Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT
Bartek - 11-07-2012, 17:53
| kochajj napisał/a: | | Bartek napisał/a: | | kochajj, to powiedz mi lepiej gdzie wkitrałem pendrajwa z xmlami..... |
Nie szukaj pena... masz je na kompie |
Nie mam, dawno byś je miał
| kochajj napisał/a: |
U mnie na tylnej głowicy przy AFR 14,2-14,7 mam 800C... |
Przy WOT?
Seryjny program przy WOT ma 9.8 i EGT dochodzi do 850 st.
m6riano - 11-07-2012, 18:14
kochajj, kurde a ja kompinerki gdzieś posiałem...;-)
kochajj - 11-07-2012, 18:40
| Bartek napisał/a: | | kochajj napisał/a: | | Bartek napisał/a: | | kochajj, to powiedz mi lepiej gdzie wkitrałem pendrajwa z xmlami..... |
Nie szukaj pena... masz je na kompie |
Nie mam, dawno byś je miał
| kochajj napisał/a: |
U mnie na tylnej głowicy przy AFR 14,2-14,7 mam 800C... |
Przy WOT?
Seryjny program przy WOT ma 9.8 i EGT dochodzi do 850 st. |
Jestem pewien że Danielowi nie chodzi o WOT , tylko OL ... Przy WOT i AFR 15 silnik by nawet nie pojechał... zatłukł by się na śmierć ;p
A jeśli chodzi o WOT to mam AFR 11 i 900-950C przy 1,5b
odrobinka metanolu i spadek o 100C
wyderka - 11-07-2012, 19:15
| kochajj napisał/a: | | 900-950C |
łoo matko
adaxo - 11-07-2012, 19:33
| Bartek napisał/a: | danino88, wymigaj błąd skrzyni, albo zaloguj się na forum.jasnowidz.pl....
| adaxo napisał/a: | | WOT na cruise mam ustawione na 15-15.3 |
żartujesz mam nadzieję.... AFR 15.3 przy WOT dla doładowanego silnika????????
Masz świadomość EGT? |
| Cytat: | | znaczy nie zalewa (jak oryginalna PB) na WOT, na cruise mam ustawione na 15-15.3 |
teraz poprawilem przecinek
Bartek - 11-07-2012, 19:36
| adaxo napisał/a: | Ja to robiłem w ten sposób, koleś jeździł a ja logowałem z boku na laptopie AFR na benie przełączałem na lpg i ustawiałem tak LPG żeby AFR było takie samo jak na benie przy takich samych obrotach/obciążeniu. Innovate mam wpięte na stale wiec bylo jeszcze później parę twekow i teraz jest ok, znaczy nie zalewa (jak oryginalna PB) na WOT na cruise mam ustawione na 15-15.3
Podstawa do prawidłowego wystrojenia było pozbycie się wszelakich boots/vacuum leak-ow, a było tego trochę |
Chyba Adaxo pisał jednak o WOT
Nie zastukałby się, tylko wypluł tłoki razem z wirnikami turbin przez rurę wydechową
Tomku - 950 st. na stałe czy w peak'u? Jak na stałe bez kucizny to dobra wiadomość
Bartek - 11-07-2012, 19:37
| adaxo napisał/a: | | teraz poprawilem przecinek |
Teraz to zmienia postać rzeczy , choć i tak pewnie jest ciepło
adaxo - 11-07-2012, 20:02
Miernik EGT leży na polce i czeka na swoja kolejkę, po niedzielnych rozmowach ze Swinks mam dylemat gdzie to założyć
sorry za offtop ale podejrzewam ze założyciela tematu to powinno tez interesować
kochajj - 11-07-2012, 20:05
| Bartek napisał/a: | | adaxo napisał/a: | Ja to robiłem w ten sposób, koleś jeździł a ja logowałem z boku na laptopie AFR na benie przełączałem na lpg i ustawiałem tak LPG żeby AFR było takie samo jak na benie przy takich samych obrotach/obciążeniu. Innovate mam wpięte na stale wiec bylo jeszcze później parę twekow i teraz jest ok, znaczy nie zalewa (jak oryginalna PB) na WOT na cruise mam ustawione na 15-15.3
Podstawa do prawidłowego wystrojenia było pozbycie się wszelakich boots/vacuum leak-ow, a było tego trochę |
Chyba Adaxo pisał jednak o WOT
Nie zastukałby się, tylko wypluł tłoki razem z wirnikami turbin przez rurę wydechową
Tomku - 950 st. na stałe czy w peak'u? Jak na stałe bez kucizny to dobra wiadomość |
Kucizna wytrzymuje podobne temperatury max co seria...
900-950C stałe... na zegarze widziałem już ponad 1000 w peaku... motor przeglądany kamerką 2 tygodnie temu - zero kraterków, ciśnienie na kazdym garze po 12,5 itd...
PS. Pisał, że na cruise - OL
kochajj - 11-07-2012, 20:09
| adaxo napisał/a: | Miernik EGT leży na polce i czeka na swoja kolejkę, po niedzielnych rozmowach ze Swinks mam dylemat gdzie to założyć
sorry za offtop ale podejrzewam ze założyciela tematu to powinno tez interesować |
2 bunkty:
tylna głowice w centrum, lub 1szy cylinder...
swinks_UK - 11-07-2012, 20:14
Adam, mówiłem ci to samo na Japfest, widac potrzebujesz jeszcze by Tomek ci potwierdził...
BTW, Tomek info o korbach dotarło?
Bartek - 11-07-2012, 20:30
adaxo, nie miej dylematu, tylko montuj tam gdzie najcieplej (tylny kolektor, cylinder od strony rozrządu czyli nr 1) - ja mam tam pionowo w dół zamontowaną sondę
Bez wyjmowania silnika operacja możliwa do wykonania (Marecki mnie zabije za to co napisałem, miałem się nie przyznawać )
adaxo - 11-07-2012, 20:39
No, ale kolektor pewnie trzeba wyjąc tak??
kochajj - 11-07-2012, 20:40
powinno się dać założyć bez wykręcania...
swinks_UK - 11-07-2012, 20:41
| adaxo napisał/a: | | No, ale kolektor pewnie trzeba wyjąc tak?? |
Niekoniecznie, możesz opiłki wydmuchać turbiną przez wydech
|
|
|