To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

Starion - 23-02-2011, 14:19

radek79 napisał/a:
Starion za przejechanie na żółtym w niemczech zabrali by ci prawko na 3 miesiące i kary z 1000euro wiec w polsce i tak masz lajcik

ogólnie byłem w Niemczech, co prawda na weekend, ale przejechałem cały Lipsk i przede wszystkim ludzie tam jeżdżą trochę inaczej w/g mnie - są bardziej wyluzowani. Nikt nie cisnął mi np. na zderzaku pod samymi światłami więc nie miałem potrzeby łamać przepisów. Z resztą, żółte nie zawsze = mandat :)

wiesz, ogólnie żółty nie jest moim ulubionym kolorem więc jak nie muszę to po nim nie jeżdżę ;)

Anyway - mówiąc wprost, to nie kwestia wykroczenia tylko złośliwości, możne zobaczyli obce blachy i chcieli mnie nauczyć "pokory".. Nie raz już tak miałem z taksiarzami..

_Slawek_ - 23-02-2011, 14:35

Starion napisał/a:
przejechałem cały Lipsk i przede wszystkim ludzie tam jeżdżą trochę inaczej w/g mnie - są bardziej wyluzowani. Nikt nie cisnął mi np. na zderzaku pod samymi światłami więc nie miałem potrzeby łamać przepisów.
Nie jechanie na zderzaku to kwestia nie tyle luzu co rygorystycznego przestrzegania przepisów. U nas jest "zalecane" zachowanie bezpiecznej odległości od pojazdu poprzedzającego, a u nich są podane konkretne minimalne odległości uzależnione od prędkości i nie przestrzeganie ich grozi mandatem...
tomasek - 23-02-2011, 14:37

Sławek jak tam prace nad stronką www :wink:
Starion - 23-02-2011, 14:54

_Slawek_ napisał/a:
Nie jechanie na zderzaku to kwestia nie tyle luzu co rygorystycznego przestrzegania przepisów.

Tak tez chyba jest, ale to jest świetne bo ja np wtedy też się nie wyrywam do przodu bo to aż głupio jak każdy tak normalnie jedzie. Jadąc 95 po drodze z ograniczeniem do 90 już się czułem jak pirat bo każdy jechał 90 lub MNIEJ! :O W PL jak jest 90 to się jedzie 140...

tomasek6 napisał/a:

Jaka strona? :P

_Slawek_ - 23-02-2011, 14:54

tomasek6 napisał/a:

To raczej taka mini-stronka :) ale chyba wszystko co najważniejsze już jest, no i lepsza taka niż żadna, zawsze będzie co na wizytówce podać np. :) Dobrze, że przypomniałeś :thumbright:

:!: Ogłoszenie parafialne :!:
Jeśli ktoś jest zadowolony z mitsu-usług pana Sławka ze Staffa i chciałby zasilić galerię serwisowanych przez niego autek to proszę o info :) pozytywny komentarz na dobrym mechaniku też zawsze mile widziany :finga:

matunio20 - 23-02-2011, 14:56

Witam, witam :) jak się żyje?
Andrew - 23-02-2011, 14:59

matunio20 napisał/a:
Witam, witam :) jak się żyje?
Dobrze się żyje :) Nic się nie chce :roll:

[ Dodano: 23-02-2011, 15:02 ]
A galeria na stronce fajna :mrgreen:

_Slawek_ - 23-02-2011, 15:05

andrew84 napisał/a:
A galeria na stronce fajna :mrgreen:

Tylko przydało by się tak z 5 razy więcej zdjęć miśków :D

Andrew - 23-02-2011, 15:09

_Slawek_ napisał/a:
Dałbym swoje, ale niestety tam nie robię :(
Seichan - 23-02-2011, 15:22

To ja dam rekina :mrgreen:
tomasek - 23-02-2011, 16:02

Cytat:

To ja dam rekina :mrgreen:
to ja chcę rekina :P :lol:
Właśnie zostałem Modem Grupy lubelskie i teraz mogę pisać PW masowe 8) więc spodziewajcie się takich info :D

Starion - 23-02-2011, 16:05

_Slawek_ napisał/a:

święte słowa :o

Cytat:

nie no myślę że z czasem się ich namnoży ;) np. dojdzie zdjęcie mojego Colta jak w końcu się zbiorę do wymiano-napraw w silniku :)

Seichan - 23-02-2011, 16:07

tomasek6 napisał/a:
Właśnie zostałem Modem Grupy lubelskie

Nareszcie 8)

_Slawek_ - 23-02-2011, 16:11

Starion napisał/a:
_Slawek_ napisał/a:

święte słowa :o

Zepsuł Ci się chyba przycisk do cytatów :P

Starion - 23-02-2011, 16:14

_Slawek_ napisał/a:
Zepsuł Ci się chyba przycisk do cytatów :P

prędzej nie umiem go obsługiwać ;D ale ogólnie to co pisałem było bardziej skierowane do tej drugiej części "nic się nie chce" co do pierwszej to kwestia dyskusyjna ;)