To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Sportowa Elegancja

Torp12 - 28-03-2012, 00:15

mkm napisał/a:
Coraz bardziej mi się temat podoba.
Widać, że nie żałujesz Mi¶kowi.
Na zdjęciu silnika osłona kolektora tak wyszła na zdjęciu (stronę od pasażera mam na ekranie w innym kolorze) czy się przypaliła?

Dzieki za slowa uznania:)

Mam pewna koncepcje, pomysl i go realizuje:)
Co do oslony to niestety ale czerwonej farby to wydechow nie ma (sa tylko srebrne i czarne). To jest psikniete "Engine painte" co ma wytrzymalosc do okolo 150stopni. Mimo iz kolektor jest w bandazu to jakies drobne przebarwienia sie pojawiaja, chociaz aparat troche przeklamal az tak zle nie jest:) Ale spokojnie mam jeszcze tej farbki zapas wiec zawsze moge odswiezyc;)

m6riano - 28-03-2012, 07:27

Torp12, do zaciskania tych wężyków zawsze przecież możesz użyć francuza..;-)
Torp12 - 28-03-2012, 13:36

m6riano napisał/a:
Torp12, do zaciskania tych wężyków zawsze przecież możesz użyć francuza..;-)

Mariano prosze Cie.... moze od razu wezme Murzyna zeby mi potrzymal ten wezyk ?:]

k@rol - 28-03-2012, 15:05

no pod mask± piękne widoki :) też planuję w kwietniu ogarn±ć swoj± komorę silnika... jak to widzę u Ciebie to już wogóle nie mogę się doczekać :roll:
Torp12 - 28-03-2012, 15:15

k@rol napisał/a:
no pod mask± piękne widoki :) też planuję w kwietniu ogarn±ć swoj± komorę silnika... jak to widzę u Ciebie to już wogóle nie mogę się doczekać :roll:

Dzieki dzieki. Powiem tak: mala rzecz a cieszy :mrgreen:

k@rol - 28-03-2012, 15:18

Torp12 napisał/a:
mala rzecz a cieszy

dokładnie i to bardzo :)

Torp12 - 28-03-2012, 23:03

No dobra wczorajsze malowanko doschlo idealnie wiec juz pod maska:

Przyjzalem sie ¶rubkom od chlodnicy klimy i do nich bedzie dojscie po zdjeciu lamp to wtedy sie podmieni:)

No i ogladalem te obejmy przy wspomaganiu... Nie jest dobrze:

Do wymiany sa wszystkie trzy, wiec i tak trzeba spuscic olej:) Bartku zapodaj dobry pomysl na ta operacje:)

Do tego wsadzilem wezyk silikonowy we wszystkie uszczelki drzwiowe (wyszło mi 8,5m) oraz podgiolem lekko ta mocowidla uszczelek. Kiepsko dzis sie czuje a i mecz w tv wiec dodatkowe uszczelki zostawilem sobie na next day.

deejay - 28-03-2012, 23:20

Torp12 napisał/a:
Bartku zapodaj dobry pomysl na ta operacje:)

Najlepiej bedzie jak spu¶cisz od dołu cały płyn z układu wsp. , a przy okazji wymienisz go sobie na nowy :wink: Przewody rozłaczysz sobie po prawej stronie chlodnicy wody na dole ( aluminiowe rurki) uwazaj przy demontażu , ciężko sie zsuwaj±. :wink:

Czy ta farba cie zadowoli ?

http://allegro.pl/czerwon...2110584797.html

Torp12 - 28-03-2012, 23:25

deejay napisał/a:

Najlepiej bedzie jak spu¶cisz od dołu cały płyn z układu wsp. , a przy okazji wymienisz go sobie na nowy :wink: Przewody rozłaczysz sobie po prawej stronie chlodnicy wody na dole ( aluminiowe rurki) uwazaj przy demontażu , ciężko sie zsuwaj±. :wink:

Czy ta farba cie zadowoli ?

http://allegro.pl/czerwon...2110584797.html

Wlasnie balem sie ze napiszesz o tych aluminiakach bo to prawie samobojstwo ruszac ten utleniony badziew. Do tego majac oslone silnika nie ma dojscia :) No ale jakos temat ogarne:)

Ja pierdzu Bartku Ty zawsze znajdziesz psikadełko odpowiednie:) Jakis czas temu nie bylo takich wynalazkow a teraz juz sie pojawilo:) Trzeba bedzie sie skusic:) THX Man.

deejay - 28-03-2012, 23:31

Torp12 napisał/a:
Ja pierdzu Bartku Ty zawsze znajdziesz psikadełko odpowiednie:) Jakis czas temu nie bylo takich wynalazkow a teraz juz sie pojawilo:) Trzeba bedzie sie skusic:) THX Man.

Jest tego pełno na rynku :)

http://allegro.pl/listing...category=0&sg=0

Ps: Delikatnie i ostrożnie musisz traktować te rurki , ja tez kiedys jedna ułamałem :twisted:

Torp12 - 28-03-2012, 23:36

deejay napisał/a:

Jest tego pełno na rynku :)

Ps: Delikatnie i ostrożnie musisz traktować te rurki , ja tez kiedys jedna ułamałem :twisted:

No ale Motip ma tylko do 300 stopni i jak mowie rok temu go nie bylo:) A ta firme "Variant" widze pierwszy raz na oczy:)

Bartku niewierze ze zes popsul te rurki:) Powiedz jeszcze ze u siebie to padne;)

deejay - 28-03-2012, 23:38

Torp12 napisał/a:
Bartku niewierze ze zes popsul te rurki:) Powiedz jeszcze ze u siebie to padne;)

U mojego stałego klienta w 2.0 :wink:

Torp12 - 28-03-2012, 23:40

deejay napisał/a:

U mojego stałego klienta w 2.0 :wink:

To zes mnie pocieszyl:)

Torp12 - 28-03-2012, 23:44

No i jeszcze jedno: jak juz jakims cudem wezyki ocaleja rozlaczenie to czym potem zalac?:) Jakis Mobil chyba polecales? Dobrze pamietam?
deejay - 28-03-2012, 23:57

Cytat:
No i jeszcze jedno: jak juz jakims cudem wezyki ocaleja rozlaczenie to czym potem zalac?:)

http://moto.allegro.pl/to...2174717835.html
http://moto.allegro.pl/va...2234980111.html

Jeszcze jedna uwaga , jak bedziesz miał ¶ci±gniete weze z układu to pokreć powoli i jednostajnie kierownica w prawo/lewo po kilka razy , tak aby stary płyn z układu przekładnia wypchneła z siebie.