To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - INTER-CARS ... Ogólnopolski Dystrybutor części zamiennych

radek79 - 21-08-2018, 19:31

Marcino napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
ja do IC się wybieram w ostateczności, bo ceny mają - generalnie - wysokie

To prawda - Cena IC ze zniżka to często cena sklepowa ale internetowa. Trzeba doliczyć wysyłkę no i nie dotkniesz towaru. Ale też zalezy też na co mają wysokie ceny. Opony mieli tansze czasami niż Oponeo. Czasami jak potrzebujesz szybko to się opłąca no i nie ma kosztów wysyłki.
Ja akurat korzystam ze znizek kolegi...:)

i towar można zwrócić do miesiąca czasu, jest sens walczyć o lepsze zniżki

Firebee - 23-08-2018, 18:23

Od jakiegoś czasu faktycznie zostały wyłączone zniżki w IC, prawdopodobnie przez zmiany w prawie skarbowym.

W najbliższym czasie ZMIENI SIĘ NR KLIENTA. Nie będzie on przypisany do konkretnej osoby (AKBI), tylko będzie jako dowolny paragon.

rabat otrzymać będzie można tak samo po okazaniu karty klubowej.
proszę o cierpliwość

Bizi78 - 12-09-2018, 17:57

Firebee napisał/a:
rabat otrzymać będzie można tak samo po okazaniu karty klubowej.
proszę o cierpliwość

Coś słychać w temacie 8) .

Marcino - 13-09-2018, 09:29

Ciekawe jak dobry rabat dostaniemy... oczywiście nie wszytko się opłaca w IC.
Firebee - 14-09-2018, 09:48

chwilę musi to potrwać. jestem na dobrej drodze. Bądźcie cierpliwi, a będzie Wam wynagrodzone! :P
Marcino - 14-09-2018, 12:36

Super.
Serek - 14-09-2018, 17:14

kurcze, akurat kiedy potrzebowałem zniżek na komplet sprzęgła okazało się, że nic nie mamy w IC - trudno, ale czekamy :wink:
Firebee - 02-10-2018, 15:28

2-3 dni...
Klark - 06-10-2018, 08:48

Swoją drogą na "starych" rabatach i tak IC przegrywa z mniejszymi rabatami oferowanymi w Inter-Teamie. Może warto podjąć próby nawiązania współpracy z inną firmą handlującą częściami samochodowymi.
Bizi78 - 06-10-2018, 09:05

Klark napisał/a:
Swoją drogą na "starych" rabatach i tak IC przegrywa z mniejszymi rabatami oferowanymi w Inter-Teamie.

Nie żebym bronił IC, ale tylko raz spytałem w IT o część, a dokładnie o amora KYB do MSS to krzyknęli prawie 500zł/szt, to nawet w IC bez rabatu było taniej bo coś ponad 300zł :wink: .
Po rabacie w IC za amorka zapłaciłem 230zł czyli dwa w cenie jednego :D .
Ogólnie w Czewie jak często przejeżdżam koło IT to nigdy tam nie widzę klientów na parkingu, no chyba że w innych miastach mają inna politykę cenową :doubt: .

mkm - 06-10-2018, 23:40

IC jest największą firmą w Europie wschodniej handlującą częściami.
Mają też kilkadziesiąt marek własnych, kilkanaście wyłączności, kilka przedstawicielstw "generalnych" i z reguły te wszystkie firmy/sklepy internetowe/małe zaopatrują się właśnie przez IC (często nawet o tym nie wiedząc :mrgreen: ) :wink:
Firebee, działaj, bo zniżki w IC są baaaardzo "pojemne" :wink: .

Firebee - 06-10-2018, 23:55

jest już praktycznie wszystko dograne. polecicie na moim numerze, nie będzie niestety już możliwości faktury (chyba, że coś wykombinujecie na miejscu), tylko paragony. numer podam wkrótce
Marcino - 08-10-2018, 07:57

Firebee napisał/a:
jest już praktycznie wszystko dograne. polecicie na moim numerze, nie będzie niestety już możliwości faktury (chyba, że coś wykombinujecie na miejscu), tylko paragony. numer podam wkrótce

Czekamy. Dla mnie na prywatny użytek paragony są ok.

[ Dodano: 08-10-2018, 07:58 ]
mkm napisał/a:
i z reguły te wszystkie firmy/sklepy internetowe/małe zaopatrują się właśnie przez IC (często nawet o tym nie wiedząc )

Dokładnie tak jest, bo widziełem nalepki lub nr IC w sklepach na mieście...

Uwex - 10-10-2018, 13:47

Marcino napisał/a:
Czekamy. Dla mnie na prywatny użytek paragony są ok.

Fajnie, że idzie w dobrym kierunku; trzeba zakupić oleje, więc --> cytat z Marcino :)

slawekbaczek - 10-10-2018, 19:00

Nie mogę się doczekać zakończenia negocjacji i tego numeru klienta z wynegocjowanym rabatem 8)