Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT
kochajj - 11-07-2012, 20:51
można to zrobić tak co by opiłki nie wleciały do wydechu...
Bartek - 11-07-2012, 20:57
swinks_UK, gorzej jak opiłek wklinuje się między łopatki turbiny - jej zgon będzie szybki i efektowny.....
kochajj, zdradź najpierw jak tam wsadzić wiertarkę, potem gwintownik, a na końcu dokręcić sondę...... a wiercenie i gwintowanie bez opiłków też chętnie dowiem się jak zrobić
adaxo, ja twierdzę, że trzeba - Tomkowie są innego zdania
adaxo - 11-07-2012, 20:58
hehe, już taki był co 'piaskował' wewnątrz kolektor dolotowy, jeden trzymał silnik na wysokich obrotach a drugi sypał piasek (o dziwo do piaskowania) w kolektor
danino88 - 11-07-2012, 21:21
| Cytat: | kochajj, zdradź najpierw jak tam wsadzić wiertarkę, potem gwintownik, a na końcu dokręcić sondę...... a wiercenie i gwintowanie bez opiłków też chętnie dowiem się jak zrobić |
wsadzić i dokręcić się da, ale wiertarki i gwintownika ojjj tu już ciężko to widzę.
Panowie, u mnie na czujniku EGT wczoraj było max 850 stopni na tylnym kolektorze. Najprawdopodobniej czujnik się przegrał, ale nie wykluczam także możliwości wypięcia się wtyczki, po prostu wsadziłem inny działający Aktualnie auto bez problemu śmiga na LPG, spalanie jeszcze nie znane. AFR z tego co wiem to ustawione około 14,2-14,7, chyba ok ?
Przykra wiadomość dla pomorskiego to taka że jednak białas jedzie do Jastarni ale
...
...
...
...
...
31 lipca Julia raczej pojedzie pierwszy raz, w taką długą podróż, ponownie do Jastarni
kochajj - 11-07-2012, 21:22
| Bartek napisał/a: | swinks_UK, gorzej jak opiłek wklinuje się między łopatki turbiny - jej zgon będzie szybki i efektowny.....
kochajj, zdradź najpierw jak tam wsadzić wiertarkę, potem gwintownik, a na końcu dokręcić sondę...... a wiercenie i gwintowanie bez opiłków też chętnie dowiem się jak zrobić
adaxo, ja twierdzę, że trzeba - Tomkowie są innego zdania |
a wystarczy pomysleć....
odkręcasz dyfer i robisz to od spodu (mam tak zrobione w wejściu do turbo)... opiłki do góry nie polecą, a resztki spokojnie neodymem wyłapiesz...
swinks_UK - 11-07-2012, 22:01
| Bartek napisał/a: |
adaxo, ja twierdzę, że trzeba - Tomkowie są innego zdania |
Nie "Tomkowie", tylko Tomek.
Ja ironizowałem.
danino88 - 12-07-2012, 08:05
biały już w Jastarni, jak ktoś planuje zakup galanta kombi to zapraszam na oględziny
Bartek - 12-07-2012, 08:14
| Cytat: | | odkręcasz dyfer i robisz to od spodu |
Czyli 3 cylinder, lepiej mieć w 1
| kochajj napisał/a: | | opiłki do góry nie polecą, a resztki spokojnie neodymem wyłapiesz... |
Z całym szacunkiem, nie masz pojęcia co piszesz..... opiłki przy nawet ekstremalnie wolnych obrotach latają we wszystkie strony - żeliwo jest miękkie, więc na końcu otworu zawsze powstaną duże zadry, które spokojnie polecą tak daleko, że ich nie wyciągniesz żadnym neodymem , następnie przy gwintowaniu powstają piękne spiralki (z którymi wiem jak sobie poradzić i nie jest to neodym ani grawitacja )
danino88, dokręcenie tulejki jest proste - wsadzasz w nasadkę, długa przedłużka i jazda - sondę musisz przykręcić otwartym kluczem (kabelek ) kontrując tulejkę, inaczej będzie Ci się odkręcała - tego nie widzę na samochodzie....
danino88 - 12-07-2012, 19:17
| Cytat: | danino88, dokręcenie tulejki jest proste - wsadzasz w nasadkę, długa przedłużka i jazda - sondę musisz przykręcić otwartym kluczem (kabelek ) kontrując tulejkę, inaczej będzie Ci się odkręcała - tego nie widzę na samochodzie.... |
Ja swoją przykręciłem że aktualnie nie ma z nią problemów
adaxo - 12-07-2012, 20:09
Czyli, jak dobrze rozumie masz EGT założone ?? jeśli tak, to napisz proszę jakie są różnice temp pomiędzy jazda na LPG a na PB
danino88 - 13-07-2012, 09:56
| Cytat: | | Czyli, jak dobrze rozumie masz EGT założone ?? jeśli tak, to napisz proszę jakie są różnice temp pomiędzy jazda na LPG a na PB |
Szczerze ? to nie widzę znaczących różnic między PB a LPG. Max temp jaką odnotowałem w peak'u to 850stopni. Przy normalnej jeździe mniej więcej 700-750 stopni
adaxo - 13-07-2012, 15:35
No jasne ze szczerze
sam jeżdżę na LPG, po lektorze LPGforum, jestem przekonany ze wielkie zmiany temp spalin/głowic podczas jazdy na POPRAWNIE ustawionym LPG są mitem, ale jak wiadomo forum o LPG może być 'troszkę' stronnicze wiec po sugestiach niektórych czarnowidzów i opiniach o wysokim prawdopodobieństwie częstych wymian silnika postanowiłem zbadać to na własnej skórze.
Jaki masz kit EGT i gdzie zamontowany??
danino88 - 14-07-2012, 11:14
AutoGauge zamontowany pośrodku w tylnym kolektorze
danino88 - 24-07-2012, 20:16
Dziś trasa Blachownia - Łódź - Blachownia i spalanie na poziomie 15l LPG przy włączonej klimatyzacji. Jest dobrze, choć butla 52l brutto może być za mała Zastanawiam się jeszcze nad zmianą opon na cieńsze 215 lub 225, co Wy na to ?
mystek - 24-07-2012, 20:36
to mogłoby pomóc odnośnie spalania i oporów toczenia a gubisz na 225 trakcję przy mocnym bucie?
|
|
|