Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
fck - 29-06-2010, 18:06
ładny ale.... mój ładniejszy
Hugo - 30-06-2010, 00:01
fck napisał/a: | ładny ale.... mój ładniejszy | Bo taki sam
idas - 30-06-2010, 00:10
Powiem Ci że na nowych zdjęciach felgi wyglądają dużo ciekawiej! Może to trawa je trochę ożywiła:] W każdym bądź razie zmieniam zdanie i jestem na tak dla felg!:) A jaśniejsze to już w ogóle kozak będzie.
Hugo - 30-06-2010, 07:56
idas napisał/a: | A jaśniejsze to już w ogóle kozak będzie. | Zgadza sie i dlatego zostaną przelakierowane.
Hugo - 05-07-2010, 23:29
Dzisiaj został wymieniony (za radą diagnosty na BT) wahacz tylny wzdłużny lewy. Podobno miał mieć zerwaną tuleję i na szarpakach latał na boki i góra-dół. Szczerze to gdybym tego nie słyszał i go odkręcił to nie miałbym do tej tulei żadnych zastrzeżeń. Jutro się okaże czy przestanie stukać z tyłu i przede wszystkim czy auto będzie bardziej stabilne przy większych prędkościach (przy bocznym wietrze szczególnie). Tył lubił sobie pływać i był "nerwowy". Zobaczymy.
sebo199 - 05-07-2010, 23:45
Będzie dobrze. Zobaczysz. Inna jazda.
Hugo - 06-07-2010, 08:21
sebo199 napisał/a: | Będzie dobrze. Zobaczysz. Inna jazda. | Racja. Jakbym wsiadł do innego auta. Jedzie jak po sznurku, ale nadal coś (dużo ciszej), ale stuka. Będzie to górna tuleja zwrotnicy.
sebo199 - 06-07-2010, 08:26
Ja robiłem te tuleje razem z wahaczami. Te luzy chyba idą w parze.
Hugo - 06-07-2010, 11:47
Właśnie wróciłem z terenu. Na dodatek cały czas pada deszcz. Wrażenia z jazdy na nowym wahaczu: nie do wiary! To auto samo jedzie! I to przez jeden głupi wahacz tylny. Świetnie, oby tak dalej.
Hugo - 09-07-2010, 00:32
Nie wytrzymałem i muszę się tym pochwalić. Jak już gdzieś pisałem wyczyściłem przepustnicę wraz z rozebraniem jej na czynniki pierwsze. Odkręcona została każda możliwa śrubka. Wszelkie stożki regulujące powietrze (np. śruba wolnych obrotów) wyczyszczone na połysk wodnym papierem na mokro z nagaru. Po tych zabiegach już tydzień nie poznaję auta. Po kolei. Przyśpiesza od niskich obrotów jak dziki, wkręca się bez najmniejszego zawahania i ciągnie równo do końca, wolne obroty w żadnym przypadku nie spadają poniże 850 i nic nie trzęsie Klima, bieg (A/T), ogrzewanie szyby tylnej i obroty cały czas na 850-900. Niewiarygodne, bo wcześniej już by dawno przygasał. Żadnego falowania obrotów. Najlepsze na koniec, przepustnica wyregulowana "na słuch" lub inaczej "na oko" i w chwili obecnej spalanie LPG wynosi ok. 12 l/100 km (czyli dobre 2 litry mniej) i jeszcze jeżdżę (coś jest w zbiorniku) . Dodam, że jeżdzę ostatnio tylko po mieście i na krótkich odcinkach oraz w 50% na klimie w trybie ECO (ciekawe ile spali w trasie ).
Oby tak dalej, może wreszcie to auto zacznie ze mną współpracować.
Psikus - 09-07-2010, 22:15
Hugo, ja nie mogę zrozumieć, dlaczego chcesz wymienić tapicerkę ze sporta za którą duża część forumowiczów ( w tym ja ) gotowa jest zabić na taką pospolitą beżową skórę, która w ogóle średnio do srebrnego gala pasuje...
robertdg - 09-07-2010, 22:24
Psikus, nie narzekaj, Hugo wymieni tapicerke na skóre, a Tobie sprzeda tapicery ze Sporta i wszyscy będą zadowoleni
Hugo - 10-07-2010, 10:26
Psikus skóra jest skóra robertdg napisał/a: | Psikus, nie narzekaj, Hugo wymieni tapicerke na skóre, a Tobie sprzeda tapicery ze Sporta i wszyscy będą zadowoleni | Dokładnie Na sprzedaż będzie całe wnętrze oprócz deski rozdzielczej i wykładziny na podłodze.
Psikus - 10-07-2010, 21:15
A co mi po tapicerkach z sedana i to jeszcze bez deski?:) a plastiki pod deską też będa wymieniane na beżowe? czy bedzie dywan,deska i podsufitka czarne, a boczki i siedzenia beżowe? w ogóle to na alledrogo są siedzenia z sedana czarne, może lepiej czarną skórę? wtedy cały środek na czarno, mniam
Hugo - 10-07-2010, 21:30
Zapewne nie uda mi się kupić skóry z europejczyka, więc na beżowe plastiki pod deską będę polował później. Dywan zostawię czarny, podsufitka również będzie czarna. Czarna skóra nie podoba mi się tak jak beżowa. Czarna podsufitka i wykładzina chyba będzie fajnie kontrastować z górną częścią deski i boczków drzwiowych. Aha tylna półka też miałaby raczej zostać czarna (choć jeszcze nie wiem do końca).
|
|
|