[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Naprawa nadkoli
5eba - 04-06-2013, 11:40
Wg mnie jest calkiem ok, ale jest jedno ale ... czy ktos juz tego nie ratowal i wyszlo znowu ?? Jesli nikt tam nie grzerbal to bym probowal reperaturek nie wstawiac.
W moim jednym jak i drugim bylo 100razy gorzej
bbandi - 04-06-2013, 13:08
Iron.Falcon napisał/a: | Obrazek
jest źle... czy bardzo źle ? |
U mnie podobnie to wyglądało po zimie, blacharz jak mi pokazał ten wycięty kawałek to była to jedna rdza...
Więc jest to kwestia...
5eba napisał/a: | czy ktos juz tego nie ratowal i wyszlo znowu ?? Jesli nikt tam nie grzerbal to bym probowal reperaturek nie wstawiac. |
Moim zdaniem naprawa tego będzie przeciąganiem nieuniknionego bo blacha pod tymi purchlami jest zapewne mocno osłabiona a po oszlifowaniu może się okazać że nie ma do czego szpachlować.
Iron.Falcon - 04-06-2013, 13:15
no jedno co wiem... nie jest najtragiczniej po waszych wypowiedziach wróżyć ze zdjęć nie będę tylko odstawie auto bo blacharza i poczekam na wyrok
bartnikj - 13-06-2013, 19:38
Panowie, potrzebuje szybkiej porady. Mój galant jest już trochę wiekowy, ma 13 lat i trochę zardzewiały mu tylne nadkola (a raczej bardzo). Mieszkam w UK, więc fachowa naprawa odpada, pewnie przewyższyła by wartość auta. Myślę o zeskrobaniu starego lakieru i rdzy, zabezpieczeniu tego jakąś żywicą czy innym środkiem i założeniu plastikowych nakładek (coś ala tuningowe). Czy któryś z forumowiczów zakładał takie nakładki? Jakieś namiary gdzie je kupić? Może pasują od innego auta? Do galanta jedynie znalazłem na allegro nakładki firmy Maxchrom, czy ktoś miał z tym produktem styczność?
Iron.Falcon - 13-06-2013, 19:52
http://allegro.pl/profesj...3312071755.html
http://www.youtube.com/wa...feature=related
i miłej zabawy
wyderka - 13-06-2013, 21:14
Iron.Falcon napisał/a: | http://www.youtube.com/wa...feature=related |
chyba sobie jaja robisz? większej fuszery nie mogłeś znaleźć?
Iron.Falcon - 13-06-2013, 21:20
wyderka napisał/a: | chyba sobie jaja robisz? większej fuszery nie mogłeś znaleźć? |
Bardziej budżetową naprawą będzie już chyba faktycznie naklejenie na tą rdze nakładek z allegro - co zresztą sugeruje sam pytający. Nie bardzo rozumiem więc skąd u Ciebie to oburzenie
wyderka - 13-06-2013, 21:27
ehh oczyścić ile się da na to podkład reaktywny i akrylowy i ewentualnie lakier w spreju, kładzenie szpachli itp mija się z celem
bartnikj - 13-06-2013, 21:59
Znalazłam coś takiego http://www.ebay.co.uk/itm...=item3f16de4e22 , dobrze wyczyszczę, zakonserwuję i po naklejeniu nie będzie widać tego całego syfku... Tylko cena trochę dziwna, ale inni mają to za 13£, więc może być. A jakiś dobry preparat zabezpieczający? Wczesniej była mowa o Brunox, ale opinie były różne, może ktoś za coś dobrego i taniego
Marcino - 14-06-2013, 00:01
Brunox sam nie może zostać, trzeba go przykryć lakierami.
Kamil_Ziomek - 16-06-2013, 22:43
Jak to jest z reperaturkami z allegro bo ostatnio wszyscy sprzedawcy piszą EA0 i że reperaturki do wszystkich wersji a nie sedan lub kombi. Mam zamiar kupić tylko wolałbym wiedzieć że zamówię do sedana a nie kombi. Ewentualnie co się tam różni ?
Iron.Falcon - 17-06-2013, 08:48
KOMBI
SEDAN
nie wiem czy różnią się czymś poza nazwą w tytule aukcji bo nie miałem tego w łapkach.
[ Dodano: 17-06-2013, 20:43 ]
Cytat: |
jest źle... czy bardzo źle ? |
pierwszy z brzegu blacharzo-lakierniko-mechanik wycenił mi to na 1000 za robotę + materiały. zaczynam żałować przebiegu swej edukacji
Kamil_Ziomek - 18-06-2013, 10:10
Iron.Falcon, Lepiej być dentystą Ale tego lepiej nie odkładać na później. Tą cenę dał za jedną czy dwie strony ?
Iron.Falcon - 18-06-2013, 10:14
za dwie.... co nie zmienia faktu że zakręci się to w okolicy 1500 zł a to już stanowi 30% tego co zapłaciłem za auto
Hugo - 18-06-2013, 10:55
Iron.Falcon napisał/a: | co nie zmienia faktu że zakręci się to w okolicy 1500 zł | Niestety musi tyle kosztować. Z konserwacją z obu stron czy bez? Za te pieniądze powinno być zrobione naprawdę dobrze. Ja też tyle dałem, ale konserwowałem sam.
|
|
|