[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?
RalfPi - 21-04-2016, 18:27
Może kolegę rzuca na boki, ponieważ - to fakt - siedzenia np. w wersji Invite, jeśli chodzi o trzymanie boczne to nadają się do Tarpana
208 fajne Bardzo fajna - dużo dałeś ?
Lucas123w - 21-04-2016, 18:57
RalfPi, za to wyposażenie to względnie 52k rocznik 2016
mkm - 21-04-2016, 19:33
Golotheman, Robert_N, więcej luzu w tej dyskusji.
Przechyły w zakrętach o których piszecie to nic innego jak "wysoko" fotele.
Chcecie sie lepiej czuć w zakrętach - fotele z EVO załatwiają sprawę
Ja pgdy się przesiadam z moich Coltów, w których siedzę na asfalcie, mam wrażenie, że "przewracam" się na zakręcie w każdym z nowszych aut, bez względu czy to Lancer, Ford, Toyota... Auris na nawrotach sprawia wrażenie, że już leci na dach, a nawet koło się jej od podłoża nie odrywa
Najlepiej sprawdźcie sobie granice przyczepności na jakimś placu - zobaczycie, że przechyły nie są aż tak wielkie, a do granicy bezpieczeństwa jest jeszcze trochę
tyku - 21-04-2016, 19:52
Lucas123w napisał/a: | za to wyposażenie to względnie 52k rocznik 2016 |
Lucas123w, Za te pieniądze można mieć nowego lancera (no prawie).
RalfPi - 21-04-2016, 20:46
Lucas123w napisał/a: | RalfPi, za to wyposażenie to względnie 52k rocznik 2016 |
Ale za Lancera.. czy za Peugeota ? "Gupie żarty" - naprawdę fajny samochód.
Sam się kiedyś przymierzałem i faktycznie sensowne (bez korb i z klimą...) trochę większe furki zaczynają się od 50kzł..
Przeglądam sobie te furki i apetyt rośnie w miarę.. patrzenia.
Podejrzewam, że w tym roku albo w następnym zmienię samochód na coś szybszego i cichszego... albo wyciszę porządnie Lancera - bo tak to samochód jak dla mnie bardzo dobry.
Lucas123w - 21-04-2016, 21:40
Nie chciałem auta typu Lancer to auto na miasto i czasem na przegonienie na weekend.
Lancer w garażu stoi i jednak wole 1.8 jak 1.6
Te małe autka są drogie a Pug akurat wyszedł w porównaniu do konkurencji najbardziej sensownie. Kia w to taki plastik fantastik w środku że Lancer przy niej to klasa luksusowa Suzuki brzydkie i słabo wyposażone, Ford 1.0 z turbo, wnętrze takie sobie ale za to klima manual i problem z automatem. Hyundai też szału nie robił. Renówki słabe silniki jeśli chodzi o osiągi i to wnętrze kosmiczne.
Pug osiągi do miasta rewelka, klima dwustrefowa, skóra na kierownicy, duży komputer po środku, elektryka itd.
Tak można by było wymieniać jeszcze
matiudgk - 21-04-2016, 22:56
tyku napisał/a: | Robert_N napisał/a: | Ale NIGDY bym lancera nie zamienił na avensisa nie mówiąc o ibizie. | Ja też nie Nawet nie zamieniłbym na hondę civic i Hyundai i40(1.6L). Robert_N napisał/a: | od samego początku narzekasz na swojego lancera | Dostał to narzeka. Jakby kupił, tak jak my, to by zachwalał.
Jedyna słuszna zmiana lancera (odpukać w niemalowane), tylko na Subaru WRX STI lub Lexusa IS200t F Sport (tylko dla tego, że evo już brak, a z drugiej ręki większość skatowana). Chciałem do kościółka (może Lidl) i z powrotem, nie do rajdów ulicznych. |
Tak, Lexus i nowe Subaru są naprawdę ładne, gdyby tylko były w cenie Lancera. Ale jak to mówią prawdziwe auta jeżdżą na bezołowiowej 98
Jak dla mnie Evo X>Lex>Subi
Ralliart też fajny ale tylko w automacie a i słyszałem że ta skrzynia podobno tragiczna jest.
superges - 22-04-2016, 21:06
Ehhh smutna sprawa...
Dzwonili dzis do mnie z salonu mitsu z propozycja na asx bo jakas super promocje maja. Generalnie to nie lubie cross overow ani suvow wiec nie bylem zainteresowany ape pogadalem chwile o lancerze i... To koniec lancera w polsce. Produkuja je jeszcze w jp ale nie importuja juz do Polski. Ponoc nie ma juz w polsce rocznika 2016 a 2015 to chyba jakies niedobitki zostaly
matiudgk - 22-04-2016, 23:09
superges napisał/a: | Ehhh smutna sprawa...
Dzwonili dzis do mnie z salonu mitsu z propozycja na asx bo jakas super promocje maja. Generalnie to nie lubie cross overow ani suvow wiec nie bylem zainteresowany ape pogadalem chwile o lancerze i... To koniec lancera w polsce. Produkuja je jeszcze w jp ale nie importuja juz do Polski. Ponoc nie ma juz w polsce rocznika 2016 a 2015 to chyba jakies niedobitki zostaly |
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że jesteśmy niestety krajem trzeciego świata. Smutne ale prawdziwe. Inna sprawa to rezygnacja Japońców ze wszystkiego oprócz crossoverow i SUVów. Najpierw Mitsubishi, później Honda (nie robią już accordow na Europę, a civic UFO to dla mnie nie porozumienie, eh). Na placu boju pozostały Mazda, Lexus, Infiniti i chyba to by było na tyle.
aequitas - 23-04-2016, 19:14
W cenie lancera bardzo dobrze wypada Fiat Tipo.
multikos - 23-04-2016, 19:57
aequitas napisał/a: | W cenie lancera bardzo dobrze wypada Fiat Tipo. |
Tylko on fajnie wypada tylko na zdjęciach... widziałem go na żywo i tragedia jednak - jakiś mały taki...
superges - 23-04-2016, 19:57
Zamienil bys lancera na tipo? Zamienilbys mitsubishi na fiata?
marcink - 23-04-2016, 20:05
matiudgk napisał/a: | jesteśmy niestety krajem trzeciego świata. |
Bo sprzedaje się u nas więcej droższych, nowych SUV-ów i CrossOverów zamiast tańszych japońskich sedanów?
To raczej efekt mody na SUVy, zobacz, że taki np. Nissan od dobrych paru lat kręci się głównie na modelu Quashqai.
Rozumiem brak brak następcy Lancera (opracowanie nowego samochodu to ogromne koszty, które mogłyby się nie zwrócić, pamiętajcie też, że do niedawna dealerzy aut klasy niższej niż premium przeżywali kryzys), ale dziwi mnie wycofanie obecnej wersji.
Dziwi ale nie zaskakuje, bo tego wycofania modelu spodziewałem się już rok temu, co przyspieszyło moje podejście do zakupu nowego auta.
Wielkiego zainteresowania Lancerami w salonach nie widziałem, ale zawsze jakieś sztuki schodziły (chyba nawet więcej niż nowych Space Starów?).
Nie rozumiem jakie oszczędności ma przynieść ten ruch, skoro sieć dealerska pozostaje. Może więcej miejsca na ASXy i Outlandery na statkach?
Dziś Lancer to jest samochód do bólu zdroworozsądkowy, niczym Octavia albo Passat, ale nie widać tak tego po nim.
Świetna opcja dla młodego kierowcy, który ma do dyspozycji do ok. 60k pln.
Teraz takiemu amatorowi sedanów zostaną do wyboru Logan, C-Elysse lub Tipo..
No ale cóż - tak działa kapitalizm, głosujemy portfelami. Najwyraźniej takich "sedanowych łasuchów" decydujących się na zakup nówki nie jest zbyt wielu
Śpieszmy się kupować Lancery, tak szybko odchodzą
Lucas123w - 23-04-2016, 20:46
Powiem tak, 208 jest wielkości nowego Tipo. Pomarańczą za takim jechałem i wole jednak Puga. Tipo kierownik się spinał i go objechałem bez problemu, w zakręcie na wjeździe na obwodnice 3miasta to się gibał jak wóz drabiniasty. Lancerem wlatuję w tym samym miejscu na obwodową z większą prędkością i nie czuje nic.
Za to Lancer dzisiaj tak wstępnie po zimie ogarnięty dalej cieszy oko i sprawny technicznie w 100% dlatego nie wymienię na nic innego w najbliższym czasie.
aequitas - 23-04-2016, 20:47
multikos napisał/a: | Tylko on fajnie wypada tylko na zdjęciach... widziałem go na żywo i tragedia jednak - jakiś mały taki... |
Nie widziałem tego samochodu na żywo, a jedynie na wideo testach i jak dla mnie wygląda nieźle jak na swoją klasę.
superges napisał/a: | Zamienil bys lancera na tipo? Zamienilbys mitsubishi na fiata? |
Gdybym miał wybór to zdecydowanie bym wybrał Lancera. Niestety wybór ten nam zabrano i trzeba szukać alternatyw. Moim zdaniem Tipo to auto, które warto przemyśleć jeśli mamy do wydania 50k na kompakt.
Osobiście też mi się marzy Lexus lub mocne BMW, ale te samochody dobrze wyposażone i z mocnym silnikiem kosztują prawie 200k więc to zupełnie inna liga.
|
|
|