Nasze Miśki - Frankenstein CC5A
cns80 - 25-10-2011, 09:54
harpagan napisał/a: | Podjąłem też decyzję, że usztywnie boczne poduszki (przy rozrządzie i przy skrzyni) wkładkami poliuretanowymi tak jak zrobił to kartomaniak.
Mam nadzieję, że za bardzo mnie nie wytelepie | Teoretycznie nie powinno, bo masz silnik poprzecznie więc "szarpie" nim przód-tył, a nie na boki.
rosomak1983 - 25-10-2011, 11:26
cns80 napisał/a: | Teoretycznie nie powinno, |
Jak to panie te poduszki te pracuja i takze tłumia drgania skretne prżód tył.
W praktyce po wywaleniu wkładu poduszki przy rozrzadie przestały mi plastiki na postoju drgać...
cns80 - 25-10-2011, 14:35
rosomak1983 napisał/a: | Jak to panie te poduszki te pracuja i takze tłumia drgania skretne prżód tył. | Tak, ale sa prawie w punkcie obrotu. A poduszki np na dolnej belce maja większe ramię i jakby je utwardzic to by pewnie budą szarpało. Boczne przy takim ułożeniu silnika powinny teoretycznie stłumić niewiele (np. to o czym wspomniałeś - plastiki) i nie powinno być znacznej utraty komfortu, a o to harpowi chodzi
harpagan - 25-10-2011, 16:19
mkm napisał/a: | Jak szary za słaby to spróbuj czarnego. |
Padło w końcu na reinza.
cns80 napisał/a: | Tak, ale sa prawie w punkcie obrotu. A poduszki np na dolnej belce maja większe ramię i jakby je utwardzic to by pewnie budą szarpało. Boczne przy takim ułożeniu silnika powinny teoretycznie stłumić niewiele (np. to o czym wspomniałeś - plastiki) i nie powinno być znacznej utraty komfortu, a o to harpowi chodzi |
Ze zdjęć samych wkładów nie można do końca tego ustalić, ale dzięki swojej budowie poszerzą one poduszki, a bardzo możliwe że oprą się one o łapy, co może spowodować właśnie usztywnienie ruchu tył przód.
Czekam, aż dojdą porobię fotki i podebatujemy dalej
m6riano - 25-10-2011, 18:07
który konkretnie byś polecił:
http://allegro.pl/listing...category=0&sg=0
Piwor - 25-10-2011, 21:58
harpagan, bardzo dobry wybór. Mają bardzo dobry sylikon.
harpagan - 25-10-2011, 22:20
To zależy do czego
Z mojej dzisiejszej grzebaniny w sieci:
Te z serii RTV są zalecane do misek, pomp wody itd a różnią się zakresem temperatur jaki wytrzymują (czerwony największy)
Te uniwersalne (ADHESIVE SEALANT) do łączenia powierzchni nie narożonych na kontakt z chemią (olejami benzyną itd)
Piwor napisał/a: | harpagan, bardzo dobry wybór. Mają bardzo dobry sylikon. |
Dziś odpicowałem miskę jutro będę kleił to zobaczymy
m6riano - 25-10-2011, 22:41
no do miski....;-)(nie ryżu)
cns80 - 26-10-2011, 07:59
Ja używałem zawsze WURTHa czarnego, bo akurat ten miałem za darmo Zresztą jeśli pamiętasz to w twoim pierwszym Colcie uszczelnialiśmy WURTHem (tylko chyba tym słabszym - czerwonym) reduktor od gazu jak robilismy spota u mnie w garażu
harpagan - 26-10-2011, 21:04
cns80 napisał/a: | jeśli pamiętasz to w twoim pierwszym Colcie uszczelnialiśmy WURTHem (tylko chyba tym słabszym - czerwonym) reduktor od gazu jak robilismy spota u mnie w garażu |
Że ja tam u Ciebie byłem i dłubałem to pamiętam, ale co i czym to już nie na moją mała główkę
Micha sklejona, mam nadzieję że teraz już zapomnę o tym temacie
harpagan - 06-11-2011, 14:28
Wkładki wkładeczki
Fotka od strony skrzyni, bo poduszka od strony rozrządu kwalifikuję się do wymiany.
Będzie telepało ...
Maretzky85 - 06-11-2011, 20:55
Będzie głośno
Anonymous - 09-07-2012, 15:04
halooo ;p
harpagan - 13-08-2012, 12:28
Prawie rok bez update'u i prawie rok colt wrastał w ziemię.
Ruszyłem ze składaniem silnika i mam pewne braki w ośrubowaniu
Help me!
rosomak1983 - 13-08-2012, 12:39
harpagan, dokup w żelaznym i po sprawie.
|
|
|