To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

yaro1976 - 20-10-2010, 19:20

Rafal_Szczecin napisał/a:
przyjechaly soczewki .zaczynam sie bac ...

foto story ma być!!! :lol:

Psikus - 20-10-2010, 20:50

soczewki z megane?
Anonymous - 20-10-2010, 22:01

Psikus napisał/a:
soczewki z megane?

nie wiadomo z czego ale na zdjęciach wydawały się mniejsze...

tu link do aukcji i fotek... mają bardzo ładne obudowy :D

http://moto.allegro.pl/so...1274073099.html

jak odróżnić która jest lewa a która prawa ? tylko metoda włóż żarówkę poświeć na ścianę?

jacek11 - 20-10-2010, 22:14

Fajne,tylko jak to do lampy wetknąć? :roll:
deejay - 20-10-2010, 22:25

dadzą radę chłopaki :mrgreen: :wink:
Owczar - 20-10-2010, 22:46

A na jakie żarówy? ;>
Rafal_Szczecin - 20-10-2010, 22:50

Owczar napisał/a:
A na jakie żarówy? ;>

H7

jacek11 napisał/a:
Fajne,tylko jak to do lampy wetknąć? :roll:

tez sie oto martwie. po wstepnych przymiarkach wychodzi na to, ze wejdzie, ale wiadomo, ze wyjdzie w praniu .

najprawdopodobniej w sobote o 20 zaczynamy misje :D

jakies podpowiedzi ? jak to w ogole zamontowac/przymocowac ?

deejay - 20-10-2010, 22:51

H7 jak sie nie mylę :wink:
Owczar - 20-10-2010, 22:54

Poczytaj leniu :P http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Rafal_Szczecin - 20-10-2010, 22:57

Owczar napisał/a:
Poczytaj leniu

znam juz to na pamiec ;)

Owczar - 20-10-2010, 23:01

To dasz radę, byle średnicą weszły ;)
Matejko - 21-10-2010, 09:45

najprawdopodobniej w sobote o 20 zaczynamy misje :D

w sobote, to nie masz co w sobote robic ??
ja po 20 w sobote to zadnej roboty sie nie podejme, no chyba ze jakiejs wysokooprocentowanej, ciekawe jak ci to wyjdzie :)

Rafal_Szczecin - 23-10-2010, 21:07

ja tak tylko w sprawie soczewek a raczej jakiegokolwiek manuala
powiem ,a raczej napisze cos, co wyczytalem tutaj na forum, manuala poprostu nie da sie stworzyc, trzeba to przezyc samemu .
ja z soczewkami ( soczewka ) "walcze" od dnia wczorajszego, dzis jeszcze nie mam zlozonej lampy, mimo, ze projekt lewej lampy jest skonczony w 95% , prawa natomiast jest jeszcze nie tknieta . da jednych to masakrycznie duzo czasu, pragne tylko zaznaczyc,ze robie ja w tzw wolnym czasie, ktorego to w ogole nie mam , jest to czas gdzie nie mam klientow , co zdarza sie b.rzadko .lacznie nad ta strona spedzilem ok. 6-7h gdzie ostatnie 3 byly naprawde efektywne.
problemy z jakimi napotkalem sie podczas soczewek , ktore to "zjadly" mi b.duzo czasu

po pierwsze,moje soczewki sa poprostu wielkie . o ile soczewka jako tako sama w sobie wejdzie , o tyle oprawka, ktora to jest naprawde duza ,sprawila wiele problemow z jej montazem, dopasoaniem, docieciem wszystiego tak, by mialo rece i nogi .
po drugie niepotrzebnie przez spory kawal czasu robilem idealna dziure w odblysniku, na koncu i tak sie okazalo, ze odblysnik zostal pociety na 3 czesci po czym pomalowany na czarno .
po trzecie kombinowanie co i jak, by to wszystko ustawic, czytalem gdzies, ze ktos zamontowal soczewke na stale, nie rozumiem tego, bo jak ja ustawic na stole tak, by pozniej nie oslepiala ? przeciez to prawie nie mozliwe. u mnie dzialaja wszystkie 3 regulacje, dwie srubowe i elektryczna :D

w tej chwili schnie odblysnik , mniejmy nadzieje, ze do 24 lampa bedzie zlozona, jutro moze jej montaz, i wtedy zobaczymy co narobilem .

po czwarte . potrzeba "dobrego duszka" ktory to podpowie, podzieli sie swoimi myslami, gdybym nie mial takiej osoby, podejrzewam, ze cos bym sknocil .koledzy z pracy pukali sie w glowe, i walili z tekstem " mam nadzieje, ze masz druga lampe , bo z tego to juz nic nie bedzie " a zaden nie chcial pomoc, bo albo "nie widze tego projektu, to nie wyjdzie" albo mowili "jak cos popsuje to do konca zycia bedziesz mi wypominal,ze rozwalilem Ci lampe " hehe , mialem juz chwile zwatpienia, ale wlasnie pojawil sie przyjaciel i dal kilka swiezych pomyslow, i to chyba dzieki niemu nie zaprzestalem

po 4 wykorzystalem stelaze , ktorymi montuje sie centralne zamki :mrgreen:

pozdrawiam , i jezeli wszystko pojdzie zgodnie z planem, to jutro mniej wiecej o podobnej porze mala foto relacja z robienia jednego reflektora, przedemna jeszcze drugi , ale jestem bogatszy o " doswiadczenie "

robertdg - 23-10-2010, 22:20

przedemna jeszcze drugi , ale jestem bogatszy o " doswiadczenie "
Tak trzymaj i się nie poddawaj, siedzę jak na szpilkach czekając na efekty ;-)
Hugo - 24-10-2010, 15:03

robertdg napisał/a:
siedzę jak na szpilkach czekając na efekty
Ja też.