To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga

Anonymous - 24-01-2008, 18:22

Taaaaaaaaa a karę zapłaci sponsor czyli KGHM czyli spółka publiczna czyli my wszyscy :lol: :lol: :lol:
Marcin-Krak - 24-01-2008, 20:07

A ja czuję, że odwołanie zostanie przyjęte, a raczej kupione :P
Poza tym znów ma się zmienić prezes w Zagłębiu ;)
Jak najszybciej powinno nastąpić wprowadzenie ustawy zakazujące sponsorowanie przez spółki państwowe drużyn sportowych.

Niech się martwi Lubin i Bełchatów :P

Anonymous - 25-01-2008, 21:52

Właśnie oglądałem jak Lech zremisował z Libercem w halówce :wink:
No ale kibice sie bawili - przyznać trzeba.

[ Dodano: 26-01-2008, 13:51 ]
Kod:
11 drużyn może zostać zdegradowanych z ekstraklasy!
Degradacja Zagłębia Lubin, Widzewa i Zagłębia Sosnowiec to dopiero początek lawiny, która kluby może zepchnąć na dno - informuje "Przegląd Sportowy".
Z wyjaśnień wielu zatrzymanych za korupcję wynika bowiem, że mecze kupowały też Jagiellonia Białystok, Cracovia Kraków, Korona Kielce, GKS Bełchatów, Ruch Chorzów, ŁKS Łódź, Lech Poznań i Odra Wodzisław.Ta wyliczanka jest porażająca. Jest bardzo prawdopodobne, że część klubów z tej wymienionej wyżej grupy może podzielić los trzech już zdegradowanych klubów. W najlepszym wypadku - dostaną minusowe punkty.

Niektóre z klubów są od dawna znane opinii publicznej jako "ustawiacze". Mniej lub więcej wiadomo o tym jak funkcjonowały w korupcyjnym procederze. Zupełną jednak nowością jest jednak możliwość ukarania na przykład Lecha Poznań, któremu można zarzucić ustawienie co najmniej trzech spotkań.

"Kolejorz" stanowi jednak zagadkę nawet dla członków Wydziału Dyscypliny. Z materiałów śledztwa wynika, że klub ten proponował łapówki w latach 2003-2004, czyli już po wejściu w życie artykułu o korupcji w sporcie.

Kłopot w tym, że obecny Lech nie jest tym samym klubem, co cztery lata temu, a tak naprawdę "przemalowaną" Amiką Wronki. Pod względem prawnym nie ma więc nic wspólnego z poprzednikiem.

- Nie wypracowaliśmy jeszcze stanowiska w tej sprawie. Na obecnym etapie nie sposób jednak powiedzieć, że obecny klub na pewno nie odpowie za grzechy starego Lecha. Kiedy dostaniemy materiały, dotyczące "Kolejorza", podejmiemy decyzję. A będzie ona niełatwa - przyznaje wiceprzewodniczący Wydziału Dyscypliny Robert Zawłocki.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

To myślę że OE będzie w tym roku na bank :lol: :lol:

[ Dodano: 03-03-2008, 13:56 ]
Cytat:
Umowę wstępną o połączeniu piłkarskich klubów Śląska Wrocław i Groclinu Grodzisk Wielkopolski podpisali w poniedziałek prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz, prezes Groclinu Zbigniew Drzymała oraz dotychczasowy współwłaściciel Śląska Andrzej Mazur.
Umowa wstępna zakłada powstanie jednego klubu. Jak powiedział Dutkiewicz: - Ten byt, którego powstanie deklarujemy, zachowa nazwę, barwy i tradycję klubu Śląsk Wrocław.

Podpisanie umowy ostatecznej nastąpi najprawdopodobniej w czerwcu. Zgodnie z zapisami preumowy, Drzymała zostanie nowym prezesem Śląska Wrocław.

Marcin-Krak - 05-03-2008, 12:54

Może wreszcie nastąpi koniec utrzymywania klubów piłkarskich z państwowej kasy :!: Mistrzowi Polski grozi bankructwo

Jeszcze niech zrobią porządek z BOT-em :P

A jak tam Wasze opinie na temat połączenie Śląska z Groclinem :?:

sruba - 05-03-2008, 13:20

zalezy na czyjej licencji beda grali.
bo jak na Groclinu, to mamy sytuacje jak z Lechem, jak na Slaska - to ok.
bo mysle sobie scenariusze beda dwa - albo ludzie zaakceptuja, podobnie jak w Poznaniu (Amica-Lech), Groclin Wroclaw (w co watpie), albo bedzie jak w Bydgoszczy...
i tyle w zasadzie.

Marcin-Krak - 05-03-2008, 13:26

Cytat:
zalezy na czyjej licencji beda grali.

Najprawdopodobniej będą grać na licencji Groclinu - to zależy czy awansują do PUEFA.

Nazwa ma zostać - Groclin ma się reklamować na koszulkach, no i może zrobią np Groclin-Arena :twisted:

Anonymous - 05-03-2008, 13:29

Marcin-Krak napisał/a:
Najprawdopodobniej będą grać na licencji Groclinu - to zależy czy awansują do PUEFA. Nazwa ma zostać - Groclin ma się reklamować na koszulkach, no i może zrobią np Groclin-Arena :twisted:
OBY TAK NIE BYŁO :!: :!: :!:
sruba - 05-03-2008, 23:53

cos tam u nas rozblyslo :twisted:

Cytat:

Jutro (6.03) o godz. 18.00 na stadionie przy ul. Traugutta będzie próba oświetlenia. Wszystkich kibiców, którzy chcą zobaczyć tą historyczną chwilę serdecznie zapraszamy!

Marcin-Krak - 06-03-2008, 00:05

Yyyyy - czy mi się tylko wydaje czy to światło bardziej pada na trybunę i drzewa :?: :roll:
Cezar - 06-03-2008, 00:58

Marcin-Krak napisał/a:
światło bardziej pada na trybunę i drzewa

Sruba ma taki flesz w aparacie :wink:

Anonymous - 06-03-2008, 10:50

Marcin-Krak napisał/a:
Yyyyy - czy mi się tylko wydaje czy to światło bardziej pada na trybunę i drzewa :?: :roll:

światła mają za zadanie wyszukiwać chuliganów w lesie po meczu :p

sruba - 06-03-2008, 11:18

smiejcie sie smiejcie.
prezentacja oswietlenia dopiero dzisiaj, a na fotce widac cos zapalonego, co pewnie dopiero regulowali :lol:

Marcin-Krak - 06-03-2008, 12:09

Sruba napisał/a:
smiejcie sie smiejcie.

Sruba, gdzieżbym się śmiał śmiać :?: Toż ja się tylko zatroskałem :roll:
A murawę będziecie mieli równie wspaniałą jak my w Krakowie :?: U mnie zajeżdona w ogrodzie ma się lepiej niż ta na Reymonta :roll:

Poza tym na pewno awansujecie :?: :mrgreen: :P

akbi - 06-03-2008, 13:14

Marcin-Krak napisał/a:

masz rację ....wydaje Ci się :P

sruba - 06-03-2008, 19:57

swieci !

[ Dodano: 06-03-2008, 23:59 ]