To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

szpala85 - 12-03-2012, 14:49

dobra wyciąłem to cholerstwo i wyszlifowałem wszystko do okoła :

zaraz jadę do Wojanowa obok mnie gość ma części do różnych aut ale słynie z tego że ostro przycina na kasie :roll: zobaczymy , jak będzie miał prawy kielich w przyzwoitym stanie to wezmę ....

szpala85 - 12-03-2012, 15:30

Gość chce 180 zł ..... patrzyłem na ten kielich i ruda wyłazi górą standardowo , blaszki z przodu i tyłu ok , najważniejszy element czyli cała ta ścianka co trzyma kielich też wyglądała ok .... nie wiem czy brać czy nie :roll:
szpala85 - 12-03-2012, 15:36

a najlepiej to by było dorwać anglika na części .... ten przynajmniej jeździł drugą stroną ulicy więc lewy kielich będzie bardziej zgnity :roll:
bbandi - 12-03-2012, 15:40

Szybko chcesz działać - może spokojniej to wszystko ogarnij, zastanów się, zapytaj gdzie indziej o ten element, samodzielne wycięcie kielicha też nie było zbyt dobrym posunięciem wg mnie...lepiej było to zawieść do jakiegoś specjalisty a wcześniej poszukac dobrego elementu na przeszczep.
Zielu - 12-03-2012, 15:53

Dokładnie tak jak wyżej, poszukaj na spokojnie, może trafisz na lepszą opcję...Wiem że ciężko jest znaleźć idealne blachy do E5xxx ale może.. :wink:
Ze specjalistami to też różnie bywa, zaśpiewał by pewnie z 500zł zapaćkał minią albo biteksem i narazie, jeśli sam wiesz co robić, potrafisz...to wiesz co robić :)

Wszyc - 12-03-2012, 16:19

Szpala dzwoń co CANAU do jasnej ciasnej :P i pytaj! :P bo zaraz dostaniesz gołym tyłkiem po twarzy może będzie miał w dobrym stanie i tanio i koleś ogarnięty w temacie :P ( 606108593 )
szpala85 - 12-03-2012, 16:52

Wszyc, już dzwoniłem i ma kielich prawy przód za 100 zł ale czekam na zdjęcia jeszcze jak to wygląda .... :wink: ... spokojnie nie denerwuj się :mrgreen: to ja mam być zdenerwowany :mrgreen: a nie ty :mrgreen:

btw. wielkiej filozofi nie ma w wycięciu tego kielicha i w późniejszym wspawaniu także dam radę .... muszę jeszcze pożyczyć od ziomka migomata bo moją spawarką chyba nie dam rady

robertdg - 12-03-2012, 18:03

A wymiary chociaż połapałeś zanim to wszystko rozbabrałes :?:
Wszyc - 12-03-2012, 19:01

szpala85 napisał/a:
Wszyc, już dzwoniłem i ma kielich prawy przód za 100 zł ale czekam na zdjęcia jeszcze jak to wygląda .... :wink: ... spokojnie nie denerwuj się :mrgreen: to ja mam być zdenerwowany :mrgreen: a nie ty :mrgreen:

GIT! :P

szpala85 - 12-03-2012, 19:28

robertdg, nie muszę nic mierzyć :wink: w podłużnicach są specjalne wgłębiania na kielich gdzie powinien się znajdować .... tak jak by to była część wymienna ... gdybym miał coś mierzyć to prawdopodobnie bym to zostawił i przyspawał kawał blachy do tego syfu , zaszpachlował i tak jeździł do kolejnej dziury .....

zrobię to porządnie ... już jestem zgadany z gościem który spawa migomatem ... tak jak pisałem czekam na zdjęcia kielicha , jak będzie ok to biorę i działam dalej

jacek11 - 12-03-2012, 20:44

Trzeba spojrzeć na to z innej strony :wink: będziesz miał teraz zdrowy kielich,a my nadal zgnite :mrgreen: spoko,spoko,nie ma tego złego :)
Wszyc - 12-03-2012, 20:59

Wojtek połatał, Soner ma chyba wszystko ok, szpala zrobi, arek ma super stan ja będę teraz robił mitsu_pl ma auto bez korozji kogo miałeś na myśli przez my? :P Jacku ja widziałem Twoje nadkole lewe ty tam się spiesz :P hehe :P
rosomak1983 - 12-03-2012, 21:03

ten kielich jak ma rdze (ten co kupisz) to wypiaskowac, wzmocnic ewentualnie i bedzie git.
Zielu - 12-03-2012, 21:24

A idąc jeszcze grubiej-ocynkować :twisted:
areksz121 - 12-03-2012, 21:29

Łooo.... :shock: Szpala, nie myślałem, że aż tak u Ciebie ruda postąpiła... :roll: Nie ma opcji złomowania :rolleyes: