Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)
robertdg - 21-12-2011, 07:43
Krzyzak napisał/a: | Derpin napisał/a: | mocniejszej siły parafazji | co to takiego?? | Wyrażasz się płynnie, ale wprowadzasz błędy wyrazowe (przekręcasz literki/używasz innego wyrazu niż byś chciał)
Anonymous - 21-12-2011, 09:59
Krzyzak napisał/a: | co to takiego?? |
robertdg napisał/a: | Wyrażasz się płynnie, ale wprowadzasz błędy wyrazowe (przekręcasz literki/używasz innego wyrazu niż byś chciał) |
autokorekcie w firefoxie nie można ufać ale niech ja Was szydercy złapię tylko na jakimś błędzie challenge accepted
robertdg - 21-12-2011, 18:10
Ja się nie czepiam, tylko wyjaśniam, jak jestem bardzo przemęczony to jestem podatny na róznego typu afazje
deejay - 21-12-2011, 18:17
Derpin napisał/a: | to kupiłem różowe borygo |
Ale przydziadowałeś Co najmniej kupiłbym Petrygo
Hugo - 21-12-2011, 20:58
Derpin napisał/a: | kupiłem różowe borygo | Borygo kojarzy mi sie tylko z jednym: Jelcz lub Autosan i ten napis w górnym rogu przedniej szyby: NIEDOTARTY i poniżej ZALANY BORYGO. Pamiętacie to?
m6riano - 23-12-2011, 17:17
wilk88 napisał/a: | Ja już wymieniałem chłodnicę 2 razy, |
A ja na szczęście ani razu...;-)
Anonymous - 06-01-2012, 23:21
mały updejt bieżący stan na zegarach trochę ponad 218 tys, czyli przez grudzień wyjeździłem gdzieś 4 tysiące ,
wypadła akurat wymiana oleju standardowo co 10 tys olej valvo + filterek knecht, do tego wymiana filterków gazu.
przyszedł też kolejny grat do miśka tłumik końcowy, wymiana pewnie w poniedziałek, oraz chyba w drodze jest już do mnie paczka od Japaneze z wahaczami tylnymi i śrubami mimośrodowymi na tył, do tego przedni prawy prosty zaczął skrzypieć więc w poniedziałek muszę coś zamówić i tutaj kwestia co... srl + guma z hultaja czy 555 ? sam nie wiem czytałem oba wątki o zawieszeniu i jeszcze większy bałagan mam w głowie...
fj_mike - 06-01-2012, 23:23
Derpin, ja miałem ori proste.
Zregenerowałem na Rydla i cieszę się dalej.
Pamiętaj, że kiera będzie baaardzo ciężko chodziła po regeneracji
Anonymous - 06-01-2012, 23:37
no właśnie nie wiem czy regenerować, bo musiałbym przy okazji wymienić tuleje, akurat w prawym są już w średnim stanie, jak zaglądałem tam przed wyjazdem w czasie którego zaczęło skrzypieć, a z tego co na szybko szukałem to nie ma ich w Intercarsie czy allegro, ew zostaje Japaneze.... poligumek jakoś nie chcę
fj_mike - 06-01-2012, 23:40
Derpin, a ile kosztuje ori. Nie wiem ale rzucam luźno pytanie
Anonymous - 06-01-2012, 23:43
ktoś coś gdzieś pisał że niby autoTW ma po ~280 zł a u Japaneze niby koło 300 zł (w poniedziałek zadzwonię to dowiem się dokładnie ) więc jeżeli jakoś taka jak na pierwszy montaż to cena dosyć rozsądna, tylko kwestia ile to wytrzyma, chciał bym minimum 2 lata pojeździć na org czyli jakieś 80 tysi, jak ma być zamiennik to te 40 tysi musi wytrzymać bez roboty
fj_mike - 06-01-2012, 23:47
Derpin, miałem na myśli same tuleje, sorka za niedoprecyzowanie pytania
Krzyzak - 07-01-2012, 14:29
właśnie montuję proste SLR - z Allegro, bo tam ciut taniej niż u Marucha
gumy oczywiście zmienione, bo na prostych były gorsze niż na bananach SH
guma ta sama, tylko tulejka osadzająca musi mieć 1.5 mm większą średnicę - inaczej rozerwie gumę
dawidoski13 - 12-01-2012, 12:32
Derpin, czy Twoje alufelgi to eta beta? Czy jakos tak... bo sa bardzo podobne na alledrogo...
Anonymous - 12-01-2012, 14:09
dawidoski13, niestety nie, moje felgi to chińczyk PDW, wzorowany chyba na jakimś Advanie czy Rocie, jak to ładnie niektórzy piszą "replika felgi" że się znaczy wprost chińska kopia modelu nie znam ale już nie ma ich na allegro, ale Eta beta również ładna felga i na galancie świetnie by wyglądała.
a jak już tutaj piszę, to z ostatnich napraw wleciał nowy tłumik końcowy, wreszcie cisza i spokój, do tego mam głupie wrażenie że auto jak by lepiej się zbierało... stary tłumik rozszedł się na zgrzewie tak jak mówił Robert ale już nie było tam co poprawiać, dodatkowo w środku było słychać że z wygłuszenia został raczej proszek...
no i galancik dostał kolejny prezencik o którym co niektórzy już wiedzą Strut bar z VR4 czyli po polskiemu rozpórka, albo spinacz jak napisała mi jedna koleżanka auto stało się lepiej sterowne w szybkim zakręcie, choć ciężko to teraz dokładnie sprawdzić bo ogólnie mokro i ślisko. Rozpórka kupiona od Cuuuube za co mu serdecznie dziękuję.
|
|
|