To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

mjsystem - 07-09-2010, 18:13

A gdyby tak w Polsce można było z kierownicą po prawej to może kupić Mitsubishi Legnum, jakiego mają nasi koledzy??? To byłaby jazda :D
Meyster - 09-09-2010, 00:13

jac napisał/a:
Marian_K napisał/a:
Zwłaszcza przy wyprzedzaniu?????

Pozdrawiam!

Na autostradzie, podkreslam nie ma zadnego znaczenia po ktorej stronie masz kierownice, a w miescie sporadycznie kogos wyprzedzam bo...... mowiac ogolnie anglicy posiadaja troszke inna kulture jazdy, diametralnie odbiegajaca od naszej polskiej ;-)

Tam nikt nikogo nie wyprzedza, no sporadycznie zdarza sie albo jakis młody w kabrio to wtedy tak.

plbarti - 18-09-2010, 14:11

http://www.joemonster.org...c_z_mieszkania_

jak było to przepraszam

airchick - 20-09-2010, 16:13

Sedan, Sportback ma ładny przód i nic poza tym :P
Meyster - 23-09-2010, 02:32

airchick napisał/a:
Sedan, Sportback ma ładny przód i nic poza tym :P

W sedanie fajnie sie otwiera klape i kufer ładniej jakoś wykonczony...chociaz zaraz.... :wink: :twisted:

yalook - 23-09-2010, 11:51

ja bym dodał, że SB ma kiepską widoczność przez tylną szybę.
racer1972 - 23-09-2010, 22:01

Oj tak... lepiej od razu nauczyć się parkowania na lusterka (te na szczęście są duże) choć w nocy na nieoświetlonym terenie to istny hardcore czego nie ułatwiają kiepskie światła cofania... Właśnie patrzę na fotę nowego Audi A7 Sportback i mam jakieś dziwne skojarzenia... :P
gzesiolek - 24-09-2010, 15:21

Ciekawostka...
wg opinii na www.autocentrum.pl
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
A)
(na podstawie 56 ocen)
TAK (82%)NIE (18%)
B)
(na podstawie 82 ocen)
TAK (90%)NIE (10%)

i teraz pytanie kierowcy jakiego nadwozia Lancerka sa bardziej z niego zadowoleni? :D

yalook - 24-09-2010, 16:04

jako, że lepiej sprzedają się sportbacki to pewnie ich posiadacze są bardziej zadowoleni
gzesiolek - 25-09-2010, 00:38

yalook, pudlo... wez pod uwage ze Sedan byl na rynku 1,5 roku dluzej i stad wiecej ocen tej wersji nadwozia... ;)
Wiecej ludzi narzeka na SB... ciekawe dlaczego?

piomic - 25-09-2010, 15:01

gzesiolek napisał/a:
ciekawe dlaczego?
Za mała próba, żeby wyciągać wnioski. Kilka osób daje duży procent.
bastek - 07-10-2010, 12:35

a ja wczoraj jechałęm razem z SB czarnym. najpierw ja z przodu - łenie się prezentuje w luterku. po kilku km mnie wyprzedził - nie mogłem. Tyłek paskudny. jakis kańciasty taki, cały tłumik widać, światła też mi się nie podobają.... w sumie wyprzedziłem ja, i miałem ładny przód w lusterku :D :D :D
artisan - 08-01-2011, 19:08

ja akurat jeżdżę SB, więc może się zdziwicie ale uważam że sedan jest bardziej gustowny i ma spoistą stylistykę, ogólnie robi wrażenie eleganckiego i tworzącego jedną zgrabną całość. Zwłaszcza podoba mi się sedan z tylnym spojlerem. SB ma właśnie jakby zaburzone proporcje pomiędzy przednią częścią a tyłem auta. Poza tym SB jest cięższy od sedana i przez to ma ciut gorsze osiągi. Cóż mimo to nawet nie myślałem o kupnie sedana :badgrin: Decydowały względy czysto praktyczne, ostatni samochód jaki miałem to był sedan i bardzo mi przeszkadzało bo nie mogłem przewieźć niektórych rzeczy, np roweru, a prowadzę taki tryb życia że taki typ nadwozia jest mi potrzebny. Gdyby nie to zdecydowałbym się na sedana.
jac - 08-01-2011, 19:47

W SB wg mnie wystarczyloby o tyle powiekszyc tylny zderzak, zeby w nim zamocowac jakis ladny tlumik, wtedy nawet ten tyl a'la lanos tak by nie szpecil.
Sedan z boku patrzac ma sylwetke ktora jest jedna z najladniejszych w klepanych obecnie sedanach, z przodu jest rowniez ok ale tak na 4+ poniewaz duzo lepiej by bylo gdyby mial grilla takiego jak w SB, natomiast patrzac z tylu powtarzam to po raz kolejny ze jest on za wysoki w stosunku do szerokosci. Tyl taki troszke nieproporcjonalny o ..... kilka cm.

mjsystem - 09-01-2011, 11:30

jac napisał/a:
W SB wg mnie wystarczyloby o tyle powiekszyc tylny zderzak, zeby w nim zamocowac jakis ladny tlumik, wtedy nawet ten tyl a'la lanos tak by nie szpecil.

no dokładnie... ta końcówka rury wydechowej wygląda jak w wartburgu by NDR :D
tak jak by sie nie dało zrobić w zderzaku otworu z mocowaniem (jak np. honda civic)

[ Dodano: 09-01-2011, 11:33 ]
artisan napisał/a:
Decydowały względy czysto praktyczne, ostatni samochód jaki miałem to był sedan i bardzo mi przeszkadzało bo nie mogłem przewieźć niektórych rzeczy, np roweru, a prowadzę taki tryb życia że taki typ nadwozia jest mi potrzebny. Gdyby nie to zdecydowałbym się na sedana.

Ja kupiłem SB bo... miał kratę :lol: Od tego toku mogę sobie tę kratę wsadzić w ... A sedan jest ładniejszy...ech..