To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

WreX - 11-04-2014, 15:39

Tomii napisał/a:
życie Panie, życie

Ja sobie doskonale z tego zdaje sprawę... Żona czekała aż 3 dni w deszczu zmoknięta na promyki słońca, żeby dokończyć... oczywiście znów najpierw trzeba było ją umyć... no ale "skończyliśmy" powiedzmy. Niestety zdjęć z "w trakcie" nie mam bo usunąłem przypadkiem :D

Ale są po: ;>

Od zderzaka się odwalcie :mrgreen:

A no i na koniec... zbiera się na deszcz, żeby nie było że nasza praca się na coś zda ;d

Fragu - 11-04-2014, 15:54

No to jeszcze jutro się nacieszysz czystym autem:P
http://www.twojapogoda.pl...wielun/16dniowa

ps. zderzak masz obtarty :P

WreX - 11-04-2014, 16:14

Fragu napisał/a:
ps. zderzak masz obtarty

Po prostu głupio Ci przyznać że moja się świeci i oślepia blaskiem swojego majestatu i się wszystko odbija jak w lusterku ... a Twója nie :D

sveno - 11-04-2014, 16:30

WreX napisał/a:
moja się świeci i oślepia blaskiem swojego majestatu i się wszystko odbija jak w lusterku
niby tak, ale ten zderzak....

:mrgreen:

WreX - 11-04-2014, 18:17

sveno napisał/a:
niby tak, ale ten zderzak....

jedni mają przytarty zderzak, a inni blizny po walce ze słupami :mrgreen: :mrgreen:

Fragu - 11-04-2014, 19:27

Ale to zawsze blizny..a ten zderzak :roll:

:P

sveno - 11-04-2014, 19:44

WreX napisał/a:
jedni mają przytarty zderzak, a inni blizny po walce ze słupami :mrgreen: :mrgreen:
to była nierówna walka!!! Ta latarnia się tam na mnie przyczaiła, a ten zderzak....

:wink:

WreX - 11-04-2014, 20:07

Fragu napisał/a:
Ale to zawsze blizny..a ten zderzak :roll:

:P

sveno napisał/a:
WreX napisał/a:
to była nierówna walka!!! Ta latarnia się tam na mnie przyczaiła, a ten zderzak....

:wink:

I to ja myślałem, że jestem okropny ;p

Spoko, trafiacie na szarą listę, spodziewajcie się niespodziewanego :mrgreen:

Fragu - 11-04-2014, 20:13

Ja już zdjęć swojego nie wstawiam :P :P :P
WreX - 12-04-2014, 17:34

Fragu napisał/a:
Ja już zdjęć swojego nie wstawiam :P :P :P

Mhm ciekawe ile wytrzymasz ;d

Dobra, dzisiaj Żonie wyszorowałem z moim pomagierem futro wewnątrz i kokpit wraz z kierownicą, no i pozbyłem się z każdego otworu do zamykania drzwi i pstryczka do szyb tej badziewnej marmurowej wklejki która tak lubi pękać. Raz że dużo lepiej dla mnie wygląda w czerni a dwa dużo lepsze jest uczucie zamykania drzwi bez uczucia czegoś co się rusza czy jest popękane. Jeszcze tylko carbonowa konsola i będzie wsio ;p

No i zagadka do Was... Żona napięcie traci podczas jazdy... ładowanie spada a właściwie w ogóle go nie ma UKP pokazuje 11,8v i spada do 11,3 albo nawet niżej... na włączonym silniku, to już nie pierwszy raz, kiedyś to było rzadko i zaraz przechodziło, teraz jest ciągle prawie... nie jeżdze teraz bo się trochę boje, że stane w polu i będzie kaput. Mierzyłem też woltomierzem wskazywał dokładnie to samo napięcie co UKP bo Bartek mówił żebym też pomierzył...

Więc co to ? regulator napięcia czy skończył się alternator ?
No i co mam robić do kogo jechać czy sam to zrobię ? bo na dobra sprawe nawet nie wiem gdzie jest ten regulator napięcia i co miałbym z nim zrobić...

robertdg - 12-04-2014, 20:12

Na poczatku zawsze warto sprawdzic połaczenia kablowe silnik - karoseria, przekaźni,, bezpiecznik w sprawie alternatora auto najlepiej oddac do zakładu zajmującego się elektromechaniką, naprawa alternatorów, wszystko związane jest z fajnym urzadzeniem zwanym alternatorem, które to jest umieszczone pod prawym bankiem w całkiem fajnej dziupli ;-)
WreX - 13-04-2014, 12:22

robertdg napisał/a:
Na poczatku zawsze warto sprawdzic połaczenia kablowe silnik - karoseria, przekaźni,, bezpiecznik w sprawie alternatora auto najlepiej oddac do zakładu zajmującego się elektromechaniką, naprawa alternatorów, wszystko związane jest z fajnym urzadzeniem zwanym alternatorem, które to jest umieszczone pod prawym bankiem w całkiem fajnej dziupli ;-)

A te kabelki gdzie są dokładnie? jeden widziałem do grodzi niedaleko kolektora dolotowego a reszty nie kojarze ; /

Tomii - 13-04-2014, 14:46

aleś podciągnął te zdjęcia ;) no łaaadny :)
tylko czemu ten tylny zderzak taki pofalowany :P

WreX - 13-04-2014, 14:54

Tomii napisał/a:
aleś podciągnął te zdjęcia ;) no łaaadny :)
tylko czemu ten tylny zderzak taki pofalowany :P

E tam, standardowo rawy wywołałem ;p

JAK TYLNY ?

Tak btw, wziąłem WD-40 w dłoń te uziemienia spryskałem dokręciłem, wtyczke od altka i jakiś kabelek na śrubce tam przy przekaźnikach też i na razie ładowanie wróciło... ciekawe na jak długo.

Tomii - 13-04-2014, 15:00

no tu :P

http://zapodaj.net/9c184658c8683.jpg.html

a oponki czemu nie nabłyszczone ;)