[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
mazin - 18-02-2011, 19:12
beti napisał/a: | Pamiętajmy, że SB to hatchback a nie coupe. A co do deski do prasowania.. |
Deska się sprawdza, przynajmniej wnętrze bagażnika elegancko w SB odprasowane
bastek - 18-02-2011, 19:35
gzesiolek napisał/a: | Dalej daja ta deske do prasowania nad tylna szybe |
dają, dają....
ale nie dokładaja do niej odpowiedniej czapeczki
cabaniarz - 18-02-2011, 20:35
a propos deski, czy ktoś widział taką piękną deskę do prasowania
ja nie
i nikt takiej nie ma, oprócz sbecków
beti - 20-02-2011, 09:30
Tył SB jest ładniejszy jak przód. Szybko jest nudzi przód, pierwsze wrażenie dobre a potem nuda.
alfiq - 21-02-2011, 10:28
beti napisał/a: | Tył SB jest ładniejszy jak przód. Szybko jest nudzi przód, pierwsze wrażenie dobre a potem nuda. |
Hehe Dobre bo kontrowersyjne.
Ja powiem tak, z początku tył mnie irytował, ale wyjścia nie miałem, bo potrzebowałem piątych drzwi. Teraz się opatrzył i już tak nie "kopie" lanosem
Bart2001 - 21-02-2011, 11:33
Lanosem to chyba "kopie" Impreza. W SB tył raczej przypomina Focusa ale IMHO w SB jest ładniejszy. Zresztą jak sedan to tylko z "deską" na klapie. Inaczej to już nie to...
gzesiolek - 21-02-2011, 14:01
Bart2001, kwestia co kto lubi... ja nie bede w moim 1,5 udawal EVO, wole subtelnosc sedana bez "deski",
w takim czuje sie jak w dobrze skrojonym, eleganckim garniturze, a nie w ekstrawaganckim stroju ozdobionym dodatkami, po prostu wyroslem juz z dyskotek
ale oczywiscie jak ktos lubi bardziej ekstrawagancki wyglad to jego wola i dla niego jest paszcza glonojada na froncie i deska do prasowania z tylu...
plus nakladki na progi i zderzaki... i co kto jeszcze lubi...
ale dla mnie golas sedan jest po prostu miodzio...
Bart2001 - 21-02-2011, 14:15
Dlatego ja poważam sedany tylko od klasy średniej w górę. Dla kompaktów hatchback to ideał lub ewentualnie kombi (a w klasie B sedan to już totalne nieporozumienie). Wynika to z tego że sedany to przeważnie hatchbacki ze sztucznie przyklejoną Lancer sedan muszę jednak przyznać że jest to jedno z lepiej wyglądających aut w tym segmencie. Od schematu sedanów w klasie kompaktowej odcinają się Lancer i Impreza ale wynika to właśnie z ich sportowego rodowodu i dlatego deska na klapie musi być, chociaż mając 1,5 pod maską chyba bym też z niej zrezygnował. Żeby nie było że jest totalnym wrogiem sedanów to gdybym kupował ralliarta to poważnie zastanowiłbym się właśnie na sedanem.
To tak trochę na przekór tej nagonki na SB.
beti - 21-02-2011, 16:44
Ależ... Sedan ma jako oryginalny dodatek spojler więc nie jest to wiejski tuning tylko zaprojektowana całość, jak felgi czy klamki. W SB tylko wydech jest źle dobrany. Jak na moje 11 auto SB jest dosyć ładny, choć on nie jest dla mnie tylko dla żony coby dzieciarnię woziła. Ja mam ciut większe autko.
gzesiolek - 21-02-2011, 17:47
beti, nie rozpedzaj sie... nikt tutaj nie mowil nic o wiejskim tuningu...
ba nawet w moim porownaniu nie uzylem slow dot. stroju sportowego... co to to nie...
SB czy Sedan, czy z spojlerem czy bez, jest to Misiek, ktory wsrod kompaktow jest jednym z ladniejszych aut w tym segmencie... i tyle...
a ze sedan ladniejszy...
beti - 21-02-2011, 17:51
A kolor? Wiecie jaki wpływ na ocenę ma kolor?
gzesiolek - 21-02-2011, 18:18
beti, aha na starcie najladniejszy jest czarny, czerowny, ew. niebieski od SB... a po 2 latach nie chcialbym miec innego niz srebrny, ewentualnie zloty... bo kolor kolorem ale jak ten kolor wyglada po dwoch latach przy tym lakierze to juz druga strona medalu
ja wzialem srebrny bo tylko tego mialem na placu, z takim wyposazeniem, w takiej promocji i do wziecia od reki... wtedy zalowalem bo mialem juz praktycznie czerwonego... (spoznilem sie o 15minut)
zone bolalo to z pol roku...
a teraz zadne z nas by sie nie zamienilo... praktycznosc koloru jest rownie duza jak praktycznosc klapy w SB
beti - 21-02-2011, 18:29
Ja pojechałem po srebrnego sedana a wróciłem czarnym SB. Wolałbym srebrnym albo białym ale cóż.
jaca71 - 21-02-2011, 20:46
gzesiolek napisał/a: | wtedy zalowalem bo mialem juz praktycznie czerwonego... (spoznilem sie o 15minut)
zone bolalo to z pol roku...
a teraz zadne z nas by sie nie zamienilo... praktycznosc koloru jest rownie duza jak praktycznosc klapy w SB |
W czym lepszy jest srebrny od czerwonego? Dla mnie jak wiele razy pisałem czerwony po myciu wygląda jak landrynek/landrynka czyli słodko. Nie zamieniłbym czerwonego na żaden inny.
W sumie wszystkie samochody jakie miałem były czerwone albo białe. Honda się nie liczy bo w używkach kolor nie zależy ode mnie tylko taki był w promocji
Mikuc - 22-02-2011, 08:18
Też mam czerwony i jest piękny ale ma jedną wadę wszystkie rysy widać
Ponoć wszystkie nowe samochody mają tę wadę (ekologia)
|
|
|