Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
Marcino - 07-03-2025, 13:09
Czesc.
Namówiliści mnie na kolajna czarna kawke.
Herbatka zimowo jesienna porą u nas w domu zawsze jest w dzbanku. Oczywiscie bez cukru, jedynie odrobina soku lyb cytryny,
Udanego weekndu
joujoujou - 07-03-2025, 13:18
Kolejna kawa się wypiła, czas włączyć czajnik. Tylko wstać z kanapy mi się tak jakoś nie chce.
jacek11 - 07-03-2025, 19:59
Korzystając z okazji, po raz dwudziesty drugi w tym temacie ogłaszam łikend
Teraz mogę chwilę odsapnąć. Jutro zapowiadają ciepły dzień, więc może faktycznie coś by z tym grilem pomyślał
joujoujou - 08-03-2025, 05:15
Grill i tak będzie - jak zawsze.
pamar - 08-03-2025, 11:24
...coś tam ostatnio o gryzoniach kłujących debatowaliście, hmm nie wiem czemu tak jest i dla czego ale ja nie mam żadnych problemów z komarami, komary mnie strasznie nie lubią, nawet nie wiem co to jest ukłucie komara. Ostatnio nawet myślałem czy nie poddać się jakimś badaniom specjalistycznym ale nie wiem do kogo się zgłosić
To masz - 08-03-2025, 11:40
U mnie również kolejna kawka i lecę na szybkie woskowanie do garażu. Ostatnio przesadziłem z ilością twardego wosku i cztery godziny się zeszło, ale dzisiaj mam zamiar zamknąć woskowanie w dwie godzinki.
tościk - 08-03-2025, 16:35
Sezon moto rozpoczął się niestandardowo... łańcuch wyczyściłem i nasmarowałem, po czym wziąłem się za montaż handbarów, a w zasadzie planowałem tylko demontaż fabrycznych ciężarków z kierownicy, bo poczytałem i pooglądałem, że to straszna przeprawa w moim modelu. Poszło tak łatwo, że teraz handbary wiszą smętnie skręcone palcami, bo nie myślałem, że tak daleko zajdę przez pół godziny wolnego czasu i nie wziąłem żadnych narzędzi do skręcenia ich do kupy Może z rozpędu jeszcze crash pady wpadną w takim razie, zanim gdziekolwiek wyjadę.
jacek11 napisał/a: | zrobiła też herbatę, chociaż ja nie przepadam za tym napojem |
Herbata tylko biała. Każda inna praktycznie niepijalna
joujoujou - 08-03-2025, 19:31
Tym razem przy sobocie nie robiłem nic. Poza grillem, ma się rozumieć. I rano film obejrzałem.
jacek11 - 08-03-2025, 20:20
pamar napisał/a: | ...coś tam ostatnio o gryzoniach kłujących debatowaliście, hmm nie wiem czemu tak jest i dla czego ale ja nie mam żadnych problemów z komarami, komary mnie strasznie nie lubią, nawet nie wiem co to jest ukłucie komara. Ostatnio nawet myślałem czy nie poddać się jakimś badaniom specjalistycznym ale nie wiem do kogo się zgłosić |
Artur, gdybym Cię nie znał, to bym pomyślał, że chcesz mnie zdenerwować. Ale znam Cię na tyle, że wierzę w to co piszesz. Natomiast do tej pory nie znałem nikogo, kto by komary odstraszał. Takich co przyciągają te krwiożercze małe gówniary, to znam kilku. Tak czy siak, musisz mnie nauczyć tej sztuki.
tościk napisał/a: | Herbata tylko biała. Każda inna praktycznie niepijalna |
Czyli jaka to jest? Bo już się gubię wtych kolorach
[ Dodano: 08-03-2025, 20:31 ]
joujoujou napisał/a: | I rano film obejrzałem. |
Pamiętam jak kiedyś dawno temu czytało się program telewizyjny, i czekało się na wybrane filmy, czy inne produkcje. W dzisiejszych czasach można oglądać co się chce, i kiedy się chce, a ja nie mam na to ochoty.
Telewizor który mamy w sypialni ma już z dziesięć lat, a od kilku lat nawet nie włączany do prądu. Radia jeszcze lubię słuchać. Lubię ten ciepły czysty dźwięk peerolowskiego Zodiaka.
joujoujou - 08-03-2025, 20:55
jacek11 napisał/a: | W dzisiejszych czasach można oglądać co się chce, i kiedy się chce | No i właśnie oglądałem co chciałem i kiedy chciałem. Miałem czas, to sobie (i pani jou) włączyłem film, co na dysku czekał na obejrzenie. I warto było.
Krzyzak - 08-03-2025, 22:07
jacek11 napisał/a: | Czyli jaka to jest? Bo już się gubię wtych kolorach | w skrócie mój stan wiedzy:
- biała - to liście krzewów herbacianych, najczęściej świeże i suszone naturalnie
- zielona - jak wyżej, ale suszone w wyższej temperaturze
- czarna - cały pozostały syf, także łodygi, także gnijące i wysuszone, ogólnie odpad przy produkcji herbat
pewnie jakieś tam inne są, ale te 3 są najpopularniejsze
ja nie lubię zielonej, a właściwie jak piję to czarną z cytryną
jacek11 - 08-03-2025, 22:16
joujoujou napisał/a: | No i właśnie oglądałem co chciałem i kiedy chciałem. Miałem czas, to sobie (i pani jou) włączyłem film, co na dysku czekał na obejrzenie. I warto było. |
No i jest wolność
Krzyzak napisał/a: | w skrócie mój stan wiedzy:
- biała - to liście krzewów herbacianych, najczęściej świeże i suszone naturalnie
- zielona - jak wyżej, ale suszone w wyższej temperaturze
- czarna - cały pozostały syf, także łodygi, także gnijące i wysuszone, ogólnie odpad przy produkcji herbat |
No to już coś wiemy
joujoujou - 09-03-2025, 07:24
Kawa. Czarna. Z cukrem.
jacek11 - 09-03-2025, 21:53
No i po łikendzie. Rano do pracy.
joujoujou - 10-03-2025, 01:03
Za 10 minut do pracy.
|
|
|