[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
fj_mike - 12-07-2010, 21:35
Wiktor, Mikody offkoz. Ja już zamówiłem. ~360zł z przesyłką za full opcje (nacianane, nawiercane i malowane).
Mikoda się wycffaniła, oferuje tera malowane+nacinane lub malowane+nawiercane.
Nie ma opcji zakupu tylko nacinanych i nawiercanych. Przynajmniej tak jest na ich stronie.
Tomek - 12-07-2010, 23:16
fj_mike napisał/a: | Nie ma opcji zakupu tylko nacinanych i nawiercanych. Przynajmniej tak jest na ich stronie. |
tylko, że malowana, wiercona i nacinana, czyli GT, jest w cenie malowanej i wierconej
więc nie wiem, co takiego cwanego jest w ich polityce
inna kwestia, to to, że cena u producenta jest wyższa niż w detalu gdzie indziej
SirSinner - 12-07-2010, 23:29
Mój zestaw Mikoda + ATE, który wymieniłem w Grudniu niestety szlak trafił :/
Przez trzy/cztery miesiące było super ale od zmiany opon na letnie było coraz gorzej i teraz już się nie da jeździć. Być może opony, które były trochę nie teges, załątwiły mi sprawę.
Teraz Mikoda tylko nacinana i klocki ATE zostają, a na tył TRW, mam nadzieję, że w okresie letnim to wszystko się lepiej zestroi.
costa brawa - 13-07-2010, 00:13
SirSinner, a co takiego sie stalo ze sie nie da jezdzic ? tak dla wiadomosci/ostrzezenia innych - ewentulanie dlaczego niby od opon moglo by sie cos stac ?
fj_mike - 13-07-2010, 09:04
tomek84 napisał/a: | więc nie wiem, co takiego cwanego jest w ich polityce |
O ile dobrze pamiętam, obróbka frezem i wiertłem kosztowała wcześniej 15zł. Teraz jest to prawie 50zł.
maciekdj - 13-07-2010, 20:30
Krzyzak napisał/a: | szukaj od Sigmy - na pewno są tarcze 26mm blueprint (czyli nishioka mountain w pudełku)
jak pisałem - do Galanta po drugim lifcie są dokładnie takie same tarcze - różnią się tylko ilością otworów (4 zamiast 5)
|
Spoko a rozstaw otworów jest taki sam ? Czy trzeba będzie dowiercić 1 otworek.
SirSinner - 13-07-2010, 21:09
costa brawa napisał/a: | SirSinner, a co takiego sie stalo ze sie nie da jezdzic ? tak dla wiadomosci/ostrzezenia innych - ewentulanie dlaczego niby od opon moglo by sie cos stac ? |
Opony miałem Pirelli P6, niby dobre ale, nie wiem jak to określić, nie równo się ścierały i powodowały bicie. Tarcze wymieniłem w zimie i być może się źle/słabo uformowały a po przełożeniu opon na letnie (wspomniane Pirelli), po mału zaczynało bić przy hamowaniu, aż się praktycznie jeździć nie dało.
Myślałem że to tylko opony więc zmieniłem cały zestaw na Borbety 17" i Barumy Brawius , ale nic się nie zmieniło.
Ps. Rozmawiałem też z Panem Tomkiem Michalaiem i on w swoim przetestował Brembo, TRW itp. I mówił że tylko ORI się nadają, bo ogólnie tarcze są za cienkie jak do takiego auta.
Krzyzak - 13-07-2010, 21:29
maciekdj napisał/a: | Spoko a rozstaw otworów jest taki sam ? Czy trzeba będzie dowiercić 1 otworek. |
sigma w przeciwieństwie do Galanta ma 5 dziur
Tomek - 13-07-2010, 21:38
Krzyzak napisał/a: | maciekdj napisał/a: | Spoko a rozstaw otworów jest taki sam ? Czy trzeba będzie dowiercić 1 otworek. |
sigma w przeciwieństwie do Galanta ma 5 dziur |
Krzyżak
zapominasz, że maciekdj ma amerykańczyka, więc też ma zapewne 5 dziur
ale nadal nie wiem jakim cudem chce dowiercić jedną dziurę
maciekdj - 14-07-2010, 08:43
Mam 5 dziur. Tylko ciekawe czy od sigmy na piastę wejdzie. Właśnie przeglądałem tarcze od sigmy mają 24 mm a u mnie zalecają optymalną 26 mm i znowu jestem w d....e.
m6riano - 14-07-2010, 13:10
fj_mike napisał/a: | Wiktor, Mikody offkoz. Ja już zamówiłem. ~360zł z przesyłką za full opcje (nacianane, nawiercane i malowane).
Mikoda się wycffaniła, oferuje tera malowane+nacinane lub malowane+nawiercane.
Nie ma opcji zakupu tylko nacinanych i nawiercanych. Przynajmniej tak jest na ich stronie. |
ja moge miec takie za 320...;-)(276mm)
morosophem - 14-07-2010, 17:02
Mi właśnie pogięła się prawa tarcza nawiercana Zimmerman z klockami TRW. Muszę wymienić zestaw. Wczoraj w Auto TW uświadomili mi o ile mniejsze hamulce ma Mitsubishi w stosunku np. do Volvo. - za małe, za delikatne i skazane na przegrzanie. Szczególnie przy tych temperaturach jak mamy i zakorkowanej trasie - wystarczy wjechać z rozgrzaną tarczą w kałużę. Gdzie w wa-wie można kupić Mikody? m6riano możesz załatwić tarcze w Wa-wie? Jakie klocki do nich polecacie, żeby nie zdzierać tarcz zamiast klocków?
m6riano - 14-07-2010, 19:02
"m6riano możesz załatwić tarcze w Wa-wie?"-jak najbardziej ale trzeba poczekać-ok. tygodnia.
ty masz 256 czy 276?
bo ja mam 256 i placilem 240, za 276 koszt ok. 320.
morosophem - 14-07-2010, 21:41
Chciałbym czarne Mikody do poliftowego Gala 276mm, rowkowane i nawiercane. Na Okrzei są po 175,13PLN.
m6riano - 14-07-2010, 22:45
mam zniżki na okrzei....;-)
|
|
|