To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

robertdg - 21-12-2011, 07:43

Krzyzak napisał/a:
Derpin napisał/a:
mocniejszej siły parafazji
co to takiego??
Wyrażasz się płynnie, ale wprowadzasz błędy wyrazowe (przekręcasz literki/używasz innego wyrazu niż byś chciał) :mrgreen:
Anonymous - 21-12-2011, 09:59

Krzyzak napisał/a:
co to takiego??

robertdg napisał/a:
Wyrażasz się płynnie, ale wprowadzasz błędy wyrazowe (przekręcasz literki/używasz innego wyrazu niż byś chciał) :mrgreen:

autokorekcie w firefoxie nie można ufać :P ale niech ja Was szydercy złapię tylko na jakimś błędzie ;) :P challenge accepted :tfrag: :mrgreen:

robertdg - 21-12-2011, 18:10

Ja się nie czepiam, tylko wyjaśniam, jak jestem bardzo przemęczony to jestem podatny na róznego typu afazje :P
deejay - 21-12-2011, 18:17

Derpin napisał/a:
to kupiłem różowe borygo

Ale przydziadowałeś :P :mrgreen: Co najmniej kupiłbym Petrygo

Hugo - 21-12-2011, 20:58

Derpin napisał/a:
kupiłem różowe borygo
Borygo kojarzy mi sie tylko z jednym: Jelcz lub Autosan i ten napis w górnym rogu przedniej szyby: NIEDOTARTY i poniżej ZALANY BORYGO. Pamiętacie to?
m6riano - 23-12-2011, 17:17

wilk88 napisał/a:
Ja już wymieniałem chłodnicę 2 razy,

A ja na szczęście ani razu...;-)

Anonymous - 06-01-2012, 23:21

mały updejt ;) bieżący stan na zegarach trochę ponad 218 tys, czyli przez grudzień wyjeździłem gdzieś 4 tysiące ,

wypadła akurat wymiana oleju standardowo co 10 tys olej valvo + filterek knecht, do tego wymiana filterków gazu.

przyszedł też kolejny grat do miśka tłumik końcowy, wymiana pewnie w poniedziałek, oraz chyba w drodze jest już do mnie paczka od Japaneze z wahaczami tylnymi i śrubami mimośrodowymi na tył, do tego przedni prawy prosty zaczął skrzypieć więc w poniedziałek muszę coś zamówić i tutaj kwestia co... :roll: srl + guma z hultaja czy 555 ? sam nie wiem czytałem oba wątki o zawieszeniu i jeszcze większy bałagan mam w głowie... :rolleyes:

fj_mike - 06-01-2012, 23:23

Derpin, ja miałem ori proste.
Zregenerowałem na Rydla i cieszę się dalej.
Pamiętaj, że kiera będzie baaardzo ciężko chodziła po regeneracji ;)

Anonymous - 06-01-2012, 23:37

no właśnie nie wiem czy regenerować, bo musiałbym przy okazji wymienić tuleje, akurat w prawym są już w średnim stanie, jak zaglądałem tam przed wyjazdem w czasie którego zaczęło skrzypieć, a z tego co na szybko szukałem to nie ma ich w Intercarsie czy allegro, ew zostaje Japaneze.... poligumek jakoś nie chcę :P
fj_mike - 06-01-2012, 23:40

Derpin, a ile kosztuje ori. Nie wiem ale rzucam luźno pytanie ;)
Anonymous - 06-01-2012, 23:43

ktoś coś gdzieś pisał że niby autoTW ma po ~280 zł a u Japaneze niby koło 300 zł (w poniedziałek zadzwonię to dowiem się dokładnie ) więc jeżeli jakoś taka jak na pierwszy montaż to cena dosyć rozsądna, tylko kwestia ile to wytrzyma, chciał bym minimum 2 lata pojeździć na org czyli jakieś 80 tysi, jak ma być zamiennik to te 40 tysi musi wytrzymać bez roboty :P
fj_mike - 06-01-2012, 23:47

Derpin, miałem na myśli same tuleje, sorka za niedoprecyzowanie pytania ;)
Krzyzak - 07-01-2012, 14:29

właśnie montuję proste SLR - z Allegro, bo tam ciut taniej niż u Marucha
gumy oczywiście zmienione, bo na prostych były gorsze niż na bananach SH
guma ta sama, tylko tulejka osadzająca musi mieć 1.5 mm większą średnicę - inaczej rozerwie gumę

dawidoski13 - 12-01-2012, 12:32

Derpin, czy Twoje alufelgi to eta beta? Czy jakos tak... :P bo sa bardzo podobne na alledrogo...
Anonymous - 12-01-2012, 14:09

dawidoski13, niestety nie, moje felgi to chińczyk PDW, wzorowany chyba na jakimś Advanie czy Rocie, jak to ładnie niektórzy piszą "replika felgi" że się znaczy wprost chińska kopia :P modelu nie znam ale już nie ma ich na allegro, ale Eta beta również ładna felga i na galancie świetnie by wyglądała.

a jak już tutaj piszę, to z ostatnich napraw wleciał nowy tłumik końcowy, wreszcie cisza i spokój, do tego mam głupie wrażenie że auto jak by lepiej się zbierało... stary tłumik rozszedł się na zgrzewie tak jak mówił Robert ale już nie było tam co poprawiać, dodatkowo w środku było słychać że z wygłuszenia został raczej proszek...

no i galancik dostał kolejny prezencik o którym co niektórzy już wiedzą :P Strut bar z VR4 czyli po polskiemu rozpórka, albo spinacz jak napisała mi jedna koleżanka :P auto stało się lepiej sterowne w szybkim zakręcie, choć ciężko to teraz dokładnie sprawdzić bo ogólnie mokro i ślisko. Rozpórka kupiona od Cuuuube za co mu serdecznie dziękuję.