To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX -zapisy

slawekgr - 05-12-2010, 12:23

Ciekawe jak ja mam umowę podpisaną w listopadzie to jaką wersje dostane czy okrojoną czy taką jaka obowiązywała w dniu podpisania umowy. A odbiór tez mam na kwiecień
Jerry_1 - 05-12-2010, 13:16

slawekgr napisał/a:
Ciekawe jak ja mam umowę podpisaną w listopadzie to jaką wersje dostane czy okrojoną czy taką jaka obowiązywała w dniu podpisania umowy. A odbiór tez mam na kwiecień

Slawekgr - a czy w umowie masz jakąkolwiel klauzulę o możliwych różnicach w kompletacji, co mogłoby skutkować ceną ? Jestem bardzo ciekaw, bo sam myślę o zamówieniu ASX. Ale skoro istnieje takie ryzyko (oskubanie wyposażenia) z zestawieniem faktu wzrostu ceny, to chyba poczekam. Pozdrawiam szystkich !

Krzysiek.B - 05-12-2010, 13:16

Jeśli to będzie rocznik 2011 to najprawdopodobniej już ta okrojoną bo ja o taka się pytałem. Stary rocznik jeszcze będzie po staremu.
wlodeks - 05-12-2010, 14:14

Panowie, umowa jest po to aby zobowiązywała do czegoś obie strony. W tym wątku pisałem już, że nie bardzo wierzę w skuteczność tego typu umów w przypadku opóźnienia dostawy. Tym niemniej jeżeli chodzi o kompletację to akurat tutaj można trochę powalczyć. Powiem z mojego doświadczenia. Zamawiałem wersję Instyle Navi. Zauważyłem, że kamera cofania w zależności od materiałów, raz jest w kompletacji a raz jej nie ma. Przy sporządzaniu umowy po prostu kazałem wpisać, że w cenie jest nawigacja i kamera. Samochód przyszedł... oczywiście bez kamery bo to podobno jest błąd na stronie internetowej itd. Nie zanadto mnie to interesowało bo miałem konkretnie wpisany ten element wyposażenia a nie tylko nazwę Instyle Navi, która ujmożliwiałaby różne interpretacje. Tak więc nie ma co deliberować o tym "co będzie gdy będzie" tylko trzeba wpisać do umowy/zamówienia elementy kompletacji i już.
Jerry_1 - 05-12-2010, 21:09

wlodeks napisał/a:
Panowie, umowa jest po to aby zobowiązywała do czegoś obie strony. W tym wątku pisałem już, że nie bardzo wierzę w skuteczność tego typu umów w przypadku opóźnienia dostawy. Tym niemniej jeżeli chodzi o kompletację to akurat tutaj można trochę powalczyć. Powiem z mojego doświadczenia. Zamawiałem wersję Instyle Navi. Zauważyłem, że kamera cofania w zależności od materiałów, raz jest w kompletacji a raz jej nie ma. Przy sporządzaniu umowy po prostu kazałem wpisać, że w cenie jest nawigacja i kamera. Samochód przyszedł... oczywiście bez kamery bo to podobno jest błąd na stronie internetowej itd. Nie zanadto mnie to interesowało bo miałem konkretnie wpisany ten element wyposażenia a nie tylko nazwę Instyle Navi, która ujmożliwiałaby różne interpretacje. Tak więc nie ma co deliberować o tym "co będzie gdy będzie" tylko trzeba wpisać do umowy/zamówienia elementy kompletacji i już.

Wlodeks - niby racja. Twoim prawem będzie odstąpienie od umowy, a dealer klienta już na Twoje auto znajdzie. Po prostu zachłysnęli się tym popytem i szaleją (wzrost ceny, zapowiedzi odchudzenia wyposażenia standardowego). Niby takie prawo rynku, ale konkurencja nie śpi. Zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam wszystkich

slawekgr - 05-12-2010, 21:35

Aż podjadę jutro do salonu się zapytam jak to będzie w moim przypadku gdy mam umowę podpisaną 14 listopada.

[ Dodano: 06-12-2010, 12:41 ]
Byłem i się dowiadywałem i fakt że będą okrojone wersje ale tylko z silnikami Diesel. Wersje w benzynie zostają bez zmian.

Krzysiek.B - 08-01-2011, 19:15

Ktoś może już w tym roku zamawiał ASX i może mi coś powiedzieć o jego nowej cenie i pierwszych dostawach do Polski. Pytam bo po świętach udałem się do salonu celem zamówienia samochodu rocznik oczywiście 2011. Podczas rozmowy sprzedawca zbytnio nie chciał przyjąć zamówienia tłumacząc się że nie mogą mi teraz podać nowej ceny samochodu ani też kiedy będę mógł go odebrać. Nadmienili że z tego co już wiedzą będzie mały poślizg w nowych rocznikach i pierwsze mogą być dopiero w MAJU :shock: Na koniec dowiedziałem się że to bez żadnej różnicy czy samochód zamówię w dniu którym tam byłem czy dopiero po nowym roku.
Krzychuuu - 08-01-2011, 19:30

Po nowym roku (3.1.2011) ASX staniał o 3000 zł. Zamówiłem w poniedziałek 3 stycznia model z 2010 ASX 1.6 Invite, w piątek dostałem papiery na niego, w poniedziałek jadę zarejestrować i myślę, że w przyszłym tygodniu będę już jeździł :)
slawekgr - 08-01-2011, 20:02

Krzysiek.B po prostu diler Cię zbył wciskając ci bajki. Zobaczcie że w nowym roku dali rabat 3 tyś zł ale wcześniej sztucznie podnieśli ceny aby dać rabat i dlatego nie chciał abys podpisał jeszcze w grudniu umowę. Ja mam zapewnienie nie tylko od dilera ale także od MMC że samochód który zamówiłem 14 listopada czyli rocznik 2011 będzie w Polsce pod koniec marca!!!!!!
irekmiecz - 08-01-2011, 20:55

:?: Nie wiem od jakiej wartości wyliczono rabat 3000zł.
Skoro cena z grudnia 2010r. Invite 1.6 = 74490zł. a obecna = 72340zł. to różnica = 2150zł. Może to i mało istotne lecz co najmniej nie poważne z strony Mitsubishi Polska

Krzychuuu - 08-01-2011, 21:26

irekmiecz w tym rabacie mógł też trochę namieszać VAT który wzrósł z 22 na 23%.
slawekgr - 08-01-2011, 21:36

Według mnie jest to sztuczne podniesienie ceny od 1 stycznia i od razu dany rabat. Jest to coś w stylu co robią Euro rtv Agd. Ale macie racje że jest to niepoważne ze strony Mitsubishi
Krzysiek.B - 08-01-2011, 22:02

W takim razie po niedzieli udam się ponownie i zobaczę co mi tym razem powiedzą a jak coś to zmienię salon na Katowice albo Kraków. Z tym odbiorem w marcu to mnie zaskoczyłeś bo mi mówili że marcu będą na cle a w kwietniu dopiero w sprzedaży to usłyszałem w salonach w Katowicach bo w Częstochowie wszystko się jeszcze przeciągało z uwagi na jakieś poślizgi
jan1994 - 08-01-2011, 22:12

Cena ASX 1,6 invite w listopadzie i wcześniej wynosiła 72990 - obecnie 72340, więc faktyczny upust rocznikowy wynosi 650 zł. Jeśli doliczymy wzrost vatu (ok.600 zł) to ostateczny upust na jaki obecnie zdecydowała się MMC wynosi 1250 zł. Myślę, że to trochę za mało jak na wyprzedaż rocznika :lol:
Krzysiek.B - 08-01-2011, 22:15

Dlatego warto zaczekać na nowe 2011 roczniki