Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
MKV - 05-12-2012, 13:58
!GRUBY! napisał/a: | Mam takie pytanko. Wczoraj zajrzałem Ci do furki na bema i widziałem że na kierownicy masz znaczek pomalowany. Czym malowałeś? |
Nie malowałem
To jest logo Mitsubushi z naszej naklejki klubowej - tej podłużnej
Napis MitsuManiaki podzieliłem na pół i wkomponowałem w oryginalne logo Mitsubishi na tylnej klapie:
A logo z naklejki pasuje rozmiarem idealnie we wgłębienia na kierownicy
!GRUBY! - 05-12-2012, 23:36
Super pomysł
m6riano - 05-12-2012, 23:50
MKV, jaki podasz wymiar tych diamentów to mogę takie wyciąć przy okazji w każdym kolorze..;-)
MKV - 16-12-2012, 08:46
Coś dziwnego się dzieje po ostatniej wymianie filtrów - myślałem, że to LPG ale zatankowałem ponownie i dalej to występuje. Mianowicie nawet gdy płyn chłodniczy ma już temperature roboczą gdy mocniej wcisne gaz (nie na maxa ale dynamicznie przyśpieszając) wywala mi check engine - wypadający zapłon na 3 cylindrze - to już po przejechaniu kilku kilometrów od uruchomienia silnika. dopiero jeszcze później jak mocno depczę to nie występuje żaden problem.
O co chodzi? LPG raczej chyba nie jest "letni" na stacjach o tej porze roku (Orlen i BP). Czy to się już wtryskiwacze kończą? Magic Jety mają już okł 70tys km przejechane ale gazownik mówił, że są OK i jeszcze pojeżdżą...
danino88 - 16-12-2012, 11:02
może to jednak magic jet bo 70 tys to i tak dużo jak na nie ja miałem raz z nimi styczność i zrobiły około 50tys
deejay - 16-12-2012, 13:20
MKV napisał/a: | Coś dziwnego się dzieje po ostatniej wymianie filtrów - myślałem, że to LPG ale zatankowałem ponownie i dalej to występuje. Mianowicie nawet gdy płyn chłodniczy ma już temperature roboczą gdy mocniej wcisne gaz (nie na maxa ale dynamicznie przyśpieszając) wywala mi check engine - wypadający zapłon na 3 cylindrze - to już po przejechaniu kilku kilometrów od uruchomienia silnika. dopiero jeszcze później jak mocno depczę to nie występuje żaden problem. |
Miałem to samo po wymianie filtrów , ale problem sam ustał . Nie wiem co to było , ale obstawiam kiepski gaz
m6riano - 16-12-2012, 18:27
MKV, moje jakieś nonejmowe wtryski mają tyle co instalka czyli ponad 210tkm...co prawda "czek" czasem wywala ale kto by sie tym przejmował...;-)
przegazówka i gaśnie
Owczar - 16-12-2012, 22:15
Na benzynie masz ok? Trzeba by podpiąć staga i zgrać oscylogramy. Będzie od razu wiadomo co nie tak.
MKV - 17-12-2012, 14:05
Owczar napisał/a: | Na benzynie masz ok? Trzeba by podpiąć staga i zgrać oscylogramy. Będzie od razu wiadomo co nie tak. |
Tak, na benzynie jest OK... co ciekawe temperatura płynu chłodniczego wynosi już okł 70 stopni jak to się działo (wskaźnik pokazywał już normalną temperaturę roboczą ale silnik był niewiele wcześniej odpalony - raz mi wywaliło error missfire na cylindrze #3 a drugi raz na cylindrze #2
Owczar - 17-12-2012, 14:37
Bez oscylogramów można wróżyć z fusów.
MKV - 18-12-2012, 05:59
Warszawa Wola - dziś 4:45 rano
Na białych felgach Misiek by się kompletnie zamaskował niczym kupa śniegu
Ba! Dodam więcej - Misiek razem ze Swiftem jest na RMF24.pl
http://www.rmf24.pl/fakty...-cm-,nId,763907
Hugo - 18-12-2012, 08:06
MKV napisał/a: | Misiek jest na RMF24.pl | Hehe, ale jaja
Owczar - 18-12-2012, 09:57
MKV napisał/a: | Misiek razem ze Swiftem jest na RMF24.pl |
Nie przystawiłeś kogoś swiftem? ;>
MKV - 18-12-2012, 10:22
Owczar napisał/a: | MKV napisał/a: | Misiek razem ze Swiftem jest na RMF24.pl |
Nie przystawiłeś kogoś swiftem? ;> |
No przystawiłem - sam siebie więc raczej sobie łomotu za to nie spuszczę... chyba ;P
m6riano - 18-12-2012, 17:54
MKV napisał/a: | sam siebie więc raczej sobie łomotu za to nie spuszczę |
możemy pomóc w razie czego...na MM zawsze możesz liczyć...;-)
|
|
|