To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Outlander PHEV

sampler - 11-02-2020, 12:10

A jaką masz w nim navi? SMEG czy RT6? ( Z dotykiem?) Na smegu masz Apple Car Play i mirror link.
Co do hybryd w PSA mają się dobrze. Trochę je zmodyfikowali mają 300 KM systemowej ale niestety wypadł Diesel.

marekp - 11-02-2020, 12:30

Mam taka na joystick. Niestety. Moglem kupic te z mirror ale cena...... Chinczycy robia o czym mowia ze pasuje ale 1. Nie dzialaja czujniki z przodu 2. nie dziala kamera fabryczna. Poza tym maja wiecej funkcji np. klimatyzacje pokazuje i daje sie nia sterowac. Nie zalezy mi. Ale czujniki sa ok. Strasznie zle widac gdzie sie konczy ten samochod. Szczegolnie z tylu. Moze gdzies dostane te z dotykowym ekranem to zmienie. Za jakies sensowne pieniadze. Nawet zrobilem aktualizacje map w tej swojej ale to jest ..... pozal sie Boze nie nawigacja. :D Moze jakis tablet da sie wlozyc. Nie wszystko mozna bo np. zegarka nie wyreguluje jesli to cos nowe nie bedzie go obslugiwalo. Na razie te 200KM mi wystarcza. Ja tak ostro nie jezdze - mam dwa Jaguary z mocnymi silnikami.

MarekP

benicjusz - 18-02-2020, 10:15

Przyznać się Pany kto ładuje swego PHEV'a z okna w bloku przy KEN :)
Pyrlandia - 20-02-2020, 15:55

Od wczoraj jestem posiadaczką Outlander PHEV 2015r. Do szczęścia brakuje mi tylko instrukcji w j. polskim... W ASO w Poznaniu powiedziano mi, że nie ma możliwości kupienia jej u nich... a ja bez instrukcji... jak bez ręki. Na allegro też nie znalazłam. Czy ktoś może mi pomóc? :?
Blazer - 20-02-2020, 19:02

Ja mam, ale tylko anglojęzyczną wersję.
sla - 20-02-2020, 19:12

Pyrlandia napisał/a:
Do szczęścia brakuje mi tylko instrukcji w j. polskim.
Taka nie istnieje.
Pyrlandia - 20-02-2020, 19:35

Dzięki za info... :(
Znajdę gdzieś w sieci tą angielską?

marekp - 20-02-2020, 21:55

https://www.instrukcjaobs...2014/instrukcja
https://carmanuals2.com/get/mitsubishi-outlander-phev-2014-owner-s-manual-90672

i pewnie wiecej jesst. Ale po angielsku.

MarekP

Pyrlandia - 21-02-2020, 03:57

Dziękuję :)
rottweiler - 21-03-2020, 23:43

Witam wcześniej jeżdziłem nowym z salonu Dusterem 1.2TCE 2014r., sprzedałem po 4,5roku bo na ostatnie 20tys. km musiałem dolać 4litry oleju. wyszła partaia wadliwych silników 400tys. sztuk, a żadnej akcji serwisowej z wymianą na nowy.
Jestem od paru dni użytkownikiem MITSUBISHI OUTLANDER PHEV 2014 instyle+ navi, przebieg 198tys. km. sprowadzony z holandi, kupiłem w komisie Enotradex za 54500zł.
W navi jest historia ostatnich 50-ciu podróży i znalazłem tam trasy holandia-hiszpania, oraz wyglądało tak jakby od grudnia do marca nie był wogóle łądowany, prawdopodobnie wogóle się nie poruszał
Pierwsze ładowanie po długim postoju, komputer pokazywał zasięg 21km, kolejne ładowania 22km, 28km, 32km, 25km.
Ponoć przy temp. 23*C zasięg będzie większy?
Coś gdzieś czytałem o resecie baterii, nie wiem czy jest taka potrzeba.
Nie wiem jak zresetować liczniki A i B dziennych przebiegów.
Kilka razy mi się zdarzyło, że nie mogę uruchomić silnika, włączyć drive lub rear, pojawia sie komunikat, że key disconect.
Nieraz nie chce się klapa podnieść z pilota i z przycisku w klapie, z zamykaniem elektrycznym nie miałem żadnego problemu.

marekp - 23-03-2020, 11:29

Nie mam juz co prawda PHEV-a ale wydaje mi sie ze sporo o nim wiem. Na ogol negatywnie - w zasadzie nie znalazlem nic pozytywnego w tym aucie.

Ja desce po lewej stronie na kolanem jest przycisk do wylaczenie elektrycznego ponoszenia klapy. Jak to jest wlaczone to sie nie podniesie sama. Nie wiem czy sie opuszcza elektrycznie. Nie pamietam. To moze byc gdzies tam problem. Co do sygnalizacji braku kulczyka - warto wyminiec baterie w pilocie. Te kuczyki caly czas nadaja sygnal. Jak samochod stal 4 czy 5 miesiecy to kluczyl sie rozladowywal a nikt nie zmienial baterii. Wydaje mi sie ze to jest podwod. Zapasowy kluczyk nie pomoze. Tak samo bateria sie rozladowuje. Zreszta zlodzieje samochodow wykorzystuja to ze kluczyk caly czas nadaje. Podchodza pod drzwi wzmacjniaja sygnal i samochod sie da otworzyc i nawet uruchomic. Sa specjalne torebki ktore tlumia sygnal z kluczyka.

Co do zasiegu. Taki bedzie mniej wiecej. Mozna skasowac dane o baterii majac odpowiedni tester - tam mozna powiedziec ze bateria zostala wyminiona. Wtedy pokaze wratosci okolo 50km ale to jest mowiac obrazowo - pic na wode. Zasieg nieco wzrosnie ale nie az tak. Ten typ tak ma ze zasieg jest niewieleki na baterii. Ja jezdzilem - zeby sie nie itrytowc - po nalasowaniu ok. 50-70% w wcisnietym przyskiem SAVE To powodowalo ze samochod staral sie utrzymac stan naladowania w okolocach 70%. I jednoczesnie jak mozna bylo to jechal na bateriach. Ten PHEV to jest najwieksza wada tego samochodu. Oczywiscie. Jak sie laduje przez noc i do roboty masz niedaleko to mozna pojechac i wrocic. I znow naladowac z gniazdka. Ale moim zdaniem w ten sposob w jakis sposob uszkadzam silnik spalinowy. Tam zreszta jest funkcja ze jesli przez dlugo czas nie tankuje paliwa to samochod wyswietli komunikat ze wypala stare paliwo i urochomi silnik spalinowy.

MarekP

rottweiler - 23-03-2020, 11:33

jak tutaj można dodać fotke?
marekp - 23-03-2020, 11:38

Polozyc zdjecie tam gdzie moze byc dostepne i wyslac tutaj link.

MarekP

Marcino - 23-03-2020, 12:19

rottweiler napisał/a:
jak tutaj można dodać fotke?

Uzyj np strony
https://postimage.org/
Wrzuć zdjecie do hostingu a na forum wklej linka do zdjecia

rottweiler - 23-03-2020, 15:02