Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
michu300 - 25-10-2011, 14:35
| mitsu00 napisał/a: | Nie beda sie palic caly czas, bo to wlasnie reguluje automat sterujacy sygnalem z pozycyjnych (nie mylic z czujnikiem zmierzchu ). |
Coś mi tu nie pasuje. W pozycyjnych są dwie informacje - 1)palą się, 2)nie palą się. Chyba, że dopinasz się do CAN'a... ale jak rozumiem podłączasz tylko + z pozycji do sterownika? W tej sytuacji skąd sterownik ma wiedzieć, że wprawdzie pozycje się nie palą, ale jednak zapłon jest wyłączony, więc nie należy zapalać DRL?
mitsu00 - 25-10-2011, 14:40
| michu300 napisał/a: | | Coś mi tu nie pasuje. W pozycyjnych są dwie informacje - 1)palą się, 2)nie palą się. Chyba, że dopinasz się do CAN'a... ale jak rozumiem podłączasz tylko + z pozycji do sterownika? W tej sytuacji skąd sterownik ma wiedzieć, że wprawdzie pozycje się nie palą, ale jednak zapłon jest wyłączony, więc nie należy zapalać DRL? | Dobre pytanie...... Nie wiem. Ale na 100% nie palily sie po przekreceniu kluczyka w pozycje On, dopiero po uruchomieniu zaplonu.
tomko - 25-10-2011, 14:51
Sterownik prawdopodobnie rozpoznaje pojawienie sie w instalacji ladowania a co za tym idzie, wzrost napiecia badz chwilowe "tapniecie' przy rozruchu. Kiedys jak montowalem pamietam ,ze w instrukcji bylo napisane tlustymi zeby odczekiwac jakies czasy przed ponownym podlaczaniem napiec w czasie montazu i bylo tez cos o czekaniu na migniecia po podlaczeniu zasilania , owe migniecia sygnalizowaly zaprogramowanie sie sterownika.
michu300 - 25-10-2011, 14:56
| tomko napisał/a: | | Sterownik prawdopodobnie rozpoznaje pojawienie sie w instalacji ladowania a co za tym idzie, wzrost napiecia badz chwilowe "tapniecie' przy rozruchu. Kiedys jak montowalem pamietam ,ze w instrukcji bylo napisane tlustymi zeby odczekiwac jakies czasy przed ponownym podlaczaniem napiec w czasie montazu i bylo tez cos o czekaniu na migniecia po podlaczeniu zasilania , owe migniecia sygnalizowaly zaprogramowanie sie sterownika. |
No chyba, że taki sprytny...
Komandor - 25-10-2011, 20:14
| mitsu00 napisał/a: | | luckym napisał/a: | | 1.no to najlepiej u zrodla (aso) zapytac czy pasuje ledzik do starszego auta | Nie pasuja |
Kolego mitsu00,
A co konkretnie nie pasuje (długość, kąt świecenia, czy jeszcze coś?). Niestety do najbliższego aso mam 160km.
pozdro
mitsu00 - 25-10-2011, 20:28
| Komandor napisał/a: | Kolego mitsu00,
A co konkretnie nie pasuje (długość, kąt świecenia, czy jeszcze coś?). Niestety do najbliższego aso mam 160km.
pozdro | Wiekszy skos w glonie, inny ksztalt i mocowanie zaslepek.
lexus - 26-10-2011, 11:01
| mitsu00 napisał/a: | | W tej sytuacji skąd sterownik ma wiedzieć, że wprawdzie pozycje się nie palą, ale jednak zapłon jest wyłączony, więc nie należy zapalać DRL? | .W philipsach coś było o spadającym napięciu w aku dlatego ledy gasną nie od razu po wyłączeniu silnika
michu300 - 14-11-2011, 14:35
Światła mam zamontowane, prawie jak oryginały W sumie są dosyć nisko i dzisiaj jakiś dziadek w Hondzie City (jechał przede mną) przez 15 minut podczas jazdy, w korku, na światłach informował mnie, że nie mam świateł. Mrugał mi awaryjnymi, na końcu wysiadł i podszedł do mnie poinformować słownie, że nie mam świateł. Kazałem mu trochę odjechać ode mnie i wtedy zobaczył...
luckym - 19-11-2011, 11:37
wow mialem w tym tygodniu juz2 razy spr homologacje na ledy.i to przez zwyklego radarowca .a predkosc mialem ok ...wiwc odjechalem bez problemu ...ufff warto bylo jednak przeplacic za firmowke....
small - 19-11-2011, 12:09
michu300 jakie ledy montowałeś, mógłbyś podać link?
mitsu00 - 19-11-2011, 13:49
| luckym napisał/a: | | wow mialem w tym tygodniu juz2 razy spr homologacje na ledy.i to przez zwyklego radarowca .a predkosc mialem ok ...wiwc odjechalem bez problemu ...ufff warto bylo jednak przeplacic za firmowke.... | I bardzo dobrze ze sprawdzaja. Tyle pseudoksenonowcow jezdzi z niehomologowanymi swiatlami, ze najwyzszy czas zeby Policja zaczela to tepic.
michu300 - 19-11-2011, 14:34
| small napisał/a: | | michu300 jakie ledy montowałeś, mógłbyś podać link? |
Coś takiego:
http://auto-dodatki.com/product.php?id_product=231
NikoMati - 12-04-2012, 15:01 Temat postu: ledy Witam,
Znalazłem fajne światełka Led do jazdy dziennej w miejsce fabrycznych halogenów.
Może ktoś z Was widział takie w sprzedaży w Polsce?
Ostatnio widziałem na „żywo” takie zamontowane w misku ale jego właściciel już kupił go z takimi (montowane na pewno były w Polsce)
http://www.giantlight.com.tw/product/75055.html
lexus - 12-04-2012, 15:11
No fajnie ciekawe jak będzie na przeglądzie
mitsu00 - 12-04-2012, 15:53
| lexus napisał/a: | No fajnie ciekawe jak będzie na przeglądzie | W najnowszych Volvach takie ledki montowane sa teraz juz fabrycznie. Widzialem juz kilka szt XC90 i V70z takim patentem. Swieci mocno z dalekaaaaa
|
|
|