Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)
Saqu - 09-09-2012, 13:16
czyli rasowy galant
co do fotek to może wrzucaj na picasse, w album, przynajmniej tam się łatwiej ogląda, bo imageshack jest lekko irytujący ..
Wszyc - 09-09-2012, 13:16
Wojciech Bogacz napisał/a: | Tym samym również pewnie przebiłem Wszyca pod kątem ilości rdzy |
Przebiłeś mnie 10 razy jak nie więcej powiem szczerze jest masakrycznie ale nie poddawaj się trzymam kciuki za to żę go zrobisz Tobie nie odpuszcze i będę suszył głowę byś go robił ( z resztą zdążyłem się polubić z Twoim autem )
u mnie sprawa z blachą wygląda tak o to fotki po wyszlifowaniu wszystkiego w poszukiwaniu dziur:
Fotki z tyłu dam jak się wezmę za tył
Więc oficjalnie przekazuje Ci pałeczkę człowieka który najwięcej wie o rdzy w 7 generacji galantach
Wojciech Bogacz - 09-09-2012, 13:46
Saqu napisał/a: | co do fotek to może wrzucaj na picasse, w album, przynajmniej tam się łatwiej ogląda, bo imageshack jest lekko irytujący .. |
Postaram się wreszcie jakoś te fotki wrzucać w inne miejsce - poza tym obecny serwis już każe sobie płacić parę $$ za to, że mam tych fotek aż tyle.
Wszyc napisał/a: | Przebiłeś mnie 10 razy jak nie więcej powiem szczerze jest masakrycznie |
Masakrę zobaczysz jak przyjedziesz po części z tego drugiego E88A hehe.
Wszyc napisał/a: | nie poddawaj się trzymam kciuki za to żę go zrobisz Tobie nie odpuszcze i będę suszył głowę byś go robił ( z resztą zdążyłem się polubić z Twoim autem ) |
Zrobię zrobię - skoro zacząłem. Poza tym cena za wszystko całkiem atrakcyjna a mam zaufanie do gościa Autko musi jeździć. Zresztą jak mam kiedyś włożyć mocniejszy silnik to blacha musi być zrobiona na cacy.
Wszyc napisał/a: | Fotki z tyłu dam jak się wezmę za tył |
Już widzę rdzę w tym samym miejscu co u mnie - wygląda podobnie. Ciekawe tylko jak u mnie podłoga... ale to się kiedyś też sprawdzi
Wszyc napisał/a: | Więc oficjalnie przekazuje Ci pałeczkę człowieka który najwięcej wie o rdzy w 7 generacji galantach |
Prawdopodobnie mogę faktycznie w tej kwestii być najbardziej obeznany z tematem. Za to z walką z rudą to już definitywnie mój mechanik. Ten to ma cierpliwość hehe. Od razu mi powiedział, że rekwiruje auto na conajmniej dwa tygodnie... (będzie robił wieczorami po godzinach).
Wszystko jednak się uda i będzie potem cudo. Poza tym ten zgrzyt w rozruszniku też się zrobi bo to jest mocno denerwujące.
wojtas - 09-09-2012, 13:54
Wojtek, zostaw tak jak jest za rok nagroda murowana.
areksz121 - 09-09-2012, 14:44
To ja powiem tak...roboty co nie miara, ale robiłem ze starszym 10 lat temu większy wyczyn
Jeśli chodzi o mojego Gala, to te kieszenie z tyłu jedynie były zakażone przy rantach/zgrzewach. Wnęka zapasu? Nad wydechem? Nie zrobiłem fotki jak zderzak był ściągnięty Wojtek miałby podgląd, jak to wyglądało fabrycznie
Hugo - 09-09-2012, 20:33
Galant po 1992 roku w pełnej okazałości Ten kto robił blachy w tych autach powinien się smażyć w piekle!
deejay - 09-09-2012, 21:00
Hugo napisał/a: | Ten kto robił blachy w tych autach powinien się smażyć w piekle! |
To nie wina blachy tylko brak konserwacji na powierzchni i w profilach .
Np Dacia do 2008 roku ma to samo i jest akcja przywoławcza z naszej strony na konserwę , tak samo jak i w Hondzie było po 97 roku
Hugo - 09-09-2012, 21:20
deejay napisał/a: | To nie wina blachy tylko brak konserwacji na powierzchni i w profilach | No masz rację, nie wnikam kto był odpowiedzialny za zrobienie konserwacji, czyli tym samym "wykończenie blacharki". deejay napisał/a: | tak samo jak i w Hondzie było po 97 roku | Której?
robertdg - 09-09-2012, 22:11
deejay napisał/a: | Np Dacia do 2008 roku ma to samo i jest akcja przywoławcza z naszej strony na konserwę | Za wiele to już jej nie pomoże
Bizi78 - 09-09-2012, 22:31
Wojtek, to my czymś takim dojechaliśmy do Niemcowni na zlot .
Jeżeli nie pogonisz tej rudej to na następne Elbe jedziemy autkiem Sławka .
rosomak1983 - 09-09-2012, 22:33
deejay, blachy mitsu sa korozyjnie kiepskie. da sie zrobic blache która nie potrzebuje zbytnio konserwacji. Przykład lancia kappa- to auto w orginale nie rdzewieje wcale, ma prawdziwy ocynk.
deejay - 09-09-2012, 22:37
rosomak1983 napisał/a: | Przykład lancia kappa- to auto w orginale nie rdzewieje wcale, ma prawdziwy ocynk. |
Nie porównuj ocynku do zwykłej "zeroosiem" mm
kaczka81s - 09-09-2012, 22:56
Wojtku jak na to patrze to aż się boję za swojego zabierać, a mój jest albo w takim samym stanie albo pocieszę Cie, w jeszcze gorszym. Jak Karoline na początku tego roku robiłem i nawet krzty z tego co widzę tutaj nie miała, to zeszło mi prawie dwa miechy, to Michała się boję rozbierać.
Ale zrobię to. Nie poddam się tak łatwo.
I Ty też się nie poddawaj, ja też trzymam kciuki
Wojciech Bogacz - 10-09-2012, 19:24
Bizi78 napisał/a: | Jeżeli nie pogonisz tej rudej to na następne Elbe jedziemy autkiem Sławka . |
Rudej już wojnę wypowiedziałem więc będzie zrobione
kaczka81s napisał/a: | Wojtku jak na to patrze to aż się boję za swojego zabierać, a mój jest albo w takim samym stanie albo pocieszę Cie, w jeszcze gorszym. |
Jest taka szansa, że faktycznie możesz mieć podobne ilości rdzy. Nie koniecznie jednak w tych samych miejscach. Drugi E88 na przykład zgnił w okolicach progów - ale tylko lewa strona. Prawa jest OK - prawie jak nowa.... Znowu kielichy i mocowania wahaczy przednich. Z lewej w miarę OK, z prawej koło odpadło (w trakcie holowania). Ogólnie różnie gniją widać.
kaczka81s napisał/a: | Ale zrobię to. Nie poddam się tak łatwo.
I Ty też się nie poddawaj, ja też trzymam kciuki |
Spoko - robi się. Tyle, że u mnie to wyłącznie kwestia funduszy ale jakoś dam radę
Xsystoff - 10-09-2012, 21:04
Szacunek za prace
Ostatnio takie fotki z walki z ruda wiedzma widzialem na forum Mercedesa W114/W115 w dziale odbudowa. Tylko, ze one sa z lat 65-75, a nie z lat 90.....
|
|
|