Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84
m6riano - 21-03-2012, 07:24
zwłaszcza w Hiszpanii czy na południu Francji trzeba mieć jedno auto to śmigania na codzień (zazwyczaj stare, mało palące, poobijane wszędzie i pordzewiałe)
oraz drugie do wyjazdów na łikend czy do teściowej;-)
Tomek - 21-03-2012, 07:44
mkm napisał/a: | tomek84 napisał/a: | obdarty przedni zderzak i lewy błotnik |
Wrzuć foty. Moze zaradzimy |
niewiele uradzisz
takie fotki na szybko z rana:
robertdg - 21-03-2012, 07:56
Błotnik zagięty, zderzak naruszony do warstwy podkładowej trzebaby malować te elementy, współczuje
Tomek - 21-03-2012, 08:00
robertdg napisał/a: | Błotnik zagięty |
chyba nie
teraz to tak po prawdzie do malowania mam wszystko oprócz dachu i tylnego zderzaka
trochę nawymieniam, co mam w garażu, a zderzak się pomaluje razem z tylnymi nadkolami
tak jakby nie mogli obijać dalej tyłu auta, albo chociaż prawej strony
robertdg - 21-03-2012, 08:09
Na 100% jest zagięta sama krawędź błotnika (tam gdzie najgęstsze obtarcie), widać po załamaniu światła
Tomek - 21-03-2012, 08:15
robertdg napisał/a: |
Na 100% jest zagięta sama krawędź błotnika (tam gdzie najgęstsze obtarcie), widać po załamaniu światła |
masz oko sokoła
poszedłem na dół sprawdzić
no, ale jak mówiłem błotnik to nie problem, bo mam
muszę w sobote zobaczyć tylko w jakim jest stanie
Anonymous - 21-03-2012, 12:18
urwał bym głowę przy samej.....
najgorsze jest to że jak byś nawet całego pomalował to ludzie i tak go zaraz poobijają trzeba by zostawiać kogoś przy aucie kto by cięgle pilnował... ja i tak już staram się parkować możliwie najdalej wejść do marketów a 2 uderzeń od drzwi się dorobiłem... a jak auto przyjechało od niemca to nie miało żadnego...
danino88 - 21-03-2012, 12:38
teraz tylko złapać jednego z drugim i iść z nimi na policje i do ubezpieczyciela, nic więcej. A w Polsce powoli zaczyna być tak jak we Francji ...
Tomek - 24-03-2012, 21:24
dzisiaj podmieniłem klapę tylną
niestety nie udało mi się jej dobrze ustawić
przy okazji zatrzasnąłem klucze w aucie - tragedia, teraz do malowania mam więcej niż miałem
ogólnie jestem załamany lakierem na tym aucie, i po prawdzie to chętnie pomalowałbym wszystko poza dachem, ale to nie wchodzi póki co w grę
teraz czekam na finał policyjnych dochodzeń w sprawie obcierek, potem ubezpieczenie
a dalej robię reperaturkę tył, prawy, malowanie zderzaka front, prawych drzwi - przód
wymiana błotników przednich, niestety te co mam w garażu nie są aż w tak dobrym stanie, jak myślałem, ale muszą wystarczyć póki co, po polerce będą ok, aż do następnego spotkania z idiotą parkingowym
+ kielichy
i polerka po całości
potem konserwacja podwozia
z tyłu mam już letnie, z przodu zimówki - wymiana w tygodniu
spalanie 10,6 w trasie, styl jazdy - hmmmmm taki jak lubię ja, Ewelina wręcz przeciwnie, czyli wynik bardzo dobry
pozwoliło mi to wprowadzić w końcu korektę do UKP
stała wtrysku wychodzi mi 459,75, czyli 460 - to na LPG
na PB mam wpisane 400, ale generalnie nie wiem i nie interesuje mnie to, na ile to jest prawdziwe
sveno - 25-03-2012, 01:01
tomek84 napisał/a: | teraz do malowania mam więcej niż miałem | czemu?
Tomek - 25-03-2012, 06:12
sveno napisał/a: | tomek84 napisał/a: | teraz do malowania mam więcej niż miałem | czemu? |
trzeba było jakoś auto otworzyć
teraz trzeba pomalować ramki drzwi na mat, ale to i tak chciałem robić
i poprawić słupek
sveno - 25-03-2012, 12:17
czekaj czekaj, robiłes włam do własnego auta? a co z zapasowym kluczykiem?
fj_mike - 25-03-2012, 12:44
Jak Ci się udało zatrzasnąć klucze w aucie?
Kombinowałem trochę jak swojego kupiłem i nie udało mi się. Tak na wszelki wypadek na dalsze wyjazdy biorę ze sobą zapas
robertdg - 25-03-2012, 13:05
Ja znam najprostszy przykład zatrzaśnięcia kluczyków, otwierasz tylną klape z wajchy, zamykasz centralnym zamki, wyciągasz coś z bagażnika zostawiając przez omyłke kluczyki w bagażniku i klapiesz pokrywe, fj_mike spróbuj w ten sposób
fj_mike - 25-03-2012, 13:10
robertdg napisał/a: | Ja znam najprostszy przykład zatrzaśnięcia kluczyków, otwierasz tylną klape z wajchy, zamykasz centralnym zamki, wyciągasz coś z bagażnika zostawiając przez omyłke kluczyki w bagażniku i klapiesz pokrywe, fj_mike spróbuj w ten sposób |
Tyle to wykombinowałem
Chodzi mi zostawienie kluczyków w kabinie.
|
|
|