To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX -zapisy

slawekgr - 29-11-2010, 21:11

Masz rację nie jest to pogoda na jazdę nowym samochodem. Lepiej nie ryzykować.
desko - 29-11-2010, 21:12

może kiedyś pozwolą jeździć w Polsce na oponach z kolcami, po śniegu i lodzie jak na asfalcie
betty1234 - 30-11-2010, 21:07

No to dziś za mną pierwsze 50 km - o samej jeździe to na razie niewiele bo warunki do jazdy są bardzo niesprzyjające.
Dziś wrażenia ze środka - generalnie jak gdzieś wyczytałam "plastik fantastic" :biggrin:
Więc z tego co mi się już nie podoba a o czym nie wiedziałam wcześniej:
- fotel pasażera - brakuje mi regulacji jak w fotelu kierowcy,
- tylna kanapa - w oparciu wyczuwam pod skórą jakiś drucik - obiecali w serwisie, że sprawdzą coby mi się przez tapicerkę nie przebił.
Być może nie zauważyłam, ale brakuje mi jakiegoś górnego oświetlenia nad tylną kanapą.

Próbowałam się dziś także zaprzyjaźnić z komputerem - miłą "Panią" mówiącą niestety tylko po angielsku (są też inne języki ale polskiego brak). Nie powiem nie jest to łatwe zadanie chociaż angielski w miarę dobrze znam. Zdarzało się, że "Pani" przekręcała cyferki :o

Generalnie jak na pierwszy dzień to uważam, że to był dobry zakup.

Załączam kilka foteczek mojego długo wyczekiwanego miśka:

tmp - 30-11-2010, 21:30

To teraz czas uaktualnić pole "Auto" w profilu :) . A jak wrażenia z największej atrakcji wersji Instyle czyli dachu? Pogoda co prawda niesprzyjająca...
JCH - 30-11-2010, 21:34

Jaką masz wersję - 116 czy 150 KM? I jak się sprawuje 4WD w tych warunkach?
betty1234 - 30-11-2010, 21:41

Wersja 150 KM - 4WD jest super - pod górkę pod którą mój ojciec miał problem podjechać swoim galaxy - ja podjechałam bez żadnych problemów. Podobnie na innych, ciężko przejezdnych w dniu dzisiejszym odcinkach.
Nic więcej na tą chwilę jeszcze napisać nie mogę bo dużo nie pojeździłam.

Co do dachu to mam go odsłoniętego bo przy zasłoniętym i czarnym wnętrzu w aucie jest naprawdę ciemno. Tym bardziej, że jeżdżę z maluchem z tyłu w foteliku, który przynajmniej trochę więcej nieba pooglądać sobie może :lol:
Święcące po bokach ledy to porażka wg mnie, ani to zdobi ani jest potrzebne - no ale jest to niech już będzie.

JCH - 30-11-2010, 21:52

betty1234 napisał/a:
Wersja 150 KM - 4WD jest super - pod górkę pod którą mój ojciec miał problem podjechać swoim galaxy - ja podjechałam bez żadnych problemów
:thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:
Ja wczoraj, jak tak naciapało śniegu miałem taką sytuację - goniło mnie Mondeo... w końcu dojeżdżamy do świateł, pod kołami ciapa, zielone, ruszamy... widzę i słyszę jak Mondeo mieli w miejscu a ja najnormalniej w świecie ruszam :D
betty1234 napisał/a:
Co do dachu....
Masz dach otwierany w nim :?: :shock:
No wreszcie ..... :)

betty1234 - 30-11-2010, 21:59

Cytat:
Masz dach otwierany w nim :?: :shock:
No wreszcie ..... :)

Otwierany w znaczeniu odsłaniany :wink: Niestety nie jest otwierany tak jak w nowej Sportage.

JCH - 30-11-2010, 22:13

betty1234 napisał/a:
Niestety nie jest otwierany
Łeeee .... a już myślałem, że Mitsubishi zrobiło jakąś sensowną specyfikację na Polskę :? :(
Krzysiek.B - 30-11-2010, 22:16

Też się przymierzam do 4WD i rozważam 116 lub 150 KM lecz poczekam na wypowiedzi innych już użytkowników. :wink: może to pomoże mi podjąć końcową decyzję
mat777 - 01-12-2010, 11:46

Ja mam inne pytanie do betty1234. Masz lusterka z kierunkowskazami. Czy te lusterka są składane elektrycznie (nie chodzi mi o regulację lustra)?

Pytam ponieważ na stronie Mitsubishi http://www.mitsubishi.pl/porownaj-wersje/ASX jest to dwuznacznie opisane, a dealer nie potrafi na to twierdząco odpowiedzieć!

[PS]
Gratuluje wyboru. Naprawdę ładny samochód.

betty1234 - 01-12-2010, 12:56

Co do lusterek to w moim są składane elektrycznie.
Przy odbiorze auta były automatycznie składane przy zamknięciu auta ale dźwięk przy ich składaniu i wizja nadchodzacych mrozów nasiliła moje obawy, że cos się stac może. Mam teraz ustawione tak, że składają się po przyciśnięciu dwukrotnym przycisku - bałam się, że zamarzną i może coś mi się tam w środku połamać jak zostawię z automatu.

KowaliK - 01-12-2010, 16:29

betty1234, ASX świetnie się prezentuje w tym kolorze - gratki i wiele przyjemności z jazdy życzę. :)
Krzysiek.B - 01-12-2010, 21:21

Ja mam Peugeota 407który tez ma składane lusterka przy zamykaniu. Hulam nim już 4 lata i zima im nie jest starszyzna. Zawsze się otwierają i zamykają więc myślę że tym też :wink: zima nie jest straszna.
slawekgr - 01-12-2010, 22:26

No i dobrze za zamówiłem w listopadzie ASX-a bo ja sobie patrze dzisiaj w cennik a tu o 2 tyś poszły do góry. Zamiast dać rabat to podnieśli ceny!!!!!!!