To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

m6riano - 21-03-2012, 07:24

zwłaszcza w Hiszpanii czy na południu Francji trzeba mieć jedno auto to śmigania na codzień (zazwyczaj stare, mało palące, poobijane wszędzie i pordzewiałe)
oraz drugie do wyjazdów na łikend czy do teściowej;-)

Tomek - 21-03-2012, 07:44

mkm napisał/a:
tomek84 napisał/a:
obdarty przedni zderzak i lewy błotnik

Wrzuć foty. Moze zaradzimy :wink:

niewiele uradzisz
takie fotki na szybko z rana:

robertdg - 21-03-2012, 07:56

Błotnik zagięty, zderzak naruszony do warstwy podkładowej trzebaby malować te elementy, współczuje
Tomek - 21-03-2012, 08:00

robertdg napisał/a:
Błotnik zagięty

chyba nie

teraz to tak po prawdzie do malowania mam wszystko oprócz dachu i tylnego zderzaka
trochę nawymieniam, co mam w garażu, a zderzak się pomaluje razem z tylnymi nadkolami

tak jakby nie mogli obijać dalej tyłu auta, albo chociaż prawej strony

robertdg - 21-03-2012, 08:09

Na 100% jest zagięta sama krawędź błotnika (tam gdzie najgęstsze obtarcie), widać po załamaniu światła
Tomek - 21-03-2012, 08:15

robertdg napisał/a:

Na 100% jest zagięta sama krawędź błotnika (tam gdzie najgęstsze obtarcie), widać po załamaniu światła

masz oko sokoła
poszedłem na dół sprawdzić

no, ale jak mówiłem błotnik to nie problem, bo mam
muszę w sobote zobaczyć tylko w jakim jest stanie

Anonymous - 21-03-2012, 12:18

urwał bym głowę przy samej..... :evil: :evil: :evil:

najgorsze jest to że jak byś nawet całego pomalował to ludzie i tak go zaraz poobijają trzeba by zostawiać kogoś przy aucie kto by cięgle pilnował... ja i tak już staram się parkować możliwie najdalej wejść do marketów a 2 uderzeń od drzwi się dorobiłem... a jak auto przyjechało od niemca to nie miało żadnego...

danino88 - 21-03-2012, 12:38

teraz tylko złapać jednego z drugim i iść z nimi na policje i do ubezpieczyciela, nic więcej. A w Polsce powoli zaczyna być tak jak we Francji ...
Tomek - 24-03-2012, 21:24

dzisiaj podmieniłem klapę tylną
niestety nie udało mi się jej dobrze ustawić
przy okazji zatrzasnąłem klucze w aucie - tragedia, teraz do malowania mam więcej niż miałem
ogólnie jestem załamany lakierem na tym aucie, i po prawdzie to chętnie pomalowałbym wszystko poza dachem, ale to nie wchodzi póki co w grę

teraz czekam na finał policyjnych dochodzeń w sprawie obcierek, potem ubezpieczenie
a dalej robię reperaturkę tył, prawy, malowanie zderzaka front, prawych drzwi - przód
wymiana błotników przednich, niestety te co mam w garażu nie są aż w tak dobrym stanie, jak myślałem, ale muszą wystarczyć póki co, po polerce będą ok, aż do następnego spotkania z idiotą parkingowym
+ kielichy
i polerka po całości
potem konserwacja podwozia

z tyłu mam już letnie, z przodu zimówki - wymiana w tygodniu

spalanie 10,6 w trasie, styl jazdy - hmmmmm taki jak lubię ja, Ewelina wręcz przeciwnie, czyli wynik bardzo dobry

pozwoliło mi to wprowadzić w końcu korektę do UKP
stała wtrysku wychodzi mi 459,75, czyli 460 - to na LPG
na PB mam wpisane 400, ale generalnie nie wiem i nie interesuje mnie to, na ile to jest prawdziwe

sveno - 25-03-2012, 01:01

tomek84 napisał/a:
teraz do malowania mam więcej niż miałem
czemu?
Tomek - 25-03-2012, 06:12

sveno napisał/a:
tomek84 napisał/a:
teraz do malowania mam więcej niż miałem
czemu?

trzeba było jakoś auto otworzyć
teraz trzeba pomalować ramki drzwi na mat, ale to i tak chciałem robić
i poprawić słupek

sveno - 25-03-2012, 12:17

czekaj czekaj, robiłes włam do własnego auta? :) a co z zapasowym kluczykiem?
fj_mike - 25-03-2012, 12:44

Jak Ci się udało zatrzasnąć klucze w aucie?
Kombinowałem trochę jak swojego kupiłem i nie udało mi się. Tak na wszelki wypadek na dalsze wyjazdy biorę ze sobą zapas ;)

robertdg - 25-03-2012, 13:05

Ja znam najprostszy przykład zatrzaśnięcia kluczyków, otwierasz tylną klape z wajchy, zamykasz centralnym zamki, wyciągasz coś z bagażnika zostawiając przez omyłke kluczyki w bagażniku i klapiesz pokrywe, fj_mike spróbuj w ten sposób
fj_mike - 25-03-2012, 13:10

robertdg napisał/a:
Ja znam najprostszy przykład zatrzaśnięcia kluczyków, otwierasz tylną klape z wajchy, zamykasz centralnym zamki, wyciągasz coś z bagażnika zostawiając przez omyłke kluczyki w bagażniku i klapiesz pokrywe, fj_mike spróbuj w ten sposób

Tyle to wykombinowałem :P
Chodzi mi zostawienie kluczyków w kabinie.