To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

szpala85 - 27-02-2012, 22:20

chyba jest gorzej :| .....
dzisiaj wracając z miasta zauważyłem dziwną rzecz .. mianowicie Gal sam mi skręca (kierownica jest prosto) i jak jadę cały czas muszę go kontrolować dosłownie jak bym miał łyse opony i jechał na lodzie .... nie wiem czy to przez to skrzypienie czy przez tą wielką dziurę w którą dzisiaj wjechałem , ale wracając te 10 km bałem się że zaraz wyląduję w rowie albo coś mi się urwie :roll: nie mogłem opanować auta :roll:

coś niedobrego się stało :?

szpala85 - 29-02-2012, 22:01

jacek11 napisał/a:
Ja stawiam na sworznie wahaczy prostych :) miałem ten sam efekt.nasmarowanie pomogło :)

dokładnie :wink: tak jak piszesz dzisiaj zrobiłem szybką akcję i okazało się że pod gumą pełno wody przebiłem gumę i wylała się woda , niestety już ruda woda ..... psiknąłem wd40 i napchałem smaru .... na razie ucichło ale muszę się szykować do wymiany tych wahaczy bo ten już długo nie pociągnie :| ....

plus do tego z tyłu do wymiany tuleje i łączniki stabilizatora

resztą szarpałem i luzów , stuków nie słyszałem

szpala85 - 11-03-2012, 13:09

mam problem :?
wczoraj wieczorem siakoś tak zwróciłem uwagę na odstającą maskę od strony pasażera .... o ile dobrze pamiętam to nigdzie nie waliłem przodem ani też nic nie zostawiłem pod maską ... otworzyłem maskę i wystartowała do góry z wielkim impetem .... okazało się że rozpórka od strony pasażera wadzi o maskę i to porządnie bo jak sie ją zamyka to wystaje 1,5 cm poza nadkole ...... najlepsze jest to że jak zakładałem rozpórkę to nic nie wadziło i maska idealnie się zamykała i wszystko było równe ....

więc nasuwa się jedno pytanie :czy przypadkiem kielich mi się nie urwał :? bo jeżeli tak to jestem w ciemnej dupie :?

Hugo - 11-03-2012, 13:34

szpala85 napisał/a:
czy przypadkiem kielich mi się nie urwał
To straszne, ale też tak pomyślałem :? Jaka korozja?
szpala85 - 11-03-2012, 13:56

korozja jest w tym miejscu od zawsze jak to w galu po prawej stronie bywa :| .....
teraz mi się przypomniało że ostatnio wjechałem w dość dużą dziurę prawą stroną .... budowa obwodnicy na Karpacz wykończyła mojego Gala :( ....

pozostaje mi rozebrać wszystko co jest po prawej stronie i przyjąć smutną prawdę na klate :(

na razie zdjąłem rozpórkę i maska się normalnie zamyka ... na razie :?

robertdg - 11-03-2012, 15:34

Masz oberwany kielich
szpala85 - 11-03-2012, 19:42

dobra rozebrałem wszystko .... i wyjścia są dwa :
1. złomuje galanta
2. kupuję całą ćwiartkę i spawam

z tego co zauważyłem to podłużnice są ok i ten cały element czyli kielich i ta cienka blaszka z przodu (gdzie są bezpieczniki) jest jak by osobnym elementem , zgrzewanym czy spawanym sam nie wiem .... po prostu potrzebuję całą ćwiartkę w dobrym stanie i potem musiał bym wyciąć obecne cholerstwo i wspawać nowe nie ruszając podłużnic :roll:

btw. na moich oczach jak podnosiłem gala kielich poszedł w dół :? .... teraz zdałem sobię sprawę że rozpórka to wszystko trzymała w kupie :?

szpala85 - 11-03-2012, 19:48

i teraz tak kto z forumowiczów ma takiego gala na części :roll: ... kupię prawą przednią ćwiartkę w dobrym stanie .... nie żartuję :roll: pytam poważnie :|
Wszyc - 11-03-2012, 20:28

Chryste! o_O O_o !!

ale masz parcha :P Normalnie jak ja :P sory wiem że nie pomagam :(

Hugo - 11-03-2012, 21:22

Nie do wiary, to nie mogą być japońskie auta :shock: Sorry :wink:
m6riano - 12-03-2012, 07:08

Aaaa..to tak wygląda pordzewiały kielich... :roll:
marycjusz - 12-03-2012, 11:14

O w morde....moje kondolencje......
Wszyc - 12-03-2012, 12:23

:P

Nie no ale tak poważnie to CANAU z allegro ma nadkola całe jak się orietuje :P

Zielu - 12-03-2012, 12:28

ulalala..niedobrze.. :|
Faktycznie masz cały kielich do wstawienia, ale nie martw się-dobre spawanie i będzie się mocno trzymać.

Tomek - 12-03-2012, 13:26

no i to jest porządna rdza, a nie tak jakieś rude wykwity