To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

Marcin-Krak - 06-08-2009, 15:38

Rozpoczął się proces ponownego wysyłania CV i LM.
Poza tym doszedłem do wniosku, że po 5 latach studiów pasuje zrobić kolejne 5 lat kursów różnego rodzaju co by coś umieć :evil:
Chyba zostanę ministrem edukacji :finga: i zrobię porządek :P

Morfi - 06-08-2009, 18:13

Cytat:
Rozpoczął się proces ponownego wysyłania CV i LM

witaj w Klubie :) Ja pracuje, ale dostałem kolejna umowe na tydzień.
A stawki na wolnych wakatach proponuja takie, że bardziej mi się bedzie opłacac tymczasowe życie na kuroniówce.
Ogólnie masakra.
Brat bez wykształcenia pracując na magazynie, w porządnej firmie potrafi przynieść ponad 2 tys zł :shock:

szpala85 - 06-08-2009, 19:42

Morfi napisał/a:
Brat bez wykształcenia pracując na magazynie, w porządnej firmie potrafi przynieść ponad 2 tys zł :shock:

... a ludzie z magistrami do Holandii wyjeżdżają zbierać paprykę :wink:
... Polska to cudowny kraj ( chyba się powtarzam :mrgreen: )

Morfi - 06-08-2009, 20:37

Poza tym Brat sie opieprza w robocie itp.
Londolut może potwierdzić 8)

akbi - 07-08-2009, 10:10

szpala85 napisał/a:
... a ludzie z magistrami do Holandii wyjeżdżają zbierać paprykę :wink:

a w jakich kierunkach te magistry?? :wink:

Fragu - 07-08-2009, 10:32

zarządzanie :D
akbi - 07-08-2009, 11:21

Fragu napisał/a:
zarządzanie :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

Marcin-Krak - 07-08-2009, 11:26

Pamiętam jak w czasach liceum doktor - nie tam zwykły magisterek karzący wołać za sobą profesor ;) powtarzał nam, że to powinniśmy takie rzeczy (z historii) wiedzieć, bo będziemy stanowić 7% inteligencji tego kraju mając wyższe wykształcenie. Mimo, że nie jestem stary, to było jeszcze w czasach, gdy prywatne szkoły wyższe nie zalały rynku w takim stopniu jak to jest obecnie :evil:

Teraz dochodzę do wniosku, że tytuł magistra niestety w naszym kraju nie ma praktycznie żadnej wartości w głównej mierze właśnie przez takie pseudo szkoły :evil:

Fragu - 07-08-2009, 11:40

Sam mam licencjat bankowości i finansów + ZZL :D I zdaję sobie sprawe, że to syf i chylą czoła dla prawdziwych inż i mgr -ów 8)

Marcin, jednak pracodawcy patrzą z jakiej uczelni pochodzi tytuł, także luz :wink:

tomusn - 07-08-2009, 12:22

Marcin-Krak napisał/a:
nie tam zwykły magisterek karzący wołać za sobą profesor
wynika to z tradycji, a nie chciejstwa
rosomak1983 - 07-08-2009, 15:29

Marcin-Krak napisał/a:
Teraz dochodzę do wniosku, że tytuł magistra niestety w naszym kraju nie ma praktycznie żadnej wartości w głównej mierze właśnie przez takie pseudo szkoły :evil:

zalezy jaki kierunek skończyles... Ja osobicie jeszcze nie szukałem pracy w swoim zawodzie ani minuty... Pracodawca sam mnie zwerbował zanim skończyłem studia (tj.staz w ramach studiów) :wink: Jednoczesnie jade w niemal kazdy kraniec Polski i wiem ze znajde robote.
Trzeba wybrac jakis sensowy kierunek bo inaczej to moze mijac sie z celem...
Marcin ty zdaje sie skończyłes informatyke??? Przeciez to dobry kierunek... Duze miasto... Kwestia czasu i sie znajdzie ... POWODZONKA

siwek - 07-08-2009, 21:04

no niestety... magister to było coś jak nie było masowej produkcji magistrów tak jak jest teraz, przykra prawda...

a tak poza tym to jutro zmieniam stan i koniec z kawalerskim życiem :D

Anonymous - 07-08-2009, 21:28

siwek napisał/a:
a tak poza tym to jutro zmieniam stan i koniec z kawalerskim życiem :D

siwek, w takim razie życzę powodzenia na nowej drodze życia :supz:

Marcin-Krak - 07-08-2009, 22:54

rosomak1983 napisał/a:
Marcin ty zdaje sie skończyłes informatyke??? Przeciez to dobry kierunek... Duze miasto... Kwestia czasu i sie znajdzie ...

Nie. Informatyka, to działka Karola ;)
Ja skończyłem gospodarkę przestrzenną. Jak zaczynałem, to był kierunek będący na co najwyżej kilku uczelniach w Polsce i perspektywy były przeogromne. Nagła popularność tego kierunku i zamknięcie pewnych grup pracowniczych powoduje, że 1 na mniej więcej 30 absolwentów tego kierunku pracuje w zawodzie bądź w czymś blisko związanym :?

Poza tym umyłem auto - teraz zajmuje to więcej czasu i jest bardziej pracochłonne :P
Poza tym bycie kurem domowym jest zajęciem mocno męczącym :evil:

Chooper - 07-08-2009, 23:08

Marcin-Krak napisał/a:
Ja skończyłem gospodarkę przestrzenną. Jak zaczynałem, to był kierunek będący na co najwyżej kilku uczelniach w Polsce i perspektywy były przeogromne. Nagła popularność tego kierunku i zamknięcie pewnych grup pracowniczych powoduje, że 1 na mniej więcej 30 absolwentów tego kierunku pracuje w zawodzie bądź w czymś blisko związanym :?

skąd ja to znam :)

witaj w klubie bo ja tyz po GPiPP :) obecnie ....bezrobotny :D