To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

vendetta - 08-11-2012, 12:19

Bez disco czy z to ten zlot się odbędzie ostatecznie czy nie ?
Firebee - 08-11-2012, 13:09

wkrótce przekażę oficjalne stanowisko właścicieli ośrodka m.in. po przeczytaniu uwag w tym temacie.
raddex - 08-11-2012, 23:05

szuwar napisał/a:
Jeżeli chodzi o sponsorów jak JAPAN, gdy nie zdecydują się na tak daleką podróż, to są dwa duże salony w Trójmieście i można jeden z nich zwerbować, blisko mają i dla nich to na pewno dobra reklama.

No i niestety nie jest to takie proste.

Jako, że planowałem organizować zlot na przyszły rok, rozmawiałem kilkukrotnie z kierownikiem salonu Mitsubishi w Gdyni - Mitsubishi Plichta.
Padło wiele pytań i sugestii od strony dealera, a między innymi takie:
- Dlaczego my jako dealer Mitsubishi nie wiemy nawet, że takie zloty się odbywają, nikt nie wysłał do nas żadnej informacji. Czy wysyłaliście do wszystkich dealerów informację o ogólnopolskim zlocie?
- Dlaczego nie wydrukujemy po 2-3 plakaty dla każdego dealera Mitsubishi w Polsce, aby zlot był nagłośniony?
- Dlaczego nie potrafimy zorganizować zlotu wszystkich miłośników Mitsubishi, z wszystkich klubów jak: Mitsumaniaki, Mitsubishi Eclipse Klub Polska, Pajero Owners Club - Polska, Coltmania, evo.org.pl - Forum Miłośników Mitsubishi Lancer Evolution i inne
- Czy chcecie organizować zlot Mitsubishi, czy tylko wasz własny Mitsumaniaków, czyli przyjaciół i znajomych z forum
- Dlaczego tak mało jest na waszych zlotach samochodów z bieżącej oferty Mitsubishi, nie macie z nimi wspólnego języka i zamykacie się we własnym gronie?
- Jak zrobicie zlot Mitsubishi, to wam pomogę i co roku zlot będzie odbywał się na wybrzeżu i wszyscy będą go wspominać, a jeżeli chcecie organizować zlot wyłącznie samych Mitsumaniaków, nie wciągając w imprezę innych miłośników Mitsubishi, to nasza firma nie ma w tym żadnego interesu i zarząd firmy nie przydzieli mi funduszy na taką imprezę.
- itd
Rozmawiając kilkukrotnie z panem Grzegorzem, kierownikiem Mitsubishi Plichta, padły mniej więcej takie pytania jak to powyżej napisałem.
Szczerze mówiąc, na wiele z nich nie wiedziałem jak mam odpowiedzieć.
Będąc niedawno na przeglądzie zimowym w Mitsubishi Plichta obiło mi się o uszy, że może być zmiana kierownika tego salonu (informacja nie potwierdzona), więc może jeszcze szanse na jakiś sponsoring są, ale w to wątpię.

Pozostaje jeszcze Motor Centrum w Gdańsku w razie czego. Nie jest mi niestety za bardzo po drodze ten salon, żeby tam wjechać na chwilę, ale można zadzwonić i wstępnie obadać sprawę.

[ Dodano: 08-11-2012, 23:16 ]
No i na pewno posłużę pomocą przy organizowaniu zlotu w Łebie, zresztą to pisałem ileś stron temu w tym temacie.
Mogę po bazgrać pisma do potencjalnych sponsorów. Chciałbym tylko aby Patryk i inni powiedzieli, co możemy zaoferować sponsorowi w zamian za dofinansowanie zlotu, lub zorganizowanie nagród.

Firebee - 08-11-2012, 23:36

Jesteśmy Oficjalnym Klubem Mitsubishi Mitsumaniaki - zrzeszającym wszystkich miłośników Mitsubishi. Na nasz Zlot przyjeżdżają osoby z Pajero Owners Club, Coltmanii, MEKP itp., więc nie rozumiem tych uwag...

A stworzenie Zlotu, który byśmy nazwali Zlot Mitsumaniaków, POC, Coltmania, MEKP? niemożliwe.. Nie po to Eugeniusz zakładał POC, a reszta swoje KLuby, by łączyć swoje zloty z naszym.. Dzięki temu, że istnieją inne KLuby miłośnicy mitsubishi mogą łączyć się z konkretnym modelem i konkretną pasją (typu POC - pojazdy terenowe).

Nie będę odpowiadał na resztę zarzutów.
Klub Mitsumaniaków jest klubem niezależnym, nie finansowanym przez żadnego dealera i takim pozostanie. Jeśli któremuś z dealerów zależy na współpracy z nami to na pewno do nas trafi (patrz Japan Motors, Auto-Krak, Germaz, Auto GT). To w interesie dealera jest współpraca z nami, a nie na odwrót, oni czerpią z takiej współpracy zyski, my nie i nie chcemy.

I jeszcze jedno. Jakiś czas temu napisałem do każdego (KAŻDEGO) dealera mitsubishi w naszym kraju z informacją o naszym Klubie (by nie było później pretensji takich jak powyżej). Celem moim było zainteresowanie ich mitsumaniakami i wyciągnięcie od nich rabatów dla mitsumaniaków.

Odpowiedział tylko Poznań.

Japani byli z nami od zawsze, Germaz, Auto Krak, AUTO GT jakoś sami potrafili do nas dotrzeć (o Jacku i Grafixie oczywiście nie wspominam, gdyż jest to oczywiste)

Więc proszę Pana Plichtę by najpierw sprawdził maile a później rościł do nas pretensje.. Chce współpracować to zapraszamy. Choć nazwisko mi się źle kojarzy.

pozdrawiam
Firek

raddex - 09-11-2012, 00:17

Firebee napisał/a:
Więc proszę Pana Plichtę by najpierw sprawdził maile a później rościł do nas pretensje..

Kierownik to akurat zupełnie inna osoba jakby co (nie powiązana z tym nazwiskiem), a Mitsubishi Plichta to nazwa dealera (sieć multisalonów wielu marek, nie tylko Mitsu - Plichta Dealer Park).

Jakby co, to nikogo tu nie promuje itp, tylko prostuję dane.

JCH - 09-11-2012, 09:55

raddex napisał/a:
- Dlaczego tak mało jest na waszych zlotach samochodów z bieżącej oferty Mitsubishi, nie macie z nimi wspólnego języka i zamykacie się we własnym gronie?
Poniekąd świadczy to o bieżącej ofercie a w zasadzie, w niektórych segmentach, jej braku :roll: Również o polityce cenowej, polityce odstraszania klienta, itp.
Mówiąc w skrócie - nie ten target :?

Tomek - 09-11-2012, 10:04

te żale dealera to jakieś nieporozumienie
to jest zlot MM, i jako MM ich odwiedziłeś

JCH napisał/a:
raddex napisał/a:
Poniekąd świadczy to o bieżącej ofercie a w zasadzie, w niektórych segmentach, jej braku :roll: Również o polityce cenowej, polityce odstraszania klienta, itp.
Mówiąc w skrócie - nie ten target :?

plus fakt, że raczej nie ma klubu miłośników marki, w którym jest zbyt wiele świeżych/nowych aut
po prostu ludzie kupujący auto z salonu rzadko przejawiają pasję, czy to do marki, czy to do motoryzacji jako takiej

Firebee napisał/a:
Jesteśmy Oficjalnym Klubem Mitsubishi Mitsumaniaki - zrzeszającym wszystkich miłośników Mitsubishi.

to jest chyba zbyt ambitne

JCH - 09-11-2012, 10:17

tomek84 napisał/a:
plus fakt, że raczej nie ma klubu miłośników marki, w którym jest zbyt wiele świeżych/nowych aut
A pasja użytkowników stopniowo przenosi się na użytkowników nowych aut. Szkoda, że pan kierownik tego nie rozumie :(
Ale rozumiem też, że w saloonie liczy się sprzedaż..... :?

Marcin-Krak - 09-11-2012, 10:41

Jak był organizowany Zlot w Żywcu (z tego co pamiętam) - to info w postaci plakatów i ulotek do pobrania trafiło do salonów Mitsu w Krakowie.
I teraz pytanie (raczej retoryczne) - ile osób z tego rejonu przyjechało nowymi autami lub serwisowanymi w ASO na Zlot i nie były to osoby będące już wcześniej na Forum :?:

Firebee - 09-11-2012, 10:59

tomek84 napisał/a:

Firebee napisał/a:
Jesteśmy Oficjalnym Klubem Mitsubishi Mitsumaniaki - zrzeszającym wszystkich miłośników Mitsubishi.

to jest chyba zbyt ambitne

ale takie jest założenie od 25 kwietnia 2005r.

http://www.mitsumaniaki.c...id=21&Itemid=89

ale Panie i Panowie. Znów dyskutujemy na sprawy nie do końca związane ze Zlotem...

Powiem tak, jest bardzo mało realne lub już praktycznie nierealne by ZLOT odbył się w Ośrodku Fregata w Łebie.. Oni też czytają uwagi, które żeśmy pisali.. Nie bardzo podoba im się ton wypowiedzi na temat Ośrodka (choć być może prawdziwy, nie znam tak dokładnie tego Ośrodka), mają też swoje priorytety itp. itd..

Absolutnie nie twierdzę, że nie ma osób, które by ten Zlot zorganizowały, bo są, zgłosiły się, na pewno prowadzą już rozmowy na temat organizacji Zlotu (chociaż warto by dyskutować na forum w oddzielnym dla Was temacie)..

Podsumowując - proponuję założyć nowy temat z propozycjami miejsca Zlotu.

Ośrodek Fregata na 99% wycofuje się z organizacji/rezerwacji/propozycji zorganizowania u nich Zlotu.

Oficjalne pismo od nich przedstawię wkrótce

JCH - 09-11-2012, 11:15

Firebee napisał/a:
Powiem tak, jest bardzo mało realne lub już praktycznie nierealne by ZLOT odbył się w Ośrodku Fregata w Łebie.. Oni też czytają uwagi, które żeśmy pisali.. Nie bardzo podoba im się ton wypowiedzi na temat Ośrodka
Hm.... z lektury tego tematu odniosłem wrażenie, że choć po grudzie ale powoli, stopniowo temat zmierza w kierunku finalizacji i dopięcia ustaleń z Fregatą.
Skoro czytają..... to może zechcieliby się wypowiedzieć! Rozwiać wątpliwości, przedstawić swoje propozycje rozwiązań. Negatywny ton wypowiedzi wynika zapewne z faktu, że mało kto widział ośrodek na żywo.

No ale jak piszesz, że 99% to wygląda, że już pozamiatane.... :(

Firebee - 09-11-2012, 12:31

Obawiam się, że tak. Niech to MartinMM potwierdzi, bo to on ma najlepszy kontakt z Ośrodkiem...
I niech potwierdzi szybko, bo już czas by podjąć konkretne decyzje!

mjsystem - 09-11-2012, 19:02

Firebee napisał/a:
bawiam się, że tak. Niech to MartinMM potwierdzi, bo to on ma najlepszy kontakt z Ośrodkiem...
I niech potwierdzi szybko, bo już czas by podjąć konkretne decyzje!

Jutro będę się widział z Martinem, to zapytam. Uwierzcie, ON się starał jak mógł, cena jest wyjątkowo niska jak na Fregatę, ośrodek jaki jest, taki będzie, to nie domki w Wawrzkowiźnie. Czy będzie dyskoteka, czy kolumna nie ma znaczenia tak bardzo jak sens zlotu, sponsorzy i uczestnicy... :|

Anonymous - 09-11-2012, 22:42

Dokładnie i od samego początku krytyka ośrodka bo blok nie miała sensu. Zlot można zorganizować w dowolnym ośrodku....

A mi osobiście Fregata pasowała. Dzięki niej mogliśmy spróbować przypomnieć sobie jak zloty powinny wyglądać.

Ale gonienie mediów, głównych atrakcji, dyskotek jest jak dotychczas dla wielu priorytetem.

A ja po prostu zaczynam marzyć o powrocie rodzinnych spotkań.

Zgubiliśmy się kochani gdzieś po drodze i będziemy zbierać żniwo.
Pretensje możemy mieć sami do siebie.

sniegu - 10-11-2012, 00:26

YYY... wiecie co teraz jak się ośrodek wycofuje to i organizatorzy też mogą polecieć bo chodzili załatwiali a teraz to mogą zrobić z Siebie przez to wiadomo kogo to raz, a dwa mamy listopad...
w sumie połowę listopada...
zaraz będą święta...
Bo wiecie jak tak dalej będzie to Ja mam pole, taką łąkę, zrobimy ognisko i rozbijemy namioty...
Na poważnie Firek nie zgodzę się z Tobą ośrodek nie jest ważny jeżeli nikt tam nie będzie organizować zlotu, co? Budynek jest ważny czy ludzie???
Raczej niech lud się zgłosi do organizacji ( jeżeli to będzie inny rejon polski niż pomorze) bo jak będą ludzie to każdy odpali lapka i zacznie szukać czegoś w obrębie 100 km. Nie zabierajmy się do tego od :butthead: strony.

[ Dodano: 10-11-2012, 00:27 ]
Ps. gł. do tej pory nie widziałem...