawiałeś z chinolami

wyslalem maila - w sumie 3 kwestie:
czas w navi,
podswietlenie przyciskow,
support opgrogramowania w przyszlosci - moim zdaniem soft mogbliby troche dopracowac np. przeniesc i ujednolicic ustawienia, ktore sa rozproszone po calym systemie i sie powielaja np. ten czas

13zbyszek13 - 03-03-2010, 04:54

out_luk napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
out_luk,

rozmawiałeś z chinolami

wyslalem maila - w sumie 3 kwestie:
czas w navi,
podswietlenie przyciskow,
support opgrogramowania w przyszlosci - moim zdaniem soft mogbliby troche dopracowac np. przeniesc i ujednolicic ustawienia, ktore sa rozproszone po calym systemie i sie powielaja np. ten czas

Ja zassałem mapę IGO od mitsu00 i w niej jest taka strona czas na której wyświetlane są strefy czasowe :
*czas GMT O bez możliwości zmiany
*czas GMT +1 z możliwością odhaczenia
*czas GMT +8 po kliknięciu patyczkiem otwiera i pokazuje wszystkie strefy czasowe , klikam na +1 .Zaznaczyłem wczoraj jeżdziłem cały dzień z tą mapą i pamiętało naszą godzinę.Od instalowałem IGO na urządzeniu jest czas +1 za instalowałem AM wyznaczyłem trasę czas dojazdu polski/nie wyłączałem stacji/ radocha.Dojechałem na miejsce wszystko jest Ok,zgasiłem auto.Przychodzę odpalam wyznaczam trasę na AM czas dojazdu jest CHINSKI.Więc wróciłem do IGO zrobiłem jak wyżej śmigałem cały dzień i było Ok /Gasiłem i zapalałem wielokrotnie miśka/

mitsu00 - 03-03-2010, 22:24

13zbyszek13 napisał/a:
Ja zassałem mapę IGO od mitsu00 i w niej jest taka strona czas na której wyświetlane są strefy czasowe :
*czas GMT O bez możliwości zmiany
*czas GMT +1 z możliwością odhaczenia
*czas GMT +8 po kliknięciu patyczkiem otwiera i pokazuje wszystkie strefy czasowe , klikam na +1 .Zaznaczyłem wczoraj jeżdziłem cały dzień z tą mapą i pamiętało naszą godzinę.Od instalowałem IGO na urządzeniu jest czas +1 za instalowałem AM wyznaczyłem trasę czas dojazdu polski/nie wyłączałem stacji/ radocha.Dojechałem na miejsce wszystko jest Ok,zgasiłem auto.Przychodzę odpalam wyznaczam trasę na AM czas dojazdu jest CHINSKI.Więc wróciłem do IGO zrobiłem jak wyżej śmigałem cały dzień i było Ok /Gasiłem i zapalałem wielokrotnie miśka/

Zrób tylko jedną rzecz z IGO8: włóż kartę do kompa, otwórz plik IGO/Content/Dem i skasuj zawartość tego ostatniego. Jest to plik ukształtowania terenu, zzerający duzo pamieci, który niestety na Chińczyku moze spowodować zawięszenie się programu (komunikat Out of Memory....) z powodu małej pamięci RAM.

Pozdr.

rezon - 04-03-2010, 08:08

Koledzy - jak przełącza się telefon podłączony do BT w sytuacji kiedy były obydwa sparowane i chciałbym skorzystać przez BT z innego niż aktualnie podłączony?
13zbyszek13 - 04-03-2010, 08:22

nie ma możliwości żeby w chinczyku były sparowane dwa telefony.W telefonie możesz mieć kilka urządzeń powiązanych ale aktywne jedno.Na tym telefonie który chcesz powiązać wybierz urządzenia powiązane chinol /połącz a na chinolu paruj i się połączy
rezon - 04-03-2010, 08:50

13zbyszek13 napisał/a:
nie ma możliwości żeby w chinczyku były sparowane dwa telefony.
tego się obawiałem, ale miałem nadzieję, że komuś się udało. Chociaż to trochę dziwne, bo wiele urządzeń głośnomówiących pozwala na sparowanie większej liczby telefonów (w tym ori Mitsu) przy aktywnym oczywiście tylko jednym z nich i można przełączać się między sparowanymi telefonami.
13zbyszek13 - 04-03-2010, 09:07

mitsu00 nic nie kasowałem śmiga super nawet jak włączę polski do ustawień to też śmiga tylko od czasu do czasu coś tam głosem poświrgoli.Jak przejdę z polskiego na UK problem ustępuje.
rezon - 04-03-2010, 09:24

13zbyszek13 napisał/a:
mam za instalowaną na 5.0 ponieważ urządzenie na którym działa było na 5.0.
wyżej masz linki do stronki jak wygląda u mnie a jak u mitsu00 . Podam drugi numer tel. 502 133 135 bo na tamten nic nie dostałem

[ Dodano: 01-03-2010, 11:53 ]
tomko masz identyczną wersję co mitsu00 , moja jest zupełnie inna

[ Dodano: 01-03-2010, 12:02 ]
http://www.fotosik.pl/pok...a9eab21f0d.html - 13zbyszek13
http://www.fotosik.pl/pok...e5c0f607fa.html - mitsu00
http://www.fotosik.pl/pok...9cbd04a992.html - tomko

Ja mam taką samą wersję jak mitsu00 i tomko http://www.fotosik.pl/pok...b9613a70e1.html

13zbyszek13 - 04-03-2010, 09:59

na dzień dzisiejszy mamy 3 softy z wpisanym Windows 5.0 -mitsu00,tomko,rezon

rozumiem że AM 6.1.0 śmiga wam Ok. tzn. odpalacie AM i działa bez zarzutu / nie zawiesza się , nie szuka co chwilę sygnału GPS , pozwala poruszać się po menu AM bez problemu to co w nią wstukasz to robi , po wyznaczeniu trasy czas dojazdu jest polski /

2 softy bez wpisu o Windowsie - 13zbyszek13,out_luk

u nas te same czynności co wyżej AM wykonuje bez problemu po wyłączeniu w menu AM pobierania czasu z GPS lecz po wyznaczeniu trasy czas dojazdu jest CHINSKI / +7 godzin/.Przy włączonym pobieraniu czasu z GPS AM non stop czegoś szuka,zawiesza się.
Myślę że jest to wina softu że jest tam jakiś błąd

rezon - 04-03-2010, 12:20

13zbyszek13 napisał/a:
poruszać się po menu AM bez problemu to co w nią wstukasz to robi
czasami jak pisałem robi to z opóźnieniem. ale faktycznie szybko wyszukuje satelity - ok. 3 razy szybciej niż Nokia500, nie wiesza się, itp.
mitsu00 - 04-03-2010, 17:37

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 nic nie kasowałem śmiga super nawet jak włączę polski do ustawień to też śmiga tylko od czasu do czasu coś tam głosem poświrgoli.Jak przejdę z polskiego na UK problem ustępuje.

Wiem że ci chodzi ale lada dzień moze ci się zawiesić bo to stało się u mnie. Czytalem na forum amerykańskim dotyczącym IGO8 ze powodem moga być duże pliki zżerające duzo RAM-u. A plik z ukształtowaniem terenu nie wykozystuje się poza wyjazdem np w gory i można się bez tego obyć. Chińczyk ma stosunkowo mało RAM-u i stąd ten problem. Rób jak uważasz, miej jednak na uwadze co napisałem.

Pozdr.