To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

yahoo_wlkp - 12-01-2012, 17:07

Mozna wiedziec gdzie zes dorwal tłumik koncowy i mniej wiecej za wiela ? Poprzedni wlasciciel w moim zamontowal 2 rynny odprowadzajace deszczowke zamiast tumika :p i musialbym to ogarnac .
Anonymous - 12-01-2012, 17:11

allegro, tłumik za 160 zł z przesyłką. montaż stówkę. jakość wykonania oceniam na 4, do tłumika gwarancja na papierze na 2 lata, za to tłumienie jak najbardziej OK :)
Anonymous - 13-01-2012, 15:46

Pany mam problem z wyborem, pomóżcie :P , chciałbym oddać już felgi do roboty co by przyszykować je na nowy sezon, i teraz tak, chcę odświeżyć ich kolor który zostanie czarny, waham się tylko nad tym czy ma to być pełen połysk czy mat tak jak do tej pory, w tym sezonie na pewno wleci już też czarny dach w połysku, minusem matowych felg jest też to że jednak pył z klocków ciężej doczyścić ale w sumie mniej go widać... no i sam już nie wiem...
mkm - 13-01-2012, 15:59

Jak dadzą radę to w wysoki połysk - jak nie to w mat :wink:
dawidoski13 - 13-01-2012, 16:41

Tak i tak będzie dobrze ale jeśli miałeś tzn masz mat to może warto sobie odmienić i czasnąć połysk...
Derpin napisał/a:
w tym sezonie na pewno wleci już też czarny dach w połysku

Będzie się ładnie komponowało :wink:

luckyluck - 13-01-2012, 20:56

Dawaj mat czarny jak piekło... :twisted:
Rafal_Szczecin - 13-01-2012, 21:38

lepiej oddaj te fele mi ,a sobie kup jakies inne, lepsze, bo te to parchy :D 8)
costa brawa - 13-01-2012, 22:27

jak dobiora bardzo gleboki polysk czarnego to tez super wyglada (mam teraz tak pomalowane) .. byle by nie byl jakis pol mat/pol blysk (mialem tak u siebie wczesniej) bo wyglada jak nie powiem co w porownaniu z pelnym polyskiem ...
Anonymous - 13-01-2012, 22:46

costa brawa, no właśnie o to mi chodzi, albo mega wysoki połysk, albo mat, nic innego nie wchodzi w grę, zastanawiam się tylko czy da radę uzyskać proszkowo wysoki połysk ? bo ogólnie to tylko proszek wchodzi w grę.
demoniszcze - 14-01-2012, 00:53

Ile płacicie tak +/- za malowanie felg proszkowo??
Anonymous - 14-01-2012, 00:59

demoniszcze, rozbicie cen jest ogromne od 400 do 800 zł zależy gdzie no i czy bezpośrednio w lakierni czy przez pośrednika który jeszcze wcześniej np wyprostuje felgi albo ogarnie ubytki od krawężników.
mkm - 14-01-2012, 01:22

Jak na wysoki połysk to najpierw piec, a potem pistolet :wink:
m6riano - 14-01-2012, 02:13

Derpin napisał/a:
w tym sezonie na pewno wleci już też czarny dach w połysku

dawaj obydwa w macie...będzie bandziortiuning po maxie..;-)

demoniszcze - 14-01-2012, 10:09

Derpin napisał/a:
demoniszcze, rozbicie cen jest ogromne od 400 do 800 zł zależy gdzie no i czy bezpośrednio w lakierni czy przez pośrednika który jeszcze wcześniej np wyprostuje felgi albo ogarnie ubytki od krawężników.

To tak jak u mnie w Toruniu, zapytałem bo chciałem porównać ceny, Szczecin jednak większe miasto ;)

costa brawa - 14-01-2012, 19:31

ja u siebie samym proszkiem robilem to wyszlo calkiem fajnie .. ale tak jak wyzej napisano lepszy polysk na mokro uzyskasz .. ale nie bedzie juz tak trwale ... proszek na felgi jest elegancki bo sie nie rysuja nie obijaja itd - pod warunkiem ze sa dobrze przygotowane przed malowanie dobrze pomalowane i przedewszystkim dobrze wypalone (odpowiednio dlugo ze wzgledu na grubosc materialu )
ja malowalem farba z Pulveritu 100%polysk oczywiscie poliestrowa - najzwyklejsza farba jaka jest do stosowania na zewnatrz - i wazne bez lakieru bezbarwnego