To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM

Marcino - 25-03-2017, 10:58

Niestety to nie koniec.... muszę poprawić mocowanie wózka lewy przód to dolne, ale strasznie cięzko to zrobić bez sciagania zawiechy z przodu.. ale jakoś muszę:)
A tak to zostało konserwowanie lakiewrowanie i skłądanie.

Marcino - 01-06-2017, 23:10

Dawno mnie nie było....:)
Galant ma sie dobrze, pospawałem progi i podłogę, wszytko z przodu teraz zakonserwowany czeka w garażu na zamontowanie pompy hamulcowej, prawego błotnika bo wypadła dziura jak szlifowałem rdzę od tyłu... uzywane w kolorze są tragiczne w G25 wiec zasapawam swój i pomaluje. Na niedoczyszczone ogniska rdzy idzie IKOROL. Niezłe jest :)

Jeszcze montaż drzwi i wycieczka do lakiernika. Mam nadzieje w weeknd goodpalići wyjechać z garażu. Muszę go chyba umyć z kurzu i brudu przed lekirnikiem co...

A pozatym to robiłem Vectre teciowej, Zafire kolegi - serwis LPG, no i skuter 50/70 dla młodego. Wymieniłem też olej w 307sw, ale teraz po 3 latach znowu padła chłodnica klimy.. wrrr powiedzieli 500zł za chłodnice z wymianą i nabiciem i chyba to bedzie rzecz którą zlecę. W 307 pokazuje też 60kkm od wymiany rozrzadu. Zakładałem full komplet INA.... wymieniać czy jeszcze polatam?

Pozatym to, wyjazdy do Turcji nie pozwoliły się zająć galantem - wreszcie byłem cały maj w domu to mam czas dla rodzinki, popracować w ogrodzie przy domku również, wypić piwko...

POzdrawiam wszytkich i do zobaczenia

Krzyzak - 02-06-2017, 08:23

Dziś jechałem kombi i się zastanawiałem czy wreszcie znów sobie pomachamy...
A w ub. tygodniu bym Mirkę przetarł jak wyjeżdżała z wjazdu przed TB opakowania - kogoś podwoziła.

Marcino - 02-06-2017, 23:44

Było ja puknąć ;) jak nie uważa. Plan był robić samochód Ale i % były wiec roboty nie ma. Mirka w Ustce ja z dziećmi trening piłka mecze liga basen ....itp....
Marcino - 09-06-2017, 00:21

Drzwi przygotowane i sprawdzone...:)
A konkretnie to małe ognsko rdzy spowodowało ze musiałem rozgiąc rant tzn poszycie dzrzwi. Po oczyszczenii dałem IKOROL, na to dziś został połozony epoksyd. Jutro zaklepie to z powrotem - jescze nie wiem jak????
Poznniej masa uszczelniajaca i na samochód. Przy okazji psiknie się je kolorem bo to tylko od dołu i od środka.
Szukałem błotnika prawego, jednak zaspawałem dwie dziurki i dziś już jest w epoksydzie. Jutro szpachla ii ogień. muszę preztspieszyć ale ciągle coś na przeszkodach..... dziś np założyłem nowy gażnik do skutera.... Dellorto 17.5... jedzie jak wsciekły:)

Marcino - 12-06-2017, 23:15

wyganiam ostatnia ruda z rantu jednych drzwi i klapy tylnej. Na rdzę gdzie nie doczyscilem poszedł Ikorol. Na to epoxyd i szpachla gdzie była zaspawania dziurka w natozniku. Rant rozgiety zapodkladowany został posmarowany masa klejąca uszczelniająca i ponownie zaklepany Montuje drzwi i do lakiernika.

Marcino - 13-06-2017, 23:54

Dziś wpadło 4 kg masy wygłuszającej na podłogę. Jeszcze 2 kg czeka na bagażnik :)
wojtas - 15-06-2017, 20:29

A drzwi będziesz wygłuszał, czy już to zrobiłeś?
Marcino - 16-06-2017, 11:01

Drzwi napewno jak i resztę progów zaleje woskiem. A co do wygłuszania to nie myślałem specjalnie
wojtas - 16-06-2017, 19:50

Moim zdaniem warto, efekt przy zamykaniu rewelacyjny.
Marcino - 19-06-2017, 11:26

W weekend wybebeszyłem tylna klapę. Rdza wygoniona była na rancie i czarna plama na dole z prawej bylo spawanie. Zapodklafowane i czeka w szpachla przetarta.
Przy okazji rozleciało się mocowanie świateł tablicy. Ktoś poratuje używka? Czy dorabiać czy może wstawić jakaś listwę ledowa..,

Nacz - 19-06-2017, 11:44

Marcin, jak podrzucisz org mogę spróbować dorobić z nierdzewki ;) Mnie też to czeka.
Marcino - 19-06-2017, 12:44

Chcesz to co zostało ? Czy szkic ? Zadzwonię i się dogadamy.
Marcino - 19-06-2017, 19:10

Poprawki pod tablica rejestracyjna bo po epoxydxie widać było ze za mocno przetarłem szpachle w miejscach gdzie likwidowałem purchelki. Żona się śmieje ze nie odpuszczam. A pogoda sprzyja ...

Marcino - 19-06-2017, 23:05

Hamulce działają odpowietrzone nowy płyn. Silnik zapalił od strzała. Chodzi aksamitnie. Jak dobrze jest go słuchać znowu. Jutro zakładam fotel drzwi i jadę do lakiernika:)
A w międzyczasie pompa gazu w vialle w 307sw wola o zmianę filtra.