To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II

bonito - 09-12-2010, 16:50

Pe-te - problem leży w tym że biznes ubezpieczeniowy polega właśnie na niewypłacaniu ubezpieczeń (na duże kwoty, drobiazgi są często realizowane bez problemu). Każdy ubezpieczyciel ma w warunkach mnóstwo klazul, które dają podstawę do odmowy. Także twoja umowa :lol:

Jeżeli masz jakiego znajomego prawnika, zapytać - dowiesz się mnóstwa ciekawych szczegółów... Niektóre firmy ubezpieczeniowe (nie te "tanie", ale te "duże") potrafią nie tylko odmówić odszkodowania, ale wystąpić do delikwenta, który występuje o odszkodowanie z zarzutem o wyłudzenie (a to jest kodeks karny...)

Na pociechę można dodać, że sądy cywilne na ogół orzekają na korzyść osób poszkodowanych, z tym że (razem z kasacją) trzeba się nastawić na 3 lata zabawy...

bonito

small - 05-01-2011, 10:17

Zakupiłem felgi do mojego auta i mam pytanie czy śruby z ori felg 18" będą pasować do felg 16". Niestety zakupione felgi nie miały ich w komplecie czego nie zauważyłem
13zbyszek13 - 05-01-2011, 10:23

small napisał/a:
Zakupiłem felgi do mojego auta i mam pytanie czy śruby z ori felg 18" będą pasować do felg 16". Niestety zakupione felgi nie miały ich w komplecie czego nie zauważyłem

Ja mam dwa komplety nakrętek inne do 18" a inne do 16"

mitsu00 - 05-01-2011, 10:28

small napisał/a:
Mitsu zawsze musi podążać swoimi drogami więc i w przypadku srub do 18'' diamentwych (wersja Instyle) to nie będa one pasowały do innych felg nieoryginalnych.
small - 05-01-2011, 10:55

dzięki, muszę podążyć do sklepu i zakupić nowe nakrętki.
Pozdrawiam

Mariusz4 - 05-01-2011, 12:55

small napisał/a:
Pozdrawiam

najtaniej na allegro - chyba są po 3 zl . fakt, że to zakup jedno-sezonowy, bo po zimie wyglądają masakryczne :?

mitsu00 - 05-01-2011, 13:13

Mariusz4 napisał/a:
small napisał/a:
Pozdrawiam

najtaniej na allegro - chyba są po 3 zl . fakt, że to zakup jedno-sezonowy, bo po zimie wyglądają masakryczne :?
Ja bym takie za 3 zeta bał sie założyc na koła. Zerwie się gwint albo łepek splanuje na bank i bedzie mega problem. Sklepy z felgami sprzedaja dobre śruby, więc warto dopłacic ale spac spokojnie :wink:
Mariusz4 - 05-01-2011, 13:25

mitsu00 napisał/a:
Mariusz4 napisał/a:
small napisał/a:
Pozdrawiam

Ja bym takie za 3 zeta bał sie założyc na koła. Zerwie się gwint albo łepek splanuje na bank i bedzie mega problem. Sklepy z felgami sprzedaja dobre śruby, więc warto dopłacic ale spac spokojnie :wink:

no właśnie był mega problem, żeby odpowiedni rozmiar dostać. całe 3-miasto zjeździłem. znalazłem w 3 firmach oponiarskich, ale mieli dokładnie te same co na allegro. różniły się tylko cena od 4.5 do 6 zł za szt.

small - 05-01-2011, 13:49

hmm,
To jest jeden wymiar śrub na nieoryginalne felgi 16" czy różny do outka?

Mariusz4 - 05-01-2011, 13:58

small napisał/a:
hmm,
To jest jeden wymiar śrub na nieoryginalne felgi 16" czy różny do outka?

ja kupowalem tutaj: http://allegro.pl/nakretk...1293868337.html . rozmiar M12x1.5, stożek, na klucz 21 - i tu był właśnie problem, bo wszędzie były tylko na klucz 19. jak Ci nie przeszkadza wożenie dodatkowego klucza to możesz kupić te na 19.

small - 05-01-2011, 14:13

Mariusz4,
Możesz mi podać nick sprzedawcy, bo link jest nieaktualny. Dzięki

mitsu00 - 05-01-2011, 14:13

Mariusz4 napisał/a:
jak Ci nie przeszkadza wożenie dodatkowego klucza to możesz kupić te na 19.
Ja o tym akurat nie wiedziałem jak kupowałem stalowki na zimę i faktycznie klucz do 18-ek jest za duży do nich. Muszę dokupić dodatkowy klucz.
Mariusz4 - 05-01-2011, 14:15

small napisał/a:
Mariusz4,
Możesz mi podać nick sprzedawcy, bo link jest nieaktualny. Dzięki

już poprawiłem link. kropka mi się na końcu :oops: wstawiła

Anonymous - 10-01-2011, 17:08

A ja na zimę kupiłem ori aluminiowe Mitsu, ale 17 cali.
Nakrętki z ori 18 pasują.

Cały czas szukam natomiast opon na lato, bo Duelery zajeździłem.
Co polecacie, Conti CrossContact UHP...?

A może ktoś z Was jeździł na letnich Nokian Z SUV ?

rezon - 10-01-2011, 17:39

zobacz sobie te http://www.michelin.pl/op...tab-tyres-sizes . ponieważ też mnie będzie czekała wymiana w tym roku to pewnie na nie się zdecyduję