Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 11-04-2014, 15:39
Tomii napisał/a: | życie Panie, życie
|
Ja sobie doskonale z tego zdaje sprawę... Żona czekała aż 3 dni w deszczu zmoknięta na promyki słońca, żeby dokończyć... oczywiście znów najpierw trzeba było ją umyć... no ale "skończyliśmy" powiedzmy. Niestety zdjęć z "w trakcie" nie mam bo usunąłem przypadkiem
Ale są po: ;>
Od zderzaka się odwalcie
A no i na koniec... zbiera się na deszcz, żeby nie było że nasza praca się na coś zda ;d
Fragu - 11-04-2014, 15:54
No to jeszcze jutro się nacieszysz czystym autem:P
http://www.twojapogoda.pl...wielun/16dniowa
ps. zderzak masz obtarty
WreX - 11-04-2014, 16:14
Fragu napisał/a: | ps. zderzak masz obtarty
|
Po prostu głupio Ci przyznać że moja się świeci i oślepia blaskiem swojego majestatu i się wszystko odbija jak w lusterku ... a Twója nie
sveno - 11-04-2014, 16:30
WreX napisał/a: | moja się świeci i oślepia blaskiem swojego majestatu i się wszystko odbija jak w lusterku | niby tak, ale ten zderzak....
WreX - 11-04-2014, 18:17
sveno napisał/a: | niby tak, ale ten zderzak....
|
jedni mają przytarty zderzak, a inni blizny po walce ze słupami
Fragu - 11-04-2014, 19:27
Ale to zawsze blizny..a ten zderzak
sveno - 11-04-2014, 19:44
WreX napisał/a: | jedni mają przytarty zderzak, a inni blizny po walce ze słupami | to była nierówna walka!!! Ta latarnia się tam na mnie przyczaiła, a ten zderzak....
WreX - 11-04-2014, 20:07
Fragu napisał/a: | Ale to zawsze blizny..a ten zderzak
|
sveno napisał/a: | WreX napisał/a: | jedni mają przytarty zderzak, a inni blizny po walce ze słupami | to była nierówna walka!!! Ta latarnia się tam na mnie przyczaiła, a ten zderzak....
|
I to ja myślałem, że jestem okropny ;p
Spoko, trafiacie na szarą listę, spodziewajcie się niespodziewanego
Fragu - 11-04-2014, 20:13
Ja już zdjęć swojego nie wstawiam
WreX - 12-04-2014, 17:34
Fragu napisał/a: | Ja już zdjęć swojego nie wstawiam |
Mhm ciekawe ile wytrzymasz ;d
Dobra, dzisiaj Żonie wyszorowałem z moim pomagierem futro wewnątrz i kokpit wraz z kierownicą, no i pozbyłem się z każdego otworu do zamykania drzwi i pstryczka do szyb tej badziewnej marmurowej wklejki która tak lubi pękać. Raz że dużo lepiej dla mnie wygląda w czerni a dwa dużo lepsze jest uczucie zamykania drzwi bez uczucia czegoś co się rusza czy jest popękane. Jeszcze tylko carbonowa konsola i będzie wsio ;p
No i zagadka do Was... Żona napięcie traci podczas jazdy... ładowanie spada a właściwie w ogóle go nie ma UKP pokazuje 11,8v i spada do 11,3 albo nawet niżej... na włączonym silniku, to już nie pierwszy raz, kiedyś to było rzadko i zaraz przechodziło, teraz jest ciągle prawie... nie jeżdze teraz bo się trochę boje, że stane w polu i będzie kaput. Mierzyłem też woltomierzem wskazywał dokładnie to samo napięcie co UKP bo Bartek mówił żebym też pomierzył...
Więc co to ? regulator napięcia czy skończył się alternator ?
No i co mam robić do kogo jechać czy sam to zrobię ? bo na dobra sprawe nawet nie wiem gdzie jest ten regulator napięcia i co miałbym z nim zrobić...
robertdg - 12-04-2014, 20:12
Na poczatku zawsze warto sprawdzic połaczenia kablowe silnik - karoseria, przekaźni,, bezpiecznik w sprawie alternatora auto najlepiej oddac do zakładu zajmującego się elektromechaniką, naprawa alternatorów, wszystko związane jest z fajnym urzadzeniem zwanym alternatorem, które to jest umieszczone pod prawym bankiem w całkiem fajnej dziupli
WreX - 13-04-2014, 12:22
robertdg napisał/a: | Na poczatku zawsze warto sprawdzic połaczenia kablowe silnik - karoseria, przekaźni,, bezpiecznik w sprawie alternatora auto najlepiej oddac do zakładu zajmującego się elektromechaniką, naprawa alternatorów, wszystko związane jest z fajnym urzadzeniem zwanym alternatorem, które to jest umieszczone pod prawym bankiem w całkiem fajnej dziupli |
A te kabelki gdzie są dokładnie? jeden widziałem do grodzi niedaleko kolektora dolotowego a reszty nie kojarze ; /
Tomii - 13-04-2014, 14:46
aleś podciągnął te zdjęcia no łaaadny
tylko czemu ten tylny zderzak taki pofalowany
WreX - 13-04-2014, 14:54
Tomii napisał/a: | aleś podciągnął te zdjęcia no łaaadny
tylko czemu ten tylny zderzak taki pofalowany |
E tam, standardowo rawy wywołałem ;p
JAK TYLNY ?
Tak btw, wziąłem WD-40 w dłoń te uziemienia spryskałem dokręciłem, wtyczke od altka i jakiś kabelek na śrubce tam przy przekaźnikach też i na razie ładowanie wróciło... ciekawe na jak długo.
Tomii - 13-04-2014, 15:00
no tu
http://zapodaj.net/9c184658c8683.jpg.html
a oponki czemu nie nabłyszczone
|
|
|