To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - Dyskusja nt Karty Klubowe - Laminowane i Plastikowe

łukasz_mb - 06-10-2017, 13:09

raddex, hej. do mnie też karta nie dotarła :( przyznam szczerze że długo do tego tematu nie zaglądałem i dopiero dziś patrzę i czytam, że wysłane w sierpniu :(
a_kris - 06-10-2017, 14:28

Raddex, masz rację, więc może należy wysyłać zamawiającym elektronicznie spersonalizowany plik graficzny karty klubowej do wydruku, z krótką informacją o sposobie wydruku - kryteriach karty tj. wymiary, kolorystykę, materiał...

W ten sposób część roboty (produkcja, pakowanie, wysyłka) przerzucisz na zamawiających -przyspieszy to wydawanie kart, a to co czasami dopłacasz do kart przekażesz Dzieciom :)
Jeśli, ktoś delikatnie mówiąc "zapomni" o karcie to i straty będą niskie. A jak by co to masz wszystko w na mailach.

Dla zacnych klubowiczów i w wyjątkowych sytuacjach oczywiście można zachować dotychczasową wysyłkę :)

raddex - 06-10-2017, 19:11

łukasz_mb napisał/a:
raddex, hej. do mnie też karta nie dotarła :( przyznam szczerze że długo do tego tematu nie zaglądałem i dopiero dziś patrzę i czytam, że wysłane w sierpniu :(

Dobrze, że piszecie, kto nie otrzymał karty, oczywiście będzie jeszcze raz zrobiona, bez obaw.

Chyba zacznę kurierem wysyłać, tylko kto będzie za to chciał płacić?

Pierwszy raz jest taka sytuacja, że tyle kart nie dotarło.
Muszę zapytać żony na której poczcie była.

Założyłem konto na e-nadawca (aplikacja Poczty Polskiej).
Można tam kwitki elektronicznie wypełniać.
Sprawdzę jak to działa.

przemekm - 08-10-2017, 01:05

raddex, niestety u mnie również ten sam problem - karta nie dotarła. Może próbuj poleconym (jeśli do tej pory wysyłałeś zwykłym listem) - wtedy każda przesyłka ma numer i można śledzić w systemie. Jeśli dobrze czytam cennik poczty to koszt 5,20 zł. Gdyby trzeba było coś dopłacić do tej przesyłki to pisz, bo głupio żebyś był stratny na tej akcji.

Jeżeli natomiast chodzi o wypisywanie tych karteczek na poczcie do każdego listu, to mam w pracy ten sam problem.
Jest na to sposób, robisz taką tabelkę jak na zdjęciu i bierzesz ze sobą na pocztę. Jeszcze nikt mi nie odmówił takiej metody, szczególnie gdy przesyłki kwalifikują się do tej samej kategorii.
Ja dodatkowo ułatwiam sobie tak, że drukuje tabelę dwa razy i z jednej wycinam adresy i naklejam na koperty - nie trzeba ręcznie wypisywać i nikt nie ma problemu z rozczytaniem.

raddex - 09-10-2017, 21:49

przemekm napisał/a:
raddex, niestety u mnie również ten sam problem - karta nie dotarła. Może próbuj poleconym (jeśli do tej pory wysyłałeś zwykłym listem) - wtedy każda przesyłka ma numer i można śledzić w systemie. Jeśli dobrze czytam cennik poczty to koszt 5,20 zł. Gdyby trzeba było coś dopłacić do tej przesyłki to pisz, bo głupio żebyś był stratny na tej akcji.

Jeżeli natomiast chodzi o wypisywanie tych karteczek na poczcie do każdego listu, to mam w pracy ten sam problem.
Jest na to sposób, robisz taką tabelkę jak na zdjęciu i bierzesz ze sobą na pocztę. Jeszcze nikt mi nie odmówił takiej metody, szczególnie gdy przesyłki kwalifikują się do tej samej kategorii.
Ja dodatkowo ułatwiam sobie tak, że drukuje tabelę dwa razy i z jednej wycinam adresy i naklejam na koperty - nie trzeba ręcznie wypisywać i nikt nie ma problemu z rozczytaniem.

[url=https://images81.fotosik.pl/844/cad5bba8b91a17d1med.png]Obrazek[/URL]

Ja wszystkie koperty drukuję na drukarce.

Sushi - 10-10-2017, 21:32

Pewnie jeszcze więcej osób nie otrzymało karty, bo też nikt jakoś za dostarczoną nie podziękował. Ewidentna wina placówki, z której nadawane były listy. Jestem za poleconym ekon. Koszt niewielki, na stronie poczty można śledzić i najważniejsze - poczta odpowiada za dostarczenie do adresata.
Klark - 11-10-2017, 11:46

Sushi słuszna uwaga. Ktoś z listy dostał kartę?? Prawda w oczy kole,że Bizi 2 razy posta edytował. Nazwijmy rzeczy po imieniu, brak kart, kasa wpłacona - to jest WYŁUDZENIE... Karty miały być wysyłane w maju, później "rzekomo" w sierpniu wysłane i do nikogo nie doszło.
Łukasz340 - 19-10-2017, 16:31

WITAM NO JA RÓWNIEŻ NIE DOSTAŁEM KARTY :wink:
Klark - 19-10-2017, 20:50

Fajnie, że mój post został edytowany... Ponawiam pytanie: CZY KARTY ZOSTAŁY WYSŁANE?? Bo nie chce mi się wierzyć, że Poczta Polska nie rozesłała takiej ilości listów. Ludzie wpłacili kasę, za coś czego nie dostali... Dla mnie fake, z tym wysłaniem....
PS: Bizi nawet nie kombinuj, aby edytować mojego posta.
PS2: ponad 50 osób na liście, które kasę wpłaciły i ani jednej osoby, która by potwierdziła odbiór karty...

Golotheman - 20-10-2017, 08:30

raddex, do mnie też nie dotarła karta.

Panowie, Klark w szczególności - nikt nic nie wyłudza, zapoznaj się wątkiem ,sytuacja jest wymagająca. raddex na pewno robi wszystko co w jego mocy.

Może trzeba zacząć wysyłać inpostem :p jakoś mam większe zaufanie od poczty polskiej..

raddex - 20-10-2017, 22:41

Klark napisał/a:
Fajnie, że mój post został edytowany... Ponawiam pytanie: CZY KARTY ZOSTAŁY WYSŁANE?? Bo nie chce mi się wierzyć, że Poczta Polska nie rozesłała takiej ilości listów. Ludzie wpłacili kasę, za coś czego nie dostali... Dla mnie fake, z tym wysłaniem....
PS: Bizi nawet nie kombinuj, aby edytować mojego posta.
PS2: ponad 50 osób na liście, które kasę wpłaciły i ani jednej osoby, która by potwierdziła odbiór karty...

Karty zostały wysłane - potwierdzam.

A ty dalej prowadzisz jakąś niepotrzebną intrygę i dalej nie piszesz oficjalnie wszystkim klubowiczom, że zamówiłeś sobie drugą kartę.

Dalej nie potwierdziłeś, że otrzymałeś zwrot pieniędzy o co prosiłem.

Poza tym nie oskarżaj jak nie możesz tego udowodnić.

I ostatnia sprawa to to, że nie miałbym nigdy w tym żadnego celu, żeby pozbierać pieniądze od ludzi i nic im nie wysłać (mówimy tu o kwocie ok 120 zł łącznie).

Za długo jestem tu na forum i wielu z was znam osobiście i nie byłbym w stanie nawet czegoś takiego zrobić.

Poza tym dokładnie 39 kart klubowych było wyprodukowanych ostatnio.

Bzyk_R1 - 21-10-2017, 10:40

Klark, wyślij mi na pw numer konta to ja Ci tą KASĘ oddam albo nawet dwa razy skoro zamówiłeś dwie karty więc należy Ci się KASA x2. Ta zawrotna suma o której rozmawiamy, KASA w ilości 6zł, słownie sześć złotych polskich to rzeczywiście suma nie mała, i jest o co walczyć przecież każdy wie i zasady są jasne: płacę i wymagam. ;-) a wyciskanie komuś kitu że poczta szwankuje to można między bajki wsadzić. :-D
raddex - 21-10-2017, 12:58

Bzyk_R1 napisał/a:
Klark, wyślij mi na pw numer konta to ja Ci tą KASĘ oddam albo nawet dwa razy skoro zamówiłeś dwie karty więc należy Ci się KASA x2. Ta zawrotna suma o której rozmawiamy, KASA w ilości 6zł, słownie sześć złotych polskich to rzeczywiście suma nie mała, i jest o co walczyć przecież każdy wie i zasady są jasne: płacę i wymagam. ;-) a wyciskanie komuś kitu że poczta szwankuje to można między bajki wsadzić. :-D

klark wpłacił tylko raz i to 10 zł.
Przelew zwrotny został zrobiony na to samo konto w tej samej kwocie, więc nie ma co ponownie oddawać. Jak ktoś chce dowodu, to nie ma problemu - mogę potwierdzenie przelewu na maila wysłać. Tylko nie mam pojęcia dlaczego klark nie chce tego wszystkiego potwierdzić co napisałem wyżej. Czy tak ciężko się do prawdy przyznać?

i na potwierdzenie, że karty dochodzą wklejam wiadomość pw od Przemka:

przemekm napisał/a:
Nie ma problemu. Karta doszła - sorry, że tak późno odpisuje, ale dopiero teraz otworzyłem ten list. Dzięki ;)

Bzyk_R1 - 21-10-2017, 14:59

raddex, właśnie skala tych pieniędzy jest tak duża że pozwoliłem sobie na ironię :-D nie rozumiem tego.
Klark - 21-10-2017, 18:04

Ogólnie cyrk na kółkach.
Raddex jakoś do dnia dzisiejszego ja nie dostałem wytłumaczenia, gdzie są karty (od czerwca hehe).
Nie wiem o co chodzi, że odzyskałem hajs, zrobiłem awanturę to ją odzyskałem (w kwietniu wpłacona, 4 sierpnia odzyskana - SUKCES). Twoje obiecanki bodajże z 17 lipca o wydrukowaniu i przesłaniu karty dla mnie. Obiecanki cacanki...
Jeżeli ktoś zbiera kasę i informuje o ich produkcji w kwietniu, to chyba się do czegoś zobowiązuje (może screenik dołączyć).
Co się tak duplikatem bulwersujesz?? Nie można wyrobić?
Najpierw dotrzymaj słowa i ją WYŚLIJ, potem komuś ciemnotę dalej wciskaj. Ewentualnie dalej snuj, że to dla znajomych, dla cyganów, czy teletubisiów... Bo Klark zamówił DUPLIKAT - normalnie zbrodnia stulecia.
Tylu ludzi nie dostało karty, że zwalanie na Pocztę Polską jest żenujące...
Następnie dalej dorabiajcie sobie ideologię, że tu wszyscy są na forum tylko dla tej karty...
Udowodnić nic nie trzeba, tylu ludzi zgłasza, że nie dostało czegoś za co zapłacili.