[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
shinji01pl - 01-10-2018, 08:00
opisze sprawe jeszcze raz... zeby nie bylo jakis niejasnosci...
radio stockowe dziala w 100% tweet przod tyl tuba... wszystko ok ... radio podglaszam na full nic nie trzeszczy nie piszczy...
chodz teraz odkrylem ze BT nie dziala chyba padl modul... bo po wlaczeniu HFS zaden z posiadanych smartow nie chce sie sparowac ... a na wyswietlaczu radyjka stockowego nie ma oznak wlaczonego BT...
wracajac do tematu ...
chinczyk po podlaczeniu gra ale tylko na przednich glosnikach i tweetach i tuba tez odbiera wiec sygnal na wzmacniacz idzie ...balans w ustawieniach chinczyka jest na srodku... w momencie przestawienia na tyl dzwiek milknie... (tak wyglada interface chinczyka)
chinskie radio ma dolaczony CANBUS ktory odpowiada za prace ROCKFORDA
w opisie radia jest notka o tym ze radio ma wyjscie 4x50w... ale przy wzmacniaczu to chyba malo istotne... ile kanalow ma radio...
podczas konwersacji z chinczykiem dostalem od niego taki opis podlaczenia wzmacniacza i notke ze jesli posiadam suba nie moge podlaczyc tylnich glosnikow
... dla mnie to jakas bujda... bo wiazka fabryczna auta nie byla nigdy przerabiana w zaden sposob...wiec jesli wszystko gra na originalnym radiu to po dedykowanym chiniolu pod rockforda tez powinno wszystko grac...
moim zdaniem albo canbus jest wysypany albo jest cos nie tak z wiazka kabli dolaczona do radia...
z koleji na dniach na FB pojawil sie post od goscia ktory tez zainwestowal sobie w chinczyka i u niego jest jeszcze gorzej ... bo po podlaczeniu chiniola muza wogole nie gra...
co z tym fantem zrobic nie wiem... bo chinczyk twierdzi ze okablowanie i canbusy nie zmienily sie od paru lat...
zamowie chyba nowa wiazke z canbusem podlacze jeszcze raz i bedzie wiadomo co jest nie tak...
rozwazam tez mozliwosc odsprzedarzy chinczyka... moze jakis cierpliwy magik od elektroniki sobie ogarnie temat...
kajos - 29-11-2018, 05:18
ja kupilem sobie to do miska
opcje 3 z DSP
https://pl.aliexpress.com/item/7-ekran-IPS-wyj-cie-AV-DSP-Android-8-1-2-DIN-uniwersalny-GPS-nissan-TOYOTA/32901231195.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.72235c0fxpph5W
tomastm - 11-12-2018, 13:26
witajcie,planuje zakupic radio jak te w linku https://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-mitsubishi-lancer-06-12-8-core-i7551813014.html , czy to dobry wybor?
kajos - 11-12-2018, 13:54
tu doslownie zadneo opisu nie ma oprocz tego co pewnie na pudelku
tomastm - 11-12-2018, 21:07
przewin w dol aukcje to tam troche jest napisane..,chyba ze polecacie jakies sprawdzone dobre radio-nawigacje??, zalezy mi glownie na radiu i nawigacji googlemaps ew.podpiasc kamerke cofania bo juz zeby kamerke na szybe przednia zalozyc zeby spelniala funkcje wideo-rejestratora to chyba nie da rady??
oEdGein - 12-12-2018, 21:45
Tomastm , ja kupiłem od tego konkretnego gościa takie radio , dokładnie takie samo tylko Android mam 7.2 jak dobrze pamiętam .
Nie było z nim problemów itd , jak czegoś nie wiedziałem to dzwoniłem do niego i "pomagał/objaśniał "przez telefon .
Pod tym względem nie mam zastrzeżeń , paczka też dotarła nie uszkodzona .
Co do samego radia , mam je już 8-9 miesięcy i nie mam żadnego problemu z nim .
Ja mam podpiętą tylko kamerkę cofania , z przednią nie pamiętam jak to jest . Wydaje mi się że można podpiąć , ale najlepszym rozwiązaniem bylo by zadzwonić do tej firmy i oni udzielą takich informacji .
Ważną rzeczą jest fakt abyś zwrócił uwagę czy masz nagłośnienie rockforda , jeśli tak to musisz przy zamówieniu napisać taką informację bo to jest istotna sprawa .
Ogólnie jestem zadowolony z wyglądu , podświetlenia które pasuje i oczywiście z użytkowania .
Wshebor - 09-01-2019, 09:24
Panowie, rozważam zakup takiego radia : Pioneer Czy potrzebuję jakiegoś kabla, kostki, przejściówki aby je podłączyć w miejsce fabrycznego zestawu? Nie mam Rockforda ani sterowania z kierownicy.
grzesiopol - 11-01-2019, 17:37
Przelotkę Pioneer - Mitsubishi Lancer, lub ISO - Mitsubishi Lancer w zależności od tego jakie wyprowadzenie ma ten Pioneer.
krolik21 - 11-02-2019, 23:11
shinji01pl napisał/a: | opisze sprawe jeszcze raz... zeby nie bylo jakis niejasnosci...
radio stockowe dziala w 100% tweet przod tyl tuba... wszystko ok ... radio podglaszam na full nic nie trzeszczy nie piszczy...
chodz teraz odkrylem ze BT nie dziala chyba padl modul... bo po wlaczeniu HFS zaden z posiadanych smartow nie chce sie sparowac ... a na wyswietlaczu radyjka stockowego nie ma oznak wlaczonego BT...
wracajac do tematu ...
chinczyk po podlaczeniu gra ale tylko na przednich glosnikach i tweetach i tuba tez odbiera wiec sygnal na wzmacniacz idzie ...balans w ustawieniach chinczyka jest na srodku... w momencie przestawienia na tyl dzwiek milknie... (tak wyglada interface chinczyka)
Obrazek
chinskie radio ma dolaczony CANBUS ktory odpowiada za prace ROCKFORDA
w opisie radia jest notka o tym ze radio ma wyjscie 4x50w... ale przy wzmacniaczu to chyba malo istotne... ile kanalow ma radio...
podczas konwersacji z chinczykiem dostalem od niego taki opis podlaczenia wzmacniacza i notke ze jesli posiadam suba nie moge podlaczyc tylnich glosnikow
Obrazek
... dla mnie to jakas bujda... bo wiazka fabryczna auta nie byla nigdy przerabiana w zaden sposob...wiec jesli wszystko gra na originalnym radiu to po dedykowanym chiniolu pod rockforda tez powinno wszystko grac...
moim zdaniem albo canbus jest wysypany albo jest cos nie tak z wiazka kabli dolaczona do radia...
z koleji na dniach na FB pojawil sie post od goscia ktory tez zainwestowal sobie w chinczyka i u niego jest jeszcze gorzej ... bo po podlaczeniu chiniola muza wogole nie gra...
co z tym fantem zrobic nie wiem... bo chinczyk twierdzi ze okablowanie i canbusy nie zmienily sie od paru lat...
zamowie chyba nowa wiazke z canbusem podlacze jeszcze raz i bedzie wiadomo co jest nie tak...
rozwazam tez mozliwosc odsprzedarzy chinczyka... moze jakis cierpliwy magik od elektroniki sobie ogarnie temat... |
Witaj, czy możesz mi powiedzieć czy udało Ci się rozwiązać ten problem?
miko_ok - 06-03-2019, 19:02
Chcę zamontować radio Pioneer 2-din zamiast fabrycznego radia. Kupiłem ramkę z mocowaniami, kostkę ISO. Jednak po podłączeniu i próbie montażu panelu z przyciskami świateł awaryjnych i poduszek, zapala się poduszka pasażera
Dodam, że musiałem wypiąć tasiemkę łączącą panel radia fabrycznego z klawiszem poduszki.
Czy wystarczy skasowanie błędu po podpięciu kompa czy potrzebna jest większa ingerencja?
grzesiopol - 07-03-2019, 13:57
A gdzie ci ta "poduszka" się świeci. Na panelu czy w liczniku?.
Jeżeli świeci ci się w panelu to: źle podłączyłeś taśmę, wyłączona poduszka pasażera, ewentualnie siedziałeś na siedzeniu pasażera gdy sprawdzałeś po złożeniu. W tym panelu jest tylko kontrolka poduszki i można przy tym grzebać przy podłączonym akumulatorze.
Jeżeli grzebałeś przy poduszce przy podłączonym zasilaniu i świeci się kontrolka w liczniku to wtedy kasowanie błędu.
naza13 - 07-03-2019, 16:38
Witam
Pytanie pewnie głupie, ale wolę się upewnić ;p. Czy takie radio-nawigacje można włożyć do lancera, który ma standardowe zwykłe radio? Czy tylko do tych które mają już wyświetlacz, czyli jakby "podmienić"? Jeśli da się, to jakie polecacie? I czy są jakieś problemy, np. z kompatybilnością z przyciskami z kierownicy, czy wszystkie głośniki będą odbierały sygnał (czytałem, że komuś z tyłu nie grały)
Pozdrawiam
miko_ok - 07-03-2019, 17:48
grzesiopol napisał/a: | A gdzie ci ta "poduszka" się świeci. Na panelu czy w liczniku?.
Jeżeli świeci ci się w panelu to: źle podłączyłeś taśmę, wyłączona poduszka pasażera, ewentualnie siedziałeś na siedzeniu pasażera gdy sprawdzałeś po złożeniu. W tym panelu jest tylko kontrolka poduszki i można przy tym grzebać przy podłączonym akumulatorze.
Jeżeli grzebałeś przy poduszce przy podłączonym zasilaniu i świeci się kontrolka w liczniku to wtedy kasowanie błędu. |
Poducha się świeci na panelu, a nie na zegarach.
Do czego mam podłączyć taśmę skoro zdemontowałem fabryczne radio? Taśma wychodzi z panelu i łączy się z fabrycznym radiem...
grzesiopol - 07-03-2019, 21:18
To sprawdź kostkę, zapomniałem już jak to było ale rzeczywiście masz racje ta taśma jest do wyświetlacza w panelu. Grzebałeś jeszcze w czymś? Sprawdź kostki pod siedzeniem pasażera.
miko_ok - 07-03-2019, 21:43
grzesiopol napisał/a: | To sprawdź kostkę, zapomniałem już jak to było ale rzeczywiście masz racje ta taśma jest do wyświetlacza w panelu. Grzebałeś jeszcze w czymś? Sprawdź kostki pod siedzeniem pasażera. |
W niczym nie grzebałem. Wystaje ta nieszczęsna tasiemka...
|
|
|