Nasze Mi¶ki - Polarny ninja
tresorex - 17-08-2009, 10:14
co takiego? :>
pawela - 17-08-2009, 11:20
evo zderzak?
rosomak1983 - 17-08-2009, 15:08
pawela napisał/a: | evo zderzak? |
heh no Paweła zgadałes skubańcu. Cały zakup wyszedł spontanicznie i bardzo okazyjnie... Mozna powiedziec ze ten zderzaczek sam mnie znalazł...
tresorex - 17-08-2009, 15:17
kiedy montaż?
rosomak1983 - 17-08-2009, 15:21
tresorex napisał/a: | kiedy montaż? |
sie zobaczy sie.... Narazie mam inne rzeczy na głowie... Jedyny ,,minus'' to to ze pomalowałem ostatnio swój zderzak.
tresorex - 17-08-2009, 15:38
wiem jak to jest ze zderzakami jak zamontujesz nowy to zapomnisz o poprzednim
pawela - 17-08-2009, 21:46
ty skurczybyku! JUŻ FOTO POKAZUJ!
rosomak1983 - 20-08-2009, 00:01
pawela, foty beda jak cos zrobie. narazie inne rzeczy były zaplanowane... Zmieniłem dzis miske olejowa poniewaz miałem inna w lepszym stanie wolna niemal całkowicie od rdzy.
Pozatym ostatnimi czasy przygotowywałem podwozie do dokończenia konserwy. Tył nie zdarzyłem zakonserwowac w pazdzierniku. Pozatym nie wszedzie dało sie dotrzec pędzlem. W niektórych miejscach nałozylem chyba ze gruba warstwe pedzlem i popekalo troszke zaczeło odpadać.
No wiec zdarłem gdzieniegdzie konserwacje. Sprawdziłem miejsca gdzie była jakas powierzchniowa ruda. Tym razem przy uzyciu profesjonalnej slifierki wygryzłem te miejsca na blaszke Potem podkład reaktywny.
Nastepnie dokladnie pare razy przemalowałem rozpuszlalnikiem całe podwozie odtłuszczajac, i troszeczke rozpuszczajac stara konserwacje.
Na koniec kolega z pistoletu nałożył BOLLA baranka. No ale niestety na kawałek zabrakło... Jutro sie dokonczy sie
Zauważyłem tez ze wydech na kolanku przerdzewiał...Sa dziurki.. Co by tlumaczylo nieco dziwny dzwiek wydobywajacy sie jakby spod auta. Narazie uszczelniłem cementem ale trzeba bedzie wspawać kawałek rurki. Jednak sie nie obawiam mam calutki wydech z colta który co prawda jest inny ale srednica ta sama i spasuje jak cos. Reszty dowiecie sie na czasie bo cos sie szykuje sie. Sorki za brak fotek ale nie miałem do tego jakos glowy.. Moze jutro.
londolut - 20-08-2009, 06:10
rosomak1983 napisał/a: | Reszty dowiecie sie na czasie bo cos sie szykuje sie. | Ja już wiem bo nieĽle się zapieniłem jak się dowiedziałem, że już zaklepane
macieekg - 20-08-2009, 08:35
Lepiej pokaż foto tego zderzaka bo nie mogę się doczekać.
pawela - 20-08-2009, 12:23
rosomak1983, znów wisisz mi flaszkę Przyjdzie niedługo co¶ naprawdę fajnego
londolut - 20-08-2009, 12:27
pawela napisał/a: | znów wisisz mi flaszkę | A potem będziesz umierał tak jak w zeszłym roku na zlocie po przepiciu hahahha.
pawela - 20-08-2009, 12:47
to był total zgon i wymieszanie piwa/wina/wódki/fajek i czego tam jeszcze nie miałe¶ w domku
rosomak1983 - 20-08-2009, 22:52
Konserwacje uwazam za.... prawie zakończona. A zupelnie zakończone napewno podwozie.
Był pedzel a teraz jest rasowy baran z pistoletu
Powiem wam ze jednak odradzam zabawy z pędzlem... Z pistoletu jest szybko sprawnie i dokładnie... Pedzel masakrycznie pracochłonny i nie dotrze wszedzie. W koncu jest jak ma być.
No ale zostały jeszcze nadkola na zakonserwowanie ktorych kupiłem cos specjalnego....
Ponoć bardzo dobry specyfik VALVOLINE oczywiscie pod gana..
Miałem pokazac na koniec po malowaniu itp... ale dla wyjatkowo ciekawskich Oto on zderzak z EVO III A dokladniej replika laminatowa wykonana przez firme MB TUNNING w Ropczycach.Z tego co wiem robia bardzo dobre laminaty. Jak wspominałem dostał sie w moje rece bardzo przypadkowo...
Acha jeszcze jedno do tych co nie leża moje fele Słysze non stop pochlebne opinie o nich. Co niektórzy chca je kupic.
CDN...
Perki1985 - 21-08-2009, 07:54
też konserwowałem valvolinem i jak narazie jestem zadowolony
|
|
|