To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

Mare - 07-05-2012, 15:35

Dzisiaj podjechalem do mechaniora na dociągnięcie trochę zawieszenia i smarowania skrzypiącej gumy wahacza wleczonego....

Dokręciliśmy sobie ładnie wszystkie śruby, po czym nowy mimośród na lewym kole..... urwał się >.> edit=co jest grane i say! i to z ASO... na szczęście miałem jeszcze jeden stary, którego nie trzeba było ciąć podczas wymiany, więc dostał nową nakrętkę i podkładkę i wrócił na swoje miejsce... ale... aby się do niego dostać musiałem po niego jechać do domu takim grzechotnikiem jakiego w życiu nie prowadziłem xD na 4 biegu rozwijał zawrotną prędkość 70 km/h ;P ale jakoś te 20 km pokonał. ech, te cieniasy ;p

Edit: Ten skrót także zaliczam do wulgaryzmów.

sveno - 15-07-2012, 13:24

Mare, dzieje się coś w temacie? Coś się nie odzywasz...
Łaciaty - 04-08-2012, 00:56

Piekna furmanka, jeden z ładniejszych. Mam teraz lekki odnosnik co można jeszcze ogarnąc 8)
fj_mike - 05-08-2012, 21:39

sveno napisał/a:
Mare, dzieje się coś w temacie? Coś się nie odzywasz...

Pjotor jakiś zajęty chyba jest, albo nie ma powiadomień na maila :P

Mare - 05-08-2012, 22:28

Ano dzieje się kilka rzeczy...

Wymieniłem dwa łączniki na tyle, oraz w końcu przód doczekał się nowego prostego w prawym kole... :)

przy okazji MagikMarian wykminił, że przednie łączniki też już błagają o litość... to jeszcze fabryczne są :D

Poprosiłem go też, żeby zajrzał do rozrządu, bo świeżo płukane popychacze nagle nie wiadomo dla czego zaczęły grać jak na symfonii..... wsiadałem do auta i szlag mnie trafiał.... w momencie gdy podjechałem do MagikaMariana grały dosłownie wszystkie i to tak głośno, że przy włączonym radiu i klimie na maksa dało się je słyszeć dość mocno......

A więc zajrzał.... złapał sie za głowę... popuścił napinacz hydro o 3/4 skali .... 3/4!!! Pasek był napięty do granic możliwości! Chryste nie wiedziałem, że można tak spartolić wymianę rozrządu.... Odradzam Premio na witomińskiej. nawet dmuchnąć w oponę bym im nie dał.

No ale.... niby, okazało się, że pasek był nastawiony dobrze.... niemniej jednak, popychacze zaczynają cichnąć stopniowo po akcji z Marianem, więc myślę, że coś było na rzeczy tylko skromność mechanika nakazała milczeć na temat konkurencji :D
Tak czy siak... trzeba będzie wymienić tą drugą dwunastkę. Bo całkiem już nie ucichną, jak podejrzewam.

Z dobrych rzeczy, to komplementy na temat blachy sypią się jak z rękawa.... Nawet mój kierownik, który traktuje auta użytkowo i mówił, że za dużo siorbie... teraz jakoś tak zaczął chwalić miśka, więc musi naprawdę być dobrze :D :D:D

Mare - 10-08-2012, 16:51

W środe wykonałem pomiar i regulację geometrii całego zawieszenia..

Odchyły były dość spore ale to z powodu wymiany wahadeł itp...

Niestety nieoczekiwanie wykryty luz na prawym drążku kierowniczym uniemożliwił dokładne ustawienie kierownicy na prosto... wykryto tez luz na lewym łączniku stabilizatora jak i prawym.... o lewym wiedziałem.

Tak że, kolejne koszty z eksploatacji do zrobienia przed wyjazdem na zlot. :)
Ale na szczęście dość drobne ;)

Mare - 03-09-2012, 13:41

No i pierwsza wizyta miśka na zlocie zaliczona.

Przy okazji, po drodze dowiedziałem się, że tylne sprężyny przestają być powoli sprężynami... po załadowaniu bagaznika oraz 4 osób na pokład, koła schowały się w nadkola, a że et 38 17" to mi spiłowało trochę rantu błotnika :(

A więc wizyta u lakiernika celem poprawy oraz kupno nowych sprężyn na tył.

Póki co chyba zwykłe bo nieoczekiwanie... a nie stać mnie teraz na eibachy.
Może ma ktoś tylne sprężyny w dobrym stanie co leżą i się kurzą gdzieś w piwnicy odstąpić w symbolicznej cenie? ;P

Tak więc plan przed świętami: gumki na przegubach, łączniki z przodu, prawy drążek i tylne sprężyny. Mam nadzieję, że się uda.

Mare - 03-09-2012, 22:47

fj_mike - 03-09-2012, 23:22

:thumbright:
robertdg - 03-09-2012, 23:27

Cukierkowo ;-) Brakuje jeszcze Avancowego zadka, Twin turbo, 4WD, ale pomimo tego przyciąga uwagę :-)
Owczar - 04-09-2012, 00:00

Klasa :)

Tylko weź tu Panie zachowaj spokój jak jakiś cham Ci zarysuje :/

Mare - 04-09-2012, 07:52

No ja zachowuje spokój i wożę dwie pałki oraz saperkę w bagażniku, tak w razie gdybym złapał podczas ucieczki heheh ;p

No znaków bytności bydła na parkingach właśnie ma kilka, niestety i to nawet na świeżo malowanych elementach :(
ale nie przejmuję się, bo właśnie chcę skompletować tył od avance, dokłądki i lotkę na klapę oraz duży garb na nos i machnąć go całego w ten sam kolor, żeby nie było 5 odcieni :D :D ale to dalekie plany, póki co ogarniam mechanicznie :D

W międzyczasie pochwalę się, że misiek na całą wyprawę Gdynia - Łódż - Brzeziny - Wawrzka - Gdynia + kilka wypraw do bełchatowa itp ... która pochłonęła łącznie 1109 km spalił dokładnie 94l benzynki ^^ co daje całkiem niezły wynik jak na 15sto latka :D :D Jestem z niego dumny :D

Tomii - 04-09-2012, 17:48

no kurcze ta czerwień robi wrażenie :)
danino88 - 04-09-2012, 21:07

Cytat:
1109 km spalił dokładnie 94l benzynki

to nie masz jeszcze LPG?

Hugo - 04-09-2012, 21:27

Kolor marzenie...