Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga
Anonymous - 24-01-2008, 18:22
Taaaaaaaaa a karę zapłaci sponsor czyli KGHM czyli spółka publiczna czyli my wszyscy
Marcin-Krak - 24-01-2008, 20:07
A ja czuję, że odwołanie zostanie przyjęte, a raczej kupione
Poza tym znów ma się zmienić prezes w Zagłębiu
Jak najszybciej powinno nastąpić wprowadzenie ustawy zakazujące sponsorowanie przez spółki państwowe drużyn sportowych.
Niech się martwi Lubin i Bełchatów
Anonymous - 25-01-2008, 21:52
Właśnie oglądałem jak Lech zremisował z Libercem w halówce
No ale kibice sie bawili - przyznać trzeba.
[ Dodano: 26-01-2008, 13:51 ]
Kod: | 11 drużyn może zostać zdegradowanych z ekstraklasy!
Degradacja Zagłębia Lubin, Widzewa i Zagłębia Sosnowiec to dopiero początek lawiny, która kluby może zepchnąć na dno - informuje "Przegląd Sportowy".
Z wyjaśnień wielu zatrzymanych za korupcję wynika bowiem, że mecze kupowały też Jagiellonia Białystok, Cracovia Kraków, Korona Kielce, GKS Bełchatów, Ruch Chorzów, ŁKS Łódź, Lech Poznań i Odra Wodzisław.Ta wyliczanka jest porażająca. Jest bardzo prawdopodobne, że część klubów z tej wymienionej wyżej grupy może podzielić los trzech już zdegradowanych klubów. W najlepszym wypadku - dostaną minusowe punkty.
Niektóre z klubów są od dawna znane opinii publicznej jako "ustawiacze". Mniej lub więcej wiadomo o tym jak funkcjonowały w korupcyjnym procederze. Zupełną jednak nowością jest jednak możliwość ukarania na przykład Lecha Poznań, któremu można zarzucić ustawienie co najmniej trzech spotkań.
"Kolejorz" stanowi jednak zagadkę nawet dla członków Wydziału Dyscypliny. Z materiałów śledztwa wynika, że klub ten proponował łapówki w latach 2003-2004, czyli już po wejściu w życie artykułu o korupcji w sporcie.
Kłopot w tym, że obecny Lech nie jest tym samym klubem, co cztery lata temu, a tak naprawdę "przemalowaną" Amiką Wronki. Pod względem prawnym nie ma więc nic wspólnego z poprzednikiem.
- Nie wypracowaliśmy jeszcze stanowiska w tej sprawie. Na obecnym etapie nie sposób jednak powiedzieć, że obecny klub na pewno nie odpowie za grzechy starego Lecha. Kiedy dostaniemy materiały, dotyczące "Kolejorza", podejmiemy decyzję. A będzie ona niełatwa - przyznaje wiceprzewodniczący Wydziału Dyscypliny Robert Zawłocki.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym" |
To myślę że OE będzie w tym roku na bank
[ Dodano: 03-03-2008, 13:56 ]
Cytat: | Umowę wstępną o połączeniu piłkarskich klubów Śląska Wrocław i Groclinu Grodzisk Wielkopolski podpisali w poniedziałek prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz, prezes Groclinu Zbigniew Drzymała oraz dotychczasowy współwłaściciel Śląska Andrzej Mazur.
Umowa wstępna zakłada powstanie jednego klubu. Jak powiedział Dutkiewicz: - Ten byt, którego powstanie deklarujemy, zachowa nazwę, barwy i tradycję klubu Śląsk Wrocław.
Podpisanie umowy ostatecznej nastąpi najprawdopodobniej w czerwcu. Zgodnie z zapisami preumowy, Drzymała zostanie nowym prezesem Śląska Wrocław. |
Marcin-Krak - 05-03-2008, 12:54
Może wreszcie nastąpi koniec utrzymywania klubów piłkarskich z państwowej kasy Mistrzowi Polski grozi bankructwo
Jeszcze niech zrobią porządek z BOT-em
A jak tam Wasze opinie na temat połączenie Śląska z Groclinem
sruba - 05-03-2008, 13:20
zalezy na czyjej licencji beda grali.
bo jak na Groclinu, to mamy sytuacje jak z Lechem, jak na Slaska - to ok.
bo mysle sobie scenariusze beda dwa - albo ludzie zaakceptuja, podobnie jak w Poznaniu (Amica-Lech), Groclin Wroclaw (w co watpie), albo bedzie jak w Bydgoszczy...
i tyle w zasadzie.
Marcin-Krak - 05-03-2008, 13:26
Cytat: | zalezy na czyjej licencji beda grali. |
Najprawdopodobniej będą grać na licencji Groclinu - to zależy czy awansują do PUEFA.
Nazwa ma zostać - Groclin ma się reklamować na koszulkach, no i może zrobią np Groclin-Arena
Anonymous - 05-03-2008, 13:29
Marcin-Krak napisał/a: | Najprawdopodobniej będą grać na licencji Groclinu - to zależy czy awansują do PUEFA. Nazwa ma zostać - Groclin ma się reklamować na koszulkach, no i może zrobią np Groclin-Arena | OBY TAK NIE BYŁO
sruba - 05-03-2008, 23:53
cos tam u nas rozblyslo
Cytat: |
Jutro (6.03) o godz. 18.00 na stadionie przy ul. Traugutta będzie próba oświetlenia. Wszystkich kibiców, którzy chcą zobaczyć tą historyczną chwilę serdecznie zapraszamy!
|
Marcin-Krak - 06-03-2008, 00:05
Yyyyy - czy mi się tylko wydaje czy to światło bardziej pada na trybunę i drzewa
Cezar - 06-03-2008, 00:58
Marcin-Krak napisał/a: | światło bardziej pada na trybunę i drzewa |
Sruba ma taki flesz w aparacie
Anonymous - 06-03-2008, 10:50
Marcin-Krak napisał/a: | Yyyyy - czy mi się tylko wydaje czy to światło bardziej pada na trybunę i drzewa |
światła mają za zadanie wyszukiwać chuliganów w lesie po meczu
sruba - 06-03-2008, 11:18
smiejcie sie smiejcie.
prezentacja oswietlenia dopiero dzisiaj, a na fotce widac cos zapalonego, co pewnie dopiero regulowali
Marcin-Krak - 06-03-2008, 12:09
Sruba napisał/a: | smiejcie sie smiejcie. |
Sruba, gdzieżbym się śmiał śmiać Toż ja się tylko zatroskałem
A murawę będziecie mieli równie wspaniałą jak my w Krakowie U mnie zajeżdona w ogrodzie ma się lepiej niż ta na Reymonta
Poza tym na pewno awansujecie
akbi - 06-03-2008, 13:14
Marcin-Krak napisał/a: | Yyyyy - czy mi się tylko wydaje czy to światło bardziej pada na trybunę i drzewa |
masz rację ....wydaje Ci się
sruba - 06-03-2008, 19:57
swieci !
[ Dodano: 06-03-2008, 23:59 ]
|
|
|