Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
cwaniak - 10-11-2012, 10:19
sniegu a kwestie sanitarne kibel łazienka. Pomyśl 300 osób przez 3 dni normalnie masakra
koszmarek - 10-11-2012, 11:44
cwaniak, na woodstocku działa XD
a na serio to Akbi, ile pozostało do zlotu?
Morfi - 10-11-2012, 16:33
koszmarek, 659 dni...
apikus - 10-11-2012, 19:39
Morfi napisał/a: | koszmarek, 659 dni... |
To w 2014?
Krystian99 - 10-11-2012, 19:53
Morfi, widzę optymizm już z Ciebie bije
grzesiopol - 10-11-2012, 20:03
Fregata wyraźnie się przestraszyła takiej ilości osób z jednej powiedzmy "organizacji", głupie tłumaczenie, że czytają komentarze i wypowiedzi, po prostu ten Ośrodek nie nadaje sie do prowadzenia poważnych imprez takich jak ZLOTy co potwierdzają swoimi wypowiedziami (ze słów pisanych w tym temacie tak wnioskuję). To co ktoś napisał "negatywnie" o ośrodku nie powinno być powodem do obrażania sie ale bodźcem do wyciągnięcia wniosków i podjęcia działań do zmian i dostosowywaniem sie do różnych profili swojej działalności, to co ośrodek ma przyjmować tylko samych tetryków, bo tak jest wygodniej i prościej.
Blok może to nie jest ale sami możecie sobie wyobrazić co by się działo jeżeli większe grupki chciały by sie integrować zgodnie ze swoimi przekonaniami. Nie chodzi mi o dyskotekę czy wspólny grill ale o spotkania w małych grupach, bo o takie chyba chodzi, ja osobiście nie wyobrażam sobie wyjścia z bloku wszystkich maniaków i wspólnym spacerze po plaży, po mieście, wspólnym grillowaniu przy jednym grillu.
Na zlocie byłem po raz pierwszy (myślę, że nie ostatni) i bardzo mi się podobało to co zobaczyłem. Wszyscy z wszystkimi rozmawiali, pytali się, wymieniali doświadczenia, kto chciał to się spotykał czy to pod domkami, czy na dyskotece, czy na placu zabaw. Czyż nie oto chodzi w tym całym ZLOTowym szaleństwie. Po za tym nie widziałem aby dyskoteka była jakimś ważnym wydarzeniem, po prostu wieczorem można było najwięcej osób spotkać w jednym miejscu, wiadomo, niektórzy mieli dzieci które spały, niektórzy sami byli zmęczeni, więc trzeba było uszanować ich spokój i spotkać sie z innymi w jednym miejscu.
Forest napisał/a: | Zlot można zorganizować w dowolnym ośrodku....
| dokładnie - Fregata nie jest jedynym ośrodkiem.
Forest napisał/a: | A mi osobiście Fregata pasowała. Dzięki niej mogliśmy spróbować przypomnieć sobie jak zloty powinny wyglądać.
Ale gonienie mediów, głównych atrakcji, dyskotek jest jak dotychczas dla wielu priorytetem.
A ja po prostu zaczynam marzyć o powrocie rodzinnych spotkań. |
Organizacja Zlotu w innym miejscu nie stoi na przeszkodzie powrotu do przeszłości. Atrakcje, dyskoteki, media nie są priorytetem ale moim zdaniem powinny być, jest to najprostszy sposób do zachęcenia innych posiadaczy pojazdów m-ki Mitsubishi do uczestnictwa w takiej imprezie, jest to zachęta do zapoznania się z działaniem klubu Mitsumaniaków a dla niektórych jest to pierwsza informacja, że taki klub istnieje.
Wypowiedź tego kierownika od dealera Mitsu potwierdza, że niektóre firmy dbają tylko o swoje interesy i mają małą wiedzę na temat działalności takich klubów jak MM, najprościej można było zajrzeć na pierwszą stronę forum, żeby zorientować sie, że są tutaj miłośnicy różnych modeli Mitsubishi. I nie trzeba było zadawać głupich pytań. Ten pan chyba nie rozumie o co chodzi, to tak jak w polityce, jest SLD, PO, PIS ale wszyscy są polakami, tak samo i tu są Mitsumaniacy, Coltmania itd a wszyscy są miłośnikami jednej marki.
Forest napisał/a: | Pretensje możemy mieć sami do siebie. | tak możemy ale trzeba mieć pretensję, że od razu wszystkie działania skierowały się na jeden ośrodek, tym większe teraz rozczarowanie, że się nie udało.
Firebee napisał/a: | I niech potwierdzi szybko, bo już czas by podjąć konkretne decyzje! | Madrego warto posłuchać.
Sam osobiście wystawiałem ze cztery propozycje ośrodków jednak mało kto sie tymi ośrodkami zainteresował, więc dalej istnieje alternatywa do zrobienia Zlotu w innym miejscu niż Fregata.
mjsystem - 10-11-2012, 21:15
grzesiopol napisał/a: | Fregata wyraźnie się przestraszyła takiej ilości osób z jednej powiedzmy "organizacji", głupie tłumaczenie, że czytają komentarze i wypowiedzi, po prostu ten Ośrodek nie nadaje sie do prowadzenia poważnych imprez takich jak ZLOTy co potwierdzają swoimi wypowiedziami (ze słów pisanych w tym temacie tak wnioskuję). To co ktoś napisał "negatywnie" o ośrodku nie powinno być powodem do obrażania sie ale bodźcem do wyciągnięcia wniosków i podjęcia działań do zmian i dostosowywaniem sie do różnych profili swojej działalności, to co ośrodek ma przyjmować tylko samych tetryków, bo tak jest wygodniej i prościej. |
Chyba nie znasz wątku, że wysnuwasz tak błędne wnioski?
Sprawa jest prosta. Ośrodek był zainteresowany imprezą od samego początku w osobie i przez osobę Martina. Na dzień dobry została podjęta rezerwacja a ceny obniżone o 50%. Niestety z przyczyn niezależnych od ośrodka(nie jestem upoważniony do szczegółowych tłumaczeń, może to tylko zrobić Martin, choć nie wiem czy są one dla nas istotne) od sierpnia 2013 ośrodek może nie funkcjonować całkowicie przez jakiś czas. Jest to na tyle duże ryzyko, że najlepszym i jedynym sposobem jest całkowite odwołanie zlotu w Łebie.
Jest pomysł na zlot, który generuje się w Krakowie, ale poczekajcie do poniedziałku/wtorku na wypowiedź Svena lub Wojzi'ego.
IMO nie ma sensu już dywagować na temat Łeby. Trzeba iść do przodu.
sveno - 10-11-2012, 22:00
mjsystem napisał/a: | Jest pomysł na zlot, który generuje się w Krakowie, ale poczekajcie do poniedziałku/wtorku na wypowiedź Svena lub Wojzi'ego. | musiałeś to napisać? miała być cisza do poniedziałku/wtorku
mjsystem - 10-11-2012, 22:05
sveno napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Jest pomysł na zlot, który generuje się w Krakowie, ale poczekajcie do poniedziałku/wtorku na wypowiedź Svena lub Wojzi'ego.
musiałeś to napisać? miała być cisza do poniedziałku/wtorku |
No toż jest
[ Dodano: 10-11-2012, 22:06 ]
Psyt, nikt tego nie czyta(na razie)
Jackall - 11-11-2012, 00:39
sveno napisał/a: | miała być cisza do poniedziałku/wtorku | To aż tak wiele mnie ominęło na after party?
A co do tematu zlotu to moja firma (a raczej tylko marketingowiec z oddziału) niestety nie jest zainteresowana sponsoringiem. Bez poparcia oddziału nie mam szans na zgodę centrali
Morfi - 11-11-2012, 00:46
grzesiopol, masz mylne pojęcie o organizacji zlotu.
vendetta - 11-11-2012, 03:37
A mi osobiście jest przykro, że to co poświęciłam dla zlotu jest uważane za "bez sensu" "ponad wymagania", " bez potrzeby" i .... itd" Kiepsko jest słyszeć takie słowa od admina tego forum, który nawet na tym zlocie nie był ... (biorąc pod uwagę moją sytuację osobistą o ile ktoś doczytał ...) Trudno. Róbcie jak chcecie, kasa była to udało się zrobić i nikt chyba nie narzekał. Nie wyciagaliśmy kasy spod ziemi, tylko dopislali nam sponorzy. Czy to grzech ?
Kilka razy się deklorowaliśmy, że pomożemy i nikt nie się nie odezwał. Nie oczekuję dyskotek, ognisk , kolumn, po prostu się spotkajmy, ale może bez krytyki tego co zrobiliśmy do tej pory.... bo to chyba nie jest w porządku. TAK MYŚLĘ .... i sory jeśli zrobiłam coś "za bardzo" ...
mjsystem - 11-11-2012, 08:03
vendetta napisał/a: | A mi osobiście jest przykro, że to co poświęciłam dla zlotu jest uważane za "bez sensu" "ponad wymagania", " bez potrzeby" i .... itd" Kiepsko jest słyszeć takie słowa od admina tego forum, który nawet na tym zlocie nie był ... (biorąc pod uwagę moją sytuację osobistą o ile ktoś doczytał ...) Trudno. Róbcie jak chcecie, kasa była to udało się zrobić i nikt chyba nie narzekał. Nie wyciagaliśmy kasy spod ziemi, tylko dopislali nam sponorzy. Czy to grzech ?
Kilka razy się deklorowaliśmy, że pomożemy i nikt nie się nie odezwał. Nie oczekuję dyskotek, ognisk , kolumn, po prostu się spotkajmy, ale może bez krytyki tego co zrobiliśmy do tej pory.... bo to chyba nie jest w porządku. TAK MYŚLĘ .... i sory jeśli zrobiłam coś "za bardzo" ... |
Agatko, zrobiłaś wszystko na medal i nikt nie ma prawa tego krytykować. A już na pewno NIKT nie ma prawa krytykować CIEBIE
Ja rozumiem co napisał Patryk w inny sposób.
Myślę, że chodzi o zwykłą oportunistykę osób, które zawsze maja coś do powiedzenia. Wy, organizatorzy, osoby zaangażowane, poświęcające czas i serce dla zlotu, godzący rodzinne obowiązki z działalnością zlotową jesteście zawsze narażeni na krytykę. IMO powód jest jeden. Jeśli dasz mały palec to od razu chcę całą rękę.
Stąd myślę o minimalizmie, jaki zaproponował Firek.
Krótki przykład:
ELBE, największy zlot niemieckich przyjaciół marki.
Miejsce: boisko do piłki nożnej, z dużym polem trawy(nazwijmy to pole namiotowym).
Sanitariaty, to jeden damski i jeden męski kibelek kilkustanowiskowy(w ostatni dzień brakło papieru toaletowego, co chwilę słyszałem szajse! ), wspólny prysznic koedukacyjny dla panów i pań. Myślicie, że ich to zraża??? Koszt wjazdu auta 15 Euro. gadżety???? A co to gadżety? Wierzę, że każdy wyjechał szczęśliwy i nie narzekał na cokolwiek. PS naklejka zlotowa 3 Euro
Kontrastujmy teraz nasz zlot. Nie będę jżz o tym pisał, każdy sam wie ile było i na co tych narzekań i skwaszonych min.
Wracając więc do wątku, chyba rozumiem co miał na myśli Patryk. Na pewno nie chodziło o niedocenienie Waszej wspaniałej pracy.
IMO nie możemy iść w kierunku, że każdy następny zlot będzie lepszy, bogatszy, bardziej wymyślny, niezapomniany. jak pójdziemy za bardzo do przodu to nam, niestety, z tyłu zabraknie....
[ Dodano: 11-11-2012, 08:05 ]
PS ten prysznic to dla panów osobno i pań osobno, bo dziwnie to napisałem a nie ma możliwości edycji
Firebee - 11-11-2012, 09:38
Myślę, że mjsystem ujął to dokładnie tak jak myślę. Przykro mi, że odbierasz to vendetto jak odbierasz, ale nie będę już na ten temat dyskutował.
Była kasa na Zlotach to jasne, że robiło się tony atrakcji.
Na następnych Zlotach takiej kasy już może nie być i to będzie problemem. Że nie ma tego, nie ma tamtego. Ja już po podwyższeniu tak poprzeczki na ostatnich Zlotach bałbym się zorganizować kolejny, by dorównać atrakcyjnością Wawrzce. A wszyscy do dobrego się szybko przyzwyczajamy.
Czas patrzeć do przodu i wybrać organizatorów na kolejny Zlot.
Zakładam nowy temat, a ten pozostawiam otwarty by każdyy sobie jeszcze mógł podyskutować:)
Anonymous - 11-11-2012, 12:35
Cytat: | IMO nie możemy iść w kierunku, że każdy następny zlot będzie lepszy, bogatszy, bardziej wymyślny, niezapomniany. jak pójdziemy za bardzo do przodu to nam, niestety, z tyłu zabraknie.... |
I tu zgodzę się 100%
Morfi
Widzę że w twoich oczach ostatnio dużo osób ma mylne pojęcia itp...
Daj się wykazać osobą które mają chęci....
No chyba że bierzesz się za organizacje... W co wątpię bo już raz można powiedzieć to przechodziłeś
[ Dodano: 11-11-2012, 12:39 ]
Trzeba dojść w końcu do jakiegoś porozumienia, bo:
po pierwsze - atmosfera jest jaka jest i później nie będzie miło i tak fajnie na zlocie jak zawsze (atmosfera zostanie i żale)
po drugie - w końcu tak będzie jak napisał Morfi że zlot będzie za 2 lata i patrząc na to wszystko ta najgorsza wersja z tego wszystkiego może najszybciej "wypalić"
|
|
|