To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Rozmówki łódzkie

jacek11 - 23-07-2009, 16:52

A ja Wam proponuję założyć osobny temat o koszulkach,co by było przejrzyście :idea:
To jest temat luźnych rozmów,więc lista może się zagubić :wink:

misiek-misiek - 24-07-2009, 09:43

W sumie masz rację. To był taki spontan pod wpływem wisienek :D
Bardzo się wyluzowaliśmy :twisted:

caliber2001 - 25-07-2009, 11:50

Wie ktoś może pod jaką nazwą CA0 i CJ0 było w Japoni sprzedawane ? Kojarzy mi się Mirage i Gemini, ale nie jestem pewien..
Anonymous - 25-07-2009, 13:53

Według katalogów z 1999 i 1993 to Colt był sprzedawany jako Mirage w Japonii i Usa. Do tego jako Mirage nazywany w Japonii był też sedan różniący się delikatnie stylistyką przodu od Lancera.
iza - 26-07-2009, 15:28

cisza taka na forum!!!!! ALICJA MILCZY CZARCIK ,CZOPER i KAMIL TEZ COS NIE PISZE co z WAMI????? :(
MikeSdz - 26-07-2009, 16:08

noooo....

jakaś masakra się zrobiła, przyznaję.
ja osobiście siedziałem za granicą i nie miałem dostępu do neta.

ale wchodząc tu spodziewałem się, że będzie trochę ruchu jakiegoś
a tutaj cisza i nic więcej.

mimo wszystko witam ponownie, pracę zmieniłem także ja mam
możliwość pojawić się tu trochę częściej niż raz na 2tyg :]

pozdr.

edit:

tak mi się przypomniało, wpadałem na genialny pomysł, żeby wyciągnąć lampę
tylną z mojego tyłkowoza i zastanawiałem się nad wdrożeniem w standardowe klosze
diód led. ale.... między czerwonym plastikiem (zewnątrznym) a żarówką jest jeszcze taka...
tego, no, nie wiem jak to nazwać, taki biało srebrny płatek który rozprasza światło żarówki
tak, żeby kwadrat światła pozycyjnego był równomiernie podświetlany.

no i diody są za słabe przez ten płatek od rozpraszania światła, ledwie je widać :doubt:

ma ktoś jakiś concept żeby to wykonać? :|
albo może obkręcił ktoś namiary na ledowe lampy do CB0?

ide to jeszcze wpuszcze na dział CB0 może coś wydumamy :wink:

caliber2001 - 26-07-2009, 16:15

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=692803032 od właściciela dowiedziałem się, że jest do tego niebieski V5C, czy wart jest tej kasy ? Ile orientacyjnie przekładka ?
Anonymous - 26-07-2009, 19:31

Jak by był kombi to sam bym go łyknął....co do przekładki...nie wiem, ale wiem kto wie..... PLPYNTON jego nick....tam pytaj.....choć on przekłada same vr-4. Mi się wydaje że się nie opłaca.....
misiek-misiek - 27-07-2009, 10:32

Też się zastanawiałem nad przekładką ale to nie ma sensu- za dużo części do wymiany i za drogo, lepiej kupić lewo-kierowniczy :D

A co do lamp z led'ami. Mikesdz Jakie ledy wkładałeś? zwykłe czy o podwyższonej jasności. Są bardzo jasne diody, które dają po oczach jak lampa błyskowa :D musisz tylko poszukać, np. na allegro

caliber2001 - 28-07-2009, 12:29

Ten Galant zwrócił moją uwagę głównie ceną, na 100% nie jest to auto dla mnie (bynajmniej teraz), 2.5 V6 to potwór, który by błyskawicznie wygryzł dziurę w studenckim portfelu :P
misiek-misiek - 28-07-2009, 15:46

no ja ostatnio wybadałem lancera gti z 94 roku (nawet ładny na fotach) ale kurde cena- 10500, trochę duża, no i niestety wg mojej żony nie ma poduszek więc mogę sobie tylko pomarzyć o gti :( i tym samym o galu też :evil: patrz poniżej
szukam teraz jednak np. mazdy 323C (coupe)lub P(hatchback) w cenie ok. 8 000 zł z klimą i motorem 1,5 (90KM)
1,3 odpada bo słabiak, a ja też chcę od czasu do czasu pojeździć tym czymś
oczywiście jakby coś takiego pojawiło się w naszym regionie to dajcie znać :mrgreen:
może być też oczywiście colt ale klima i poduszki i 1,6 muszą być na 100%

przepraszam co niektórych za kłopot, niepotrzebnie was w to wmanewrowałem :oops:
miało być inaczej

ale wszystko może wróci do pierwotnego planu :twisted:

caliber2001 - 28-07-2009, 17:48

http://www.allegro.pl/ite...zaraz_colt.html ajk dorzucą modelkę to może wezmę ;)

[ Dodano: 28-07-2009, 22:52 ]
@misiek-misiek, do sprowadzenia - myślę, że za SC by był świetny, do tego spełnia wymagania http://www.auto-online.ch...ion-889398.html :)

amrowczynski - 28-07-2009, 22:55

hej kto mi coś podpowie napisałem w konciku pomocy że mi sie misiek popsuł i nie moge jeździć

pomocy

kizia-mizia - 29-07-2009, 09:53

caliber2001 napisał/a:
@misiek-misiek, do sprowadzenia - myślę, że za SC by był świetny, do tego spełnia wymagania http://www.auto-online.ch...ion-889398.html :)

ten by mi pasował.... :D fajny

misiek-misiek - 29-07-2009, 09:58

amrowczynski, wydaje mi się, że u nas nie ma nikt space runnera i dlatego nie ma odpowiedzi, poszukaj na allegro, ja będę miał sprężyny ale od space stara no i zużyte
i chyba na 100% nie będą pasowały :cry:

co do colta....caliber2001, dzięki za linka, tylko w polsce też są ładne ogłoszenia a jak z bliska obejrzysz to się okazuje że bity albo tak przekręcony licznik, że hej
swoją drogą ten żółty colt też miał coś na sumieniu, maska mu za bardzo na lampy zachodzi i źle spasowana
na temat modelki nie będę się wypowiadał, bo trochę wsią zalatuje :mrgreen: szczególnie te srebrne buciki :finga: