To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

Rafal_Szczecin - 17-10-2010, 15:42

Psikus napisał/a:
soczewki...też nad tym myślę, ale weny brak

hehe :)
zobaczymy, u mnie wena musi sie znalezc,bo soczewy juz zamowione, tylko najpierw musza przyjsc , i bedziemy dzialac :)

Psikus - 17-10-2010, 20:07

Rafal_Szczecin napisał/a:
bo soczewy juz zamowione
ja mam luźną parę reflektorów, soczewki to 100pln ale bardziej się o tą wenę rozchodzi. kolejna sprawa jest taka, że bardzo mo się podobaja prostokąty w reflektorach i tak musze zrobić, żeby tak zostało ;)
W Twoim czarnym powinny te soczewki dobrze wyglądać. Będą z xenonem?

Rafal_Szczecin - 17-10-2010, 21:43

Psikus napisał/a:
ja mam luźną parę reflektorów

to jeszcze latwiej ! przynajmniej nie musisz sie martwic, co by skonczyc, bo lampy wyjete z auta.
Psikus napisał/a:

W Twoim czarnym powinny te soczewki dobrze wyglądać. Będą z xenonem?

taki jest plan

deejay - 17-10-2010, 22:07

życze powodzenia , oby było ładniej .... :P

http://forum.mitsumaniaki...xenon&start=195

Rafal_Szczecin - 19-10-2010, 15:54

soczewek dalej nie ma.
dzisiaj zostal ukonczony alarm .
dodatkowo zostal zamontowany czujnik na otwarcie bagaznika oraz maski.
do tego dodatkowe zabezpieczenie w postaci odciecia rozrusznika , jezeli samochod otworzmy z wkladki.

:)

Psikus - 19-10-2010, 17:25

do tego dodatkowe zabezpieczenie w postaci odciecia rozrusznika
na pych go zapalą :P
dodatkowo zostal zamontowany czujnik na otwarcie bagaznika oraz maski.
możesz rozwinąć? chodzi o zwykły wyłącznik masowy jak w wiekszości alarmów w zestawie? a bagaznik? nie było sie do czego podpiąc trzeba było coś dokładać?
Rafal_Szczecin - 19-10-2010, 17:49

Psikus napisał/a:
możesz rozwinąć? chodzi o zwykły wyłącznik masowy jak w wiekszości alarmów w zestawie? a bagaznik? nie było sie do czego podpiąc trzeba było coś dokładać?

co do maski , to tak jak mowisz, natomiast alarm bagaznika polega na zasadzie zapalenia sie lamki od bagaznika, ale bylo jeszcze cos prowadzone do drzwi kierowcy. na jakiej to zasadzie dziala, ciezko mi powiedziec. zostalem zapytany, czy chce miec alarm na otwarcie bagaznika, odpowiedzialem, ze tak i wiecej mnie nie interesowalo ;)
do tego jeszcze funkcja powiadamiania o nie domknieciu ktorys z drzwi, bagaznika lub maski
Psikus napisał/a:
na pych go zapalą

no to jeszcze musza obejsc immo ;)

Psikus - 19-10-2010, 19:34

Cytat:
no to jeszcze musza obejsc immo ;)
tak samo jak przy próbie odpalania na kable. Jak dla mnie to ta blokada rozrusznika to zbędna rzecz całkowicie, chyba że ma chronić przed młodszym bratem albo kolegami przy grillu ;) ale jeśli posiadanie tego poprawia twoje poczucie bezpieczeństwa to ok

W moim jak zakladałem alarm to wszystkei krańcówki były na jednym przewodzie,nie musiałem nic dodatkowo robić z bagażnika; może sedan ma coś inaczej

Owczar - 20-10-2010, 11:24

A nie prościej podpiąć się pod kontrolkę otwarcia drzwi? ;) Tam klapa też jest wpięta. Jedynie dodatkowa krańcówka do maski.

U mnie tak mam zamiar podłączyć. Po otwarciu Galant ma do mnie zadzwonić :lol:

robertdg - 20-10-2010, 11:27

Owczar napisał/a:
Po otwarciu Galant ma do mnie zadzwonić :lol:
Napisze Ci sms'a o tresci "Żegnaj, właśnie mnie zajumali" :?:
Owczar - 20-10-2010, 11:30

A to w zależności jaki sobie komunikat ustawie ;) Ale preferuję żeby jednak dzwonił, bo sms może mnie nie obudzić, a sterownik dzwoni do skutku, aż odbiorę. Gdy odrzucam nadal dzwoni, na wszystkie autoryzowane numery :twisted:
robertdg - 20-10-2010, 12:33

Pożyteczny - zawsze można namierzyć przez GPS :-)
Rafal_Szczecin - 20-10-2010, 13:26

Owczar napisał/a:
A nie prościej podpiąć się pod kontrolkę otwarcia drzwi? ;) Tam klapa też jest wpięta. Jedynie dodatkowa krańcówka do maski.

otoz to :D tak wlasnie mam zrobione :) hehe

Rafal_Szczecin - 20-10-2010, 17:12

przyjechaly soczewki .zaczynam sie bac ...
Cezar - 20-10-2010, 19:17

zaczynam sie bac ...

Ty lepiej zacznij dzialac :wink: :P