To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [OT Śląski]

Tomashi - 08-03-2010, 10:46

Witam,
szukam na Forum informacji, gdzie mogę (okolice Rudy Śląskiej) podjechać podpiąć Cari do kompa.
Nie znalazłem - ktoś z Koleżanek/kolegów wie? Jestem z Rudy Śląskiej, więc gdzieś w okolicach. I jaki koszt takiej diagnozy?

Anonymous - 08-03-2010, 12:59

Tomashi napisał/a:
Witam,
szukam na Forum informacji, gdzie mogę (okolice Rudy Śląskiej) podjechać podpiąć Cari do kompa.
Nie znalazłem - ktoś z Koleżanek/kolegów wie? Jestem z Rudy Śląskiej, więc gdzieś w okolicach. I jaki koszt takiej diagnozy?

http://forum.mitsumaniaki...p=598208#598208

Tomashi - 08-03-2010, 13:01

Łoo - dzięki Kolego! :)
Byłeś tam? Spoko goście - jakieś problemy?

misjonarz. - 08-03-2010, 19:14

jeżeli chodzi o alfa serwis to oni mi zakładali gaz. to juz prawie 2 lata i spokój więc mam nadzieję że dobrze robią.
JCH - 08-03-2010, 20:47

W innym temacie
nix napisał/a:
Jestem świezym forumowiczem jak i posiadaczem Gala. Obecnie przebywam w Bytomiu i bardzo chetnie przyjade na spot
Ci Cie przygnało do naszego jakże pięknego miasta :?: Bo chyba nie świeże powietrze i piękno krajobrazu ;)
Anonymous - 09-03-2010, 09:28

Tomashi napisał/a:
Łoo - dzięki Kolego! :)
Byłeś tam? Spoko goście - jakieś problemy?

Zero problemów. Co prawda gościu nie miał oprogramowania do 1.6 90KM i 99KM, więc ostatecznie w tym serwisie nie dostałem odpowiedzi co jest nie tak, ale na szczęście sprawdzenie w tym wypadku było gratis.

pepi - 09-03-2010, 15:31

hejka

szukam kogos kto ma chody w świecie opon i za dobra kase skołuje mi opony do mojego nowego miska rozmiar 16 ( musza byc gitarowe )

pozdrawiam

pawliku - 09-03-2010, 15:35

zaraz z jednym pogadam :)

wogóle to jak już twój jezdzi to przyjedz sie pochwalić :D :P

krzychu - 15-03-2010, 16:54

Taka sytuacja wczoraj godzina między 20 a 21 (godzina jest ważna). Droga Bielsko-Żywiec odcinek w okolicach Pietrzykowic (po za teren zabudowanym ale stoi tam znak 70km/h ale co kawałek skrzyżowanie ciężko interpretować czy jest 70 czy 90 w tym miejscu ale to mniej ważne). No i co widzę (znaczy wcześniej słyszałem na CB) misiaków w Kile Ceed w nieoświetlonym miejscu w nie oświetlonym radiowozie i podobno z suszarką w środku... I z tego co słyszałem zatrzymują...
To normalne?

A pytam dlatego że kiedyś czytałem że kontroli po zmierzchu NIE przeprowadza się po za terenem zabudowanym. A kontrola policji powinna się odbywać w miejscu OŚWIETLONYM oraz w pobliżu oznakowanego świetnie radiowozu (postojówki i znaczek na dachu oświetlony) oczywiście policjant powinien być w pełnym rynsztunku.

Jest też zastrzeżenie że jeśli ktoś boi się zatrzymać (bo np. boi się napaści na podpuchę) to może się nie zatrzymać i podjechać na najbliższą komendę.

Ktoś wiec jak to dokładnie jest? Mogą/nie mogą zatrzymać/kontrolować?

Ps. Pomijam że na wlocie do Żywca (2-3km dalej) stali w busiku ale to już było w terenie zabudowanym, w miejscu oświetlony, a bus był oznakowany i oświetlony odpowiednio.
Ps2. Może 1-2 miesiące temu stali z kolei w Żywcu pod bułgarowską (koła stacji Bliska) też w miejscu nie oświetlonym, w nieoświetlonym samochodzie ale teren zabudowany nie wiem może marnowali czas bo nie widziałem ani nie słyszałem żeby zatrzymywali.

JCH - 15-03-2010, 18:37

krzychu napisał/a:
Taka sytuacja .... No i co widzę (znaczy wcześniej słyszałem na CB) misiaków w Kile Ceed w nieoświetlonym miejscu w nie oświetlonym radiowozie i podobno z suszarką w środku... I z tego co słyszałem zatrzymują...
To normalne?
Trzeba zajrzeć do ustawy/rozporządzenia :roll:
Ogólnie to jest krzywe bo weź im potem udowodnij, że się chowali i czaili :?
Mnie się kojarzy taka sytuacja, że pan policjant machał po prostu ręką, co można odczytać, że chciałby się na stopa zabrać ;) A powinien lizakiem :lol:

krzychu - 18-03-2010, 13:47

Apropo tego tunelu w Lalikach. Kilkadziesiąt godzin po otwarciu tunel jest znowu zamknięty i to chyba nawet dalej. Brakuje jakiś zezwoleń bo to droga w jakimś ciągu europejskim i dodatkowo dokumentacja jest wymagana... Coś tam jeszcze pisali że tak naprawdę to nie ma kto takiej dokumentacji i opinii niezależnej wydać :finga: Tak że tunel wybudowany, oddany a leży zamknięty. Tam mają być jeszcze 1 albo 2 tunele w ciągu drogi Bielsko->Zwardoń ale zaczynam mieć wątpliwości czy dożyjemy.
Jogurt - 23-03-2010, 20:09

ludziska ma ktoś sprzedać sprawne aku 45-50Ah ? piszcie na pw jak co. + i - bez znaczenia po której stronie. temat pilny
nix - 26-03-2010, 11:59

JCH napisał/a:
W innym temacie
nix napisał/a:
Jestem świezym forumowiczem jak i posiadaczem Gala. Obecnie przebywam w Bytomiu i bardzo chetnie przyjade na spot
Ci Cie przygnało do naszego jakże pięknego miasta :?: Bo chyba nie świeże powietrze i piękno krajobrazu ;)

Tak ani powietrze ani okolice to nie byly :D Praca, ale w ciagu miesiaca uciekam dalej, to tylko taki przystanek. :lol:

pyjte - 07-04-2010, 12:32

Morfi ale masz zdjęcie profilowe, Ci powiem utyłeś :D :D :D
londolut - 07-04-2010, 12:35

pyjte napisał/a:
Morfi ale masz zdjęcie profilowe, Ci powiem utyłeś :D :D :D
Spuchnął bo się roboty złapał :D Remont go męczy :lol: