To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Olivia - 12-10-2017, 11:49

Co do wycieraczek to od dłuższego czasu we wszystkich autach które przeszły przez moje ręce używam "Denso". Tylko raz się zawiodłam na nich. Ale to moja wina bo sama odpaliłam auto a osoba będąca wewnątrz trąciła ręką włącznik wycieraczek w momencie gdy nie zdążyłam z szyby czołowej ściągnąć zamarzającej wody po stopionym śniegu. Dlatego są osoby które odradzają zakup nowych wycieraczek na zimę. Chociaż ja właśnie sądzę że na zimę one są najbardziej potrzebne.
Bzyk_R1 - 12-10-2017, 12:35

Rozmyślałem opcje kupna denso ale jednak 100pln mnie bolało jak za dwa pióra wycieraczek. Za połowę tej ceny mam heynery hybrydowe i póki co mogę tylko napisać że są dość ciężkie i wyglądają na solidne. A jak będą się sprawować to napiszę jak zrobię parę tysięcy km.
vrangsinn - 12-10-2017, 13:19

Bzyk_R1 napisał/a:
Rozmyślałem opcje kupna denso ale jednak 100pln mnie bolało jak za dwa pióra wycieraczek. Za połowę tej ceny mam heynery hybrydowe i póki co mogę tylko napisać że są dość ciężkie i wyglądają na solidne. A jak będą się sprawować to napiszę jak zrobię parę tysięcy km.

ja mam hybrydowe denso Dur, nie pamiętam ile płaciłem ale póki co są super....prawdziwy test przed nimi czyli pierwsza Polska zima przed nami

Bzyk_R1 - 12-10-2017, 19:50

Wycieczka do młyna. Rozdziewiczyem hak w Mitsubishi. Kiedyś musiał być ten pierwszy raz ;-)

Bizi78 - 12-10-2017, 19:53

Co ty piekarnię otwierasz :mrgreen: .
Bzyk_R1 - 16-10-2017, 22:07

Cisza w temacie więc pozwolę sobie przedstawić bliżej Maksymiliana. Na zdjęciu w swojej ulubionej kołysce. Jeden z najmłodszych MM w swoim naturalnym środowisku :-D

jacek11 - 16-10-2017, 22:23

Świetna fotka. Ani się nie obejrzysz,a już będzie ten hełm zakładał do jazdy :twisted:
Pawel1988 - 19-10-2017, 23:57

Piękne zdjęcie :D cały Tata. Poszedł spać bo nie może doczekać się tego przelotu :mrgreen:
AidsD - 20-10-2017, 17:00

jacek11, juz mu ojciec pozwoli...mhmm
turek61 - 25-10-2017, 10:24

No Krzysztof... SUPER Tata. To co w życiu liczy się najbardziej. No i w końcu Cię ,,poznałem" :-)

P.S.
Zawsze stosuje filtry oleju ,,KNECHT"

Bzyk_R1 - 29-10-2017, 14:07

Dziękuję Panowie ;-) W ten weekend LSRG lata po śląsku, odwiedziliśmy razem z Maksem, Adasia od Pawel1988, :-D , z kronikarskiego obowiązku kilkaset kilometrów temu zmieniony olej i filtr a na liczniku pojawił się taki wynik:

Za około 1000km stroimy LPG, zmieniamy filterki. Czekamy dalej na spawanie wydechu...

Bzyk_R1 - 31-10-2017, 13:12

Winter setup zainstalowany. Tym razem felgi zostały pomalowane hammerite na rdzę pędzlem dwie warstwy jeszcze w lato przy konserwacji auta. Poprzednie malowanie z puszki...hmm powiedzmy że pozostawiało wiele do życzenia ;-) letni setup otrzymał mycie Karcherem i kąpiel w sonax extreme. To ostatnie mycie tego kompletu, na wiosnę postaram się o nowe oponki. Dzisiaj również wyleciał stary oryginalny akumulator Yuasa GS 75d23l po 11 latach służby. Ostatnimi czasy profilaktycznie go doładowałem ale już nie trzymał mocy. Podłączyłem go do warsztatowego miernika i jego wydajność była poniżej 40%. W jego miejsce wpadł Bosch S4 60ah 540A. Postanowiłem kupić produkt sprawdzony i znany, wiem że opinie o nich są różne ale za te pieniądze mogę zaryzykować ;-) Dla Hugo natomiast zdjęcie tarczy z przodu, jest brudna i takie tam ale po 15kkm nie ma śladu rdzy, malowanie serii PRO daje radę imo.

Bizi78 - 31-10-2017, 14:07

Co do stalowych to ja po sezonie daję w podklad cynkowy i proszek.
Niestety swoje malowanie nie wytrzymało próby czasu.

Krzyzak - 31-10-2017, 15:26

Bzyk_R1 napisał/a:
Bosch S4 60ah 640A. Postanowiłem kupić produkt sprawdzony
te 2 rzeczy się wykluczają... albo bosch albo sprawdzony (w sensie dobrej jakości)
vrangsinn - 31-10-2017, 15:34

Krzyzak napisał/a:
Bzyk_R1 napisał/a:
Bosch S4 60ah 640A. Postanowiłem kupić produkt sprawdzony
te 2 rzeczy się wykluczają... albo bosch albo sprawdzony (w sensie dobrej jakości)

mam w 2 autach aku boscha tej serii i nie narzekam, oba w dieslach siedzą...ale kupowałem w autoryzowanym serwisie...