To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Hugo - 13-01-2014, 15:49

mkm napisał/a:
Hugo, nie wiem jak rozwiązane jest "odpowietrzenie" w tych halogenach
Jest taki króciec o długości ok. 1 cm z tyłu na dole, na niego jest naciągnięty kawałek wężyka takiego jak do spryskiwaczy, czarnego i w nim jest taka siateczka na otworze.
mkm napisał/a:
sprawdż czy masz drożny kanał
Jest drożny.
mkm napisał/a:
czy nie zgubiła się gumka (takie "U" z wężyka)
Był jak montowałem halogen, ale sprawdzę czy się nie zgubił. Co ciekawe ten wężyk jest prosty i skierowany w tył, czyli w stronę nadkola (koła). W nadkolu są szpary (fabryczne), więc napewno woda wali też na halogen od tyłu. No ale tak jest fabrycznie i prawy nie paruje :roll:
mkm napisał/a:
Sprawdż też uszczelkę przy żarówce.
Przed montażem halogenu wymieniłem żarówkę, uszczelkę (oring) posmarowałem silikonem i przykręciłem kapsel żeby było na 100% szczelnie ...
Hugo - 13-01-2014, 16:00

tomek84 napisał/a:
Juiceman chciał za swój komplet używanych halogenów chyba 320 zł
Jak nie potrzebujesz to zawsze są, a jak potrzebujesz to nie wiesz, ze ktoś chce sprzedać :wink: Wiesz jak to jest...
mkm - 13-01-2014, 16:10

Hugo napisał/a:
posmarowałem silikonem

To też może być przyczyna.

Hugo - 13-01-2014, 19:01

mkm napisał/a:
To też może być przyczyna.
Przecież silikon uszczelnia...
mkm - 13-01-2014, 19:51

Mogłeś przesadzić z uszczelnieniem :wink: musi być cug :biggrin:
Normalnie pewnie tam jest tylko gumowa uszczelka.

Sprawdzałeś obudowę czy nie była gdzieś pęknięta?

WreX - 13-01-2014, 20:08

Hugo, u siebie też przesmarowałem sylikonem, bo wcześniej wieczko od żarówki przepuszczało teraz jest ok... prawie
Hugo - 13-01-2014, 21:21

mkm napisał/a:
Normalnie pewnie tam jest tylko gumowa uszczelka
Pod dekielkiem od żarówki jest oring (fabrycznie).
mkm napisał/a:
Sprawdzałeś obudowę czy nie była gdzieś pęknięta?
Tak, bardzo dokładnie, no i 2 miesiące nie parował :roll:
WreX napisał/a:
prawie
I dalej paruje? Lewy?
Fragu - 13-01-2014, 21:24

Hugo, a czemu akurat lewy, mi parują oba...ale musi popadać kilka dni - tylko wtedy...a halogeny z 2011 roku.
WreX - 13-01-2014, 21:33

Hugo napisał/a:
I dalej paruje? Lewy?

Raz widziałem delikatnie w jednym miejscu ale tak to spokój, przynajmniej od jakichś 3-4 miesięcy, na pewno lepiej niż było.

GóR3K - 13-01-2014, 22:23

Hugo napisał/a:
Dzisiaj miałem trochę "luzu", więc zamontowałem kolejne gadżety, nie mogłem się oprzeć jak je przypadkowo znalazłem :wink:
Oryginalne nakładki na pedały RALLIART od Legnum/VR4 w bdb stanie:
[url=http://naforum.zapod...bd1.jpg]Obrazek[/url]
[url=http://naforum.zapod...3d6.jpg]Obrazek[/url]

Ponadto wleciał korek chłodnicy, również RALLIART, do kompletu z korkiem wlewu oleju do silnika.

Obecnie w planach również montaż jednego punktu świetlnego wewnątrz, zdjęcie poniżej. Oby tylko czas pozwolił...
[url=http://naforum.zapod...4e9.jpg]Obrazek[/url]

Zrobiłem kolejne podejście do montażu HID-ów, ale skończyło się jak zwykle, czyli ich nie zamontowaniem :mrgreen: Zaczęło się ściemniać i dałem spokój, zdążyłem tylko znaleźć idealne miejsce na schowanie prawej przetwornicy pod pasem przednim na reflektorze, natomiast lewej pod podstawą akumulatora (pod pasem się nie da, bo przeszkadza linka otwierania maski oraz śruby mocowania uchwytu pałąka podpierającego maskę).

CDN... :wink:

Hugo widze ,że ladnie leża nakładeczki na pedały odemnie :) Niestety u mnie sie nie doczekały ,żeby je założyc :)

Hugo - 13-01-2014, 22:33

Fragu napisał/a:
Hugo, a czemu akurat lewy
Mi tylko lewe, piszę lewe, bo obojętnie jaki bym nie założył to prędzej czy później zaparuje.
Fragu napisał/a:
mi parują oba...ale musi popadać kilka dni - tylko wtedy...a halogeny z 2011 roku.
Nigdy nie uszkodzone i nie naprawiane? W takim razie ewidentnie musi być jakiś problem z ich odpowietrzeniem.
Fragu - 14-01-2014, 07:36

Hugo, no nic robione z nimi nei było, przynajmniej nie wygląda, a zakupione w 2011 roku nowe w Mitsubishi. Inna sprawa, że jakoś się tym nie przejmuję :wink:
Hugo - 14-01-2014, 08:00

A powiedz no ile kosztowały nówki w ASO?
Fragu - 14-01-2014, 08:05

Hugo, nie pamiętam teraz bym musiał w niemcowych fakturach zobaczyć. Jak nie zapomne to poszukam w domu.
danino88 - 14-01-2014, 22:23

Cytat:
proszę Cię
ja kupiłem 2 idealne halogeny za 250 zł
250 zł za dwie sztuki

Ty miałeś taniej, normalna cena za te halogeny to 300-350zł/2sztuki :) ale jest okres gdzie nie ma nic :)