Nasze Miśki - Misiek został napadnięty :( (czyli moje z Miśkami przygody)
Hugo - 14-01-2016, 15:03
No ładnie wygląda na pierwszej fotce.
wichura1 - 14-01-2016, 15:19
Wersja Sport 1.6 98 koni SOHC (celowy zabieg, niższe koszty eksploatacji, rozrząd, sprzęgło itp.) skrzynia manualna 5 biegów
- światła malowane w środku
- światła przeciwmgielne
- dodatkowe listwy na zderzakach i progach (spojler na klapie, miały chyba wszystkie)
- koła 16" 5x114,3
- przednie tarcze 276mm a nie 262mm
- sztywniejsze i niższe zawieszenie, niż w wersji bez pakietu SPORT
- rozpórka na kielichach
- fabrycznie przyciemniane tylne szyby
- elektryczne szyby
- elektryczne lusterka
- kokpit stylizowany na Lancera EVO: czarne zegary, fabryczne nakładki na pedały, skórzana gałka biegów,skórzana kierownica MOMO, skórzana dźwignia ręcznego, aluminiowe i srebrne wstawki.
- welurowa tapicerka i podłokietnik
- fabryczny centralny zamek z pilotem w kluczyku (niestety to 1-sza rzecz do wymiany)
- klima automatyczna
- Webasto
- 4 poduszki powietrzne
- 2 kurtyny powietrzne
- 6 głośników
- (nie wiem czy to jest we wszystkich) ale pochylane tylne oparcia i podłokietnik z uchwytem do kubków.
Piwor - 14-01-2016, 18:49
wichura1, "pakiet" sport daje 5 szpilkowe piasty w CS3x?
wichura1 - 14-01-2016, 19:33
Na to wygląda, ale nie mam nic na potwierdzenie tej tezy.
Piwor - 14-01-2016, 19:47
A to ciekawostka.
Krzyzak - 14-01-2016, 20:45
Wyglądem nie powala - chyba najbrzydszy Lancer w historii firmy. Ale jeździ fajnie - wiem bo jechałem jak jeszcze Tomek (właściciel forum MKP) takiego miał...
PS. Zdjęcia z poprzedniej strony wyglądają tak:
- górne - za życia
- dolne - z nekrologu
wichura1 - 14-01-2016, 22:20
Drugie jest z telefonu, tuż po zarejestrowaniu (w kiepskich warunkach oświetleniowych), a pierwsze z lustrzanki. Dodaję kilka zdjęć przed sprzedażą. Krzyżak, niestety Galant rekin odpada, za drogi w stosunku do rocznika. A na Lancera kolejnej generacji mnie nie stać. Ten i tak świetnie wygląda jak na ten model.
eremita - 14-01-2016, 22:34
Graty
Mi się podoba ten lacer zwłaszcza w takim pakiecie sport.
Jedyny minus to jak te Japończyki zrobili że w kombi jest tak mały bagażnik
mkm - 15-01-2016, 01:16
wichura1, trochę szkoda... Temat o Cari "był od zawsze"
Zostawiamy Lancera tutaj czy ten zamykamy, a Ty założysz nowy?
PS. Mogłes poczekac do marca - byłaby równa "dycha"
tresorex - 15-01-2016, 08:55
W cari łatwiej Cię było na drodze zobaczyć
apg2312 - 15-01-2016, 09:16
Lancer VII jest przecież (jeśli wierzyć Wikipedii) zbudowany na bazie Carismy Więc w sumie auto zostało "prawie" takie samo Tyle, że kombi
wichura1 - 15-01-2016, 10:02
mkm napisał/a: | wichura1, trochę szkoda... Temat o Cari "był od zawsze"
Zostawiamy Lancera tutaj czy ten zamykamy, a Ty założysz nowy?
PS. Mogłes poczekac do marca - byłaby równa "dycha" |
Przecież przed Carismą był w tym wątku Lancer CB0, tylko że działo się z nim niewiele w porównaniu z Carismą. O Lancerze było 8 stron przez 2,5 roku, a o Carismie 29 przez 7,5 roku. Przy czym wiele rzeczy w Lancerze wymieniałem, żeby sobie polepszyć komfort, a w Carismie, żeby działała. Temat zostaje, walczymy dalej.
apg2312 napisał/a: | Lancer VII jest przecież (jeśli wierzyć Wikipedii) zbudowany na bazie Carismy Więc w sumie auto zostało "prawie" takie samo Tyle, że kombi |
Tyle że w tym mam w końcu cywilizowaną skrzynię biegów z normalnie włączanym wstecznym. Oprócz tego zrobiono go w Japonii, a nie w Holandii.
Matejko - 15-01-2016, 20:13
no gratuluje,
niezle wyglada jak jest sport, w srodku mozna sie poczuc jak w evo
czekam na magiczne spalanie z tego
Color - 15-01-2016, 20:14
Oficjalne mitsumaniakowe gratulacje! Na fotkach na prawdę ładny. W poniedziałek zobaczę jak jest faktycznie
Krzyzak napisał/a: | Wyglądem nie powala - chyba najbrzydszy Lancer w historii firmy. |
No to żeś pojechał Ze świecą szukać bardziej zgrabnych motoryzacyjnych kształtów
Krzyzak napisał/a: | Ale jeździ fajnie - wiem bo jechałem jak jeszcze Tomek (właściciel forum MKP) takiego miał... |
No, tu już do rzeczy
Szerokości Wichura1!
wichura1 - 15-01-2016, 21:28
Matejko napisał/a: | no gratuluje,
niezle wyglada jak jest sport, w srodku mozna sie poczuc jak w evo
czekam na magiczne spalanie z tego |
Zobaczymy co się da zrobić (Lancer jest cięższy od Carismy o 100kg), może nadrobi mniejszymi oporami układu przeniesienia napędu.
Color napisał/a: | Oficjalne mitsumaniakowe gratulacje! Na fotkach na prawdę ładny. W poniedziałek zobaczę jak jest faktycznie ......
Szerokości Wichura1! |
Otóż nie zobaczysz kolego, gdyż ja mam od poniedziałku urlop.
|
|
|