To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

marycjusz - 13-06-2013, 11:52

kaczka81s dzięki :)

To teraz jeszcze z innej beczki. Może ktoś ma z was na zbyciu 2 blaszki/sprężynki mocujące klocki hamulcowe (na przód). Kurde moje mi się rozsypały przy wymianie klocków - założyłem na razie po jednej na każdą stronę ( bo dwie zostały w dobrym stanie) , i teraz klocki mają lekki luz i wjeżdżam np. na kostkę brukową, czy lekkie niedoskonałości nawierzchni i brzęczą jakby zawieszenie miało się zaraz urwać :)

Szukałem na allegro, ale jakoś nie mogę tego znaleźć :-X

Soner - 14-06-2013, 19:56

Intercars ma to w swojej ofercie jako Zestaw montażowy klocków hamulcowych.
kaczka81s - 15-06-2013, 01:27

Soner napisał/a:
Intercars ma to w swojej ofercie

Zgadza się sprawdzałem, cena około 35 zł firmy Quick Brake. A tak z innej beczki te blaszki prawidłowo powinny być wymieniane razem z klockami, bo po nich mają się klocki ślizgać. W praktyce wygląda to tak że wymienia się je jak się rozlecą, albo jak są mocno zardzewiałe i klocki nie chcą się po nich ślizgać.

rsx - 21-06-2013, 22:07

Moje pytanie dostyczy E52A w sedanie, fabryczne kapcie R14, nie orientuje sie ktos, czy sruby pasuja pod 15''?
jacek11 - 21-06-2013, 22:29

rsx, napisz konkretnie o co chodzi :wink:
rsx - 22-06-2013, 03:19

Chce zmienic seryjne stalowki 14'' na alu 15''. Chce sie dowiedziec czy rozstaw srub pasuje i czy nie bedzie z tym problemu :)
jacek11 - 22-06-2013, 13:01

Musisz kupić felgi z odpowiednim rozstawem :wink: w galach mamy rymiar 4x114,3.otwór centrujący wynosi 67,1mm.tych wymiarów musisz się trzymać.
rsx - 22-06-2013, 17:44

dzieki wielkie! nie zdazylem jeszcze nawet po instrukcje obslugi siegnac! :)
Wojciech Bogacz - 08-07-2013, 15:37

A ja mam taki zapytnik do posiadaczy E5tek heh...

Od środka na szybie siada mi takie coś troszkę jakby tłustawe czy co... tak jakby szyba parowała, tyle że to nie para i trzeba ścierać tymi husteczkami do szyby. Jak się dobrze wytrze raz to jest ze 2-3 miesiące ale się w końcu nazbiera - ktoś miał może coś podobnego ? Piszę od razu, że mam bez przerwy włączony nawiew - raz na szybę a raz nie - ale bez klimy bo nie działa.

jacek11 - 08-07-2013, 16:25

Wojtek,to całkiem normalna rzecz :) to nic innego jak spaliny z aut jadących z przodu :evil: nasze gale nie posiadają filtra kabinowego,i nie ma co tego wyłapać.Trzeba nie jeździć za ropniakami,i powinno być ok :mrgreen:
Wszyc - 08-07-2013, 19:14

Nie kichaj na szybe :P a tak w ogóle co u was panowie jakieś nowości u kogoś w galancie? :) jakieś nowe dziurki w nadkolach? :P
marycjusz - 08-07-2013, 23:10

U mnie od tygodnia naprawiana jest klima :) Nowa (używana) chłodnia już siedzi, teraz szukam przewodu od chłodnicy do skraplacza - może ma ktoś na stanie ? :) Taki krótki przewodzik zakończony takimi samymi końcówkami :)
jacek11 - 08-07-2013, 23:21

Wszyc napisał/a:
jakieś nowe dziurki w nadkolach? :P

nowych nie ma :P ogólnie,to jest tylko jedna,ale za to taka,że nadkola nie widać :mrgreen:

Soner - 09-07-2013, 06:55

U mnie na szczęście nowych dziurek nie ma, ale za to pięknie się świeci po wypolerowaniu.
marycjusz, też szukałem przewodu takiego i mi chłodziarz dorobił. A co ze starym? Masz z niego te płaskie elementy co na końcach przewodów są? Żeby je dobrać to był problem.
A ja mam pytanie odnośnie działania sprężarki od klimy: Jak załącze klimę to samochód dostaje wibracji. Podczas jazdy wibracje nie są wyczuwalne przy ok <2000 rpm. Ale na postoju nawet >3000 rpm. Ma ktoś pomysł co to?
A klima to coś fantastycznego. Lecz klima+automat+ Lpg = emerycka jazda. Nawet przycisk O/D nie pozwala przyśpeszyć w miare. Coś za coś.

Wojciech Bogacz - 09-07-2013, 09:26

jacek11 napisał/a:
to nic innego jak spaliny z aut jadących z przodu nasze gale nie posiadają filtra kabinowego

A to żeś mnie zdziwił teraz... byłem od zawsze przekonany, że takowy filtr jest... Ale to można chyba zweryfikować... może w tą sobotę ??? 8)
Wszyc napisał/a:
a tak w ogóle co u was panowie jakieś nowości u kogoś w galancie? jakieś nowe dziurki w nadkolach?

Chmmm.... nowych dziur brak. Są stare. Tylko większe 8) A tak na poważnie to u mnie nie dzieje się nic, bo kasy brakuje i trzeba jakoś sobie radzić heh.
Jedyną rzecz jaką założę to będą gumki stabilizatora przedniego bo stare się zużyły więc nowe się się wrzuci i będzie git.

Z nowości także mogę dodać fakt, że w końcu przetarł mi się boczek fotela kierowcy i gąbka mi się sypie :P

Tak w ogóle to coraz bardziej mnie zbiera na zmianę mojego kanapowozu... Diamante mi się marzy :) Koniecznie 24V z automatem :)