To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

rc4 - 04-03-2010, 21:16

czy ktoś słyszał? czy ktoś ktoś wie? czy chińczyk występuje w obudowie z pierwszego wypustu outlanderów (czarny surowy plastik)?
13zbyszek13 - 05-03-2010, 06:58

mitsu00 wykasowałem tak jak radziłeś
out_luk - 05-03-2010, 08:34

out_luk napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
out_luk,

rozmawiałeś z chinolami

wyslalem maila - w sumie 3 kwestie:
czas w navi,
podswietlenie przyciskow,
support opgrogramowania w przyszlosci - moim zdaniem soft mogbliby troche dopracowac np. przeniesc i ujednolicic ustawienia, ktore sa rozproszone po calym systemie i sie powielaja np. ten czas

czas w navi - twierdza ze jest za slaby sygnal GPS...wiec pozwolilem sobie skorzystac z zebranych screenow, z prosba o upgrade softu

podswietlenie przyciskow - nie da sie

support opgrogramowania w przyszlosci - w tej chwili nie...

pozdr

13zbyszek13 - 05-03-2010, 09:21

czas w navi - twierdza ze jest za slaby sygnal GPS...wiec pozwoliłem sobie skorzystać z zebranych screenów, z prosba o upgrade softu

atakuj ich dalej , według mnie jest to wina tego innego softu który my mamy.Na pewno nie jest to wina słabego sygnału GPS ja mam zmienioną antenę na big GPS z dużym zyskiem i problem jest ten sam.Ja nie odpuszczam atakuję ich non stop

out_luk - 05-03-2010, 10:06

13zbyszek13 napisał/a:
czas w navi - twierdza ze jest za slaby sygnal GPS...wiec pozwoliłem sobie skorzystać z zebranych screenów, z prosba o upgrade softu

atakuj ich dalej , według mnie jest to wina tego innego softu który my mamy.Na pewno nie jest to wina słabego sygnału GPS ja mam zmienioną antenę na big GPS z dużym zyskiem i problem jest ten sam.Ja nie odpuszczam atakuję ich non stop

i co napisali :) ))

"
I do not know about the sofware, sorry.

We have both versions; wince5.0 and wince6.0

So you ask map company , if not 5.0, you ask tell them our dvd is wince 6.0."

no to atakuje...

Grzesq - 05-03-2010, 10:12

Cytat:
czas w navi - twierdza ze jest za slaby sygnal GPS...wiec pozwolilem sobie skorzystac z zebranych screenow, z prosba o upgrade softu

Zakładacie, że macie nieaktualny soft razem ze Zbyszkiem - bo nie ma w wersji 5.0 tak jak u innych.
Może jest odwrotnie tzn. moze byc tak że Wy macie nowszą wersję softu niz np.mitsu000. Z tego co wiem 13zbyszek13 kupował w Rofaudio czyli u producenta, a Impart jest pośrednikiem, więc producent raczej powinien mieć wersję najświeższą...

A błąd z softem mógł się pojawić w nowszej wersji, tylko że jeśli tak jest to co zrobić - downgrade :) ?

out_luk - 05-03-2010, 10:16

Grzesq napisał/a:
Cytat:

Zakładacie, że macie nieaktualny soft razem ze Zbyszkiem - bo nie ma w wersji 5.0 tak jak u innych.
Może jest odwrotnie tzn. moze byc tak że Wy macie nowszą wersję softu niz np.mitsu000. Z tego co wiem 13zbyszek13 kupował w Rofaudio czyli u producenta, a Impart jest pośrednikiem, więc producent raczej powinien mieć wersję najświeższą...

A błąd z softem mógł się pojawić w nowszej wersji, tylko że jeśli tak jest to co zrobić - downgrade :) ?

Brzmi rozsadnie..... wyslalem im prosbe o soft, jak zainstaluje i dalej to samo poprosze o poprzednia wersje - do skutku :)

13zbyszek13 - 05-03-2010, 10:56

ja nie zakładam że mam nieaktualny soft nie wiem też który jest nowszy .Wiem na pewno że w naszym jest błąd który niepozwala w pełni korzystać z wiadomości GPS.Mitsu00 kupował w im-parcie ale dwuch kolegów kupowało w rofaudio i to niedawno i u nich jest wszystko Ok.
Ja cały czas atakuję ROFAUDIO o soft bez błędu . Na początku zapytałem o Windowsa stwierdzili że stacje mają tylko CE 5.0 , więc drążę dalej że sa dwa rodzaje softów.Pierwszy soft z wpisem w wersji Windows 5.0 drugi soft bez tego wpisu.Pierwszy śmiga Ok drugi przy włączonej opcji pobierania czsu z GPS się wiesza a przy wyłączonej opcji GPS pokazuje czas CHINSKI.
Atakuję ich non stop scertą pytań i zdjęć i odpisują że sprawdzają,problem rozwiążą,żebym się nie denerwował i dał im parę dni czasu

Grzesq - 05-03-2010, 11:14

Ja przyłącze się do testów jak do mnie dojdzie sprzęt z Rofaudio,zobaczymy jaki soft będzie w moim sprzęcie :)

Chwilę to niestety jeszcze potrwa, bo napisali mi, że się im części skończyły i wyślą najwcześniej za 5 dni :roll:

rezon - 05-03-2010, 11:47

Grzesq napisał/a:
bo napisali mi, że się im części skończyły i wyślą najwcześniej za 5 dni
też tak miałem. Ale okazało się, że po 3 dniach już wysłali, chociaż pisali o tygodniu zwłoki.
13zbyszek13 - 05-03-2010, 18:01

a ja myślę że próbują dojść co z tymi softami bo od półtorej tygodni non stop z nimi korespondują i obiecali że na pewno rozwiążą problem.
rezon - 05-03-2010, 22:08

Mam odpowiedź z ROF w sprawie używania dwóch telefonów - niestety sparowany może być tylko jeden. Sparowanie drugiego kasuje poprzedni.
mitsu00 - 05-03-2010, 22:55

Grzesq napisał/a:
Ja przyłącze się do testów jak do mnie dojdzie sprzęt z Rofaudio,zobaczymy jaki soft będzie w moim sprzęcie :)

Chwilę to niestety jeszcze potrwa, bo napisali mi, że się im części skończyły i wyślą najwcześniej za 5 dni :roll:

Jak dostaniesz pakę to daj znać. Pomogę ci zamontować smoka i sprawdzimy co masz za wersje softu :wink:

Pozdr.

13zbyszek13 - 06-03-2010, 08:19

rezon ale parowanie z drugim telefonem jest bardzo szybkie , musisz mieć tylko w telefonach których używasz ustawionego chińczyka w powiązanych.Klikasz połącz w danym telefonie i paruj w chińczyku i za 10 sekund nawijasz przez chinola.
mitsu00 - 06-03-2010, 16:25

Dla zainteresowanych zamieszczam link do zassania IGO8 z mapą Europy:
http://files.ipmart.cn/GPS%20Map/

Trzeba tam pododawać fotoradary i ew. ikonki polskich POI + zmienić mapy na Teleatlasa z asystentem pasa ruchu (Rapidshare). Te w linku są głównie Navtech-a.

Pozdr.

[ Dodano: 06-03-2010, 16:26 ]
Jest to gotowiec nie wymagający żadnej rejestracji. Tylko zgrać na kartę i odpalić na Chińczyku.